Cookie- og Privatlivspolitik

Harry Potter og fangen fra Azkaban

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
11.06.2004
| |
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' (Harry Potter og fangen fra Azkaban) er den tredje film i serien om den unge troldmand.

Harry (Daniel Radcliffe) er blevet 13 år og tilbringer en lang og kedelig sommerferie hos sin skrækkelige familie Dursley. En af dagene kommer Onkel Vernons søster Marge forbi. Hun har altid været ondskabsfuld over for Harry, men denne gang får han til sidst nok og ved hjælp af magi får han hende pustet op til en kæmpe ballon – så hun flyver væk.

Derefter stikker Harry af fra familien Dursley, men han tør ikke tage til Hogwarts, for han har brudt reglen om, at man ikke må udøve magi, når man er blandt Mugglerne.

Harry bliver samlet op af en mærkværdig bus og sendt til en pub, hvor han møder Ministeren for Magi, Cornelius Fudge. Han har hørt alt om Harrys bedrifter, men bortviser ham alligevel ikke fra Hogwarts. En farlig fange - Sirius Black (Gary Oldman) - er nemlig flygtet fra Azkaban-fængslet, og han er på jagt efter Harry, der kun er i sikkerhed på Hogwarts.

'Harry Potter og and the Prisoner of Azkaban, den tredje film i serien, solgte 631.000 billetter i de danske biografer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (142 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Harry Potter og fangen fra Azkaban bliver nok en af den bedste i serien.
Lige nu er det den bedste i rækken.
Var slet ikke skuffet.

magicthe

Harry Potter and the prisoner of Azkaban might be the best of the eight movies.
Directed by Alfonco Cuaron, and features themes of loneliness, with meny one-shot (and stealth oners). The new characters of Mr. Weasley, Remus Lupin and Sirius Black are excellent.

Mushtaba

Harrypotten 8 dasnk new 2021 ps5 spill

Rasmus

Mega god.

Julius

Kort tid efter han instruerede et mexicansk erotisk teenagedrama, blev Alfonso Cuarón yderst passende hyret til at fortolke tredje kapitel i familieserien Harry Potter. Mennesker der frivilligt kan forvandle sig til dyr, mennesker der ufrivilligt forvandler sig til dyr, forræderi, isolation, erstattede rektorer og ikke mindst flyvende løveørne gør Harry Potter and the Prisoner of Azkaban til den suverænt bedste Harry Potter-film.

'Prisoner of Azkaban' er den eneste Harry Potter-film, jeg ville hævde var en fremragende film i sig selv. Alfonso Cuarón viser her, hvordan man kan bevare den oprindelige gnist fra Columbus' film, men stadig tage skridtet i en ny, mørkere og modig retning med en ny og selvsikker vision. Kulisserne er blevet mere forfaldne, kameraarbejdet mere opfindsomt og skuespillet bedre.

Der har været fire forskellige instruktører på Harry Potter-franchisen, men jeg synes bestemt, Cuarón skiller sig mest ud, og det er vildt, at Warner Bros. turde hyre ham af alle efter hans ikke ligefrem børnevenlige filmografi.

Isolation er et centraltema, en del af Cuaróns film har behandlet (vi ser det i både Children of Men og Gravity blandt andre), og 'Prisoner of Azkaban' er ingen undtagelse. Vi begynder langsomt at fornemme, at Harry Potter har et enormt pres på sine skuldre og at det tærer på ham, samtidig med at han står over for mere personlige udfordringer end hidtil.

Jeg ved ikke, om jeg er den eneste, der har det sådan, men jeg finder det langt mere spændende, når han skal redde noget, der betyder noget mere for ham personligt end når han skal redde hele skolen fra en giftslange. Det viser en anden side af hans karakter, og jeg synes, at Cuarón udfører dette til UG. Fremragende film, både teknisk og menneskeligt.

Emil

Den er lidt mørkere end de to andre film, den er også lidt sjovere synes jeg. Effekterne er fine og det er historien også. Men nogle gange synes jeg den bliver lidt kedelig.

Nikolaj

I en del år var jeg faktisk ret skeptisk over for den, især i starten. Hjemme hos Harry, som jeg altid synes går alt for stærkt, og det er egentlig først når dementorene kommer, det begynder at blive interessant. Men efter at havde genset blev jeg faktisk positivt overrasket, der er uhygge, magi, nye fantastiske væsner. Men desværre lidt filmen er et lidt tyndt plot, nummer 2 og nummer 4 ville altid være mine favorit film i serien. Men desværre ligger man især mærke til den i midten, da man ikke føler helt det samme for den. Og plottet føler jeg især er tyndt, men har alligevel nogle rigtig gode momenter.

Nikolaj

Hovedpersonerne nærmer sig de voksnes rækker og dette ses også på den mere dystre handling i denne 3. film i serien. Historien om hele Harrys fortid samt familie bliver tydeliggjort endnu mere igennem nogle overraskende opdagelser! Det giver en rigtig god spænding til filmen.

Synes at "Fangen fra Azkaban" arbejder mere om det menneskelige aspekt, end de imponerende grafiske detaljer som vi så i de to forgængere. Det giver filmen en god dybde!

Jacob

Den unge trio nærmer sig de voksnes rækker, men selvom der ikke er en finger at sætte på animationen, og at det hele er præcis så uhyggeligt som i bogen, så er stilskiftet så radikalt at det er for iøjenfaldende. Der er så mange ting som virker helt forkerte, at det næsten er svært at sige hvor man skal starte.

Line FS

Nok den bedste af Harry Potter filmene (måske sammen med 4'eren). Det er Harry Potter, hvad kan jeg sige? Super dejligt! Elsker det!
Daniel Radcliffe på sit højeste ren udseendemæssigt - hahaha, skulle lige siges ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.