Cookie- og Privatlivspolitik

Harry Potter og de vises sten

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
23.11.2001
| |
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, 4K/m danske tekster, 3D/u danske tekster
|

'Harry Potter and the Sorcerer's Stone' (Harry Potter og de vises sten) er den første film i serien om Harry Potter.

Da Harry Potter (Daniel Radcliffe) fylder 11, hører han sandheden om sine afdøde magiske forældre og at han besidder unikke magiske kræfter selv. Fra at være et uønsket hittebarn bliver han nu studerende på Hogwarts.

Hogwarts er en kostskole for troldmænd, og her får Harry mange nye venner samt fjender, der alle er direkte eller inddirekte hjælper ham med at stykke brikkerne sammen til sandheden om forældrenes mystiske død i hænderne på en ondskabsfuld og stærk modstander.

'Harry Potter and the Sorcerer's Stone', den første film i serien, solgte 859.000 billetter i de danske biografer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (225 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Harry Potter og de vises sten er starten på noget stort.
2001 var starten på Harry Potter og Ringens Herre.

Børn kunne være med i Harry Potter og voksne er det Ringens Herre.

En rigtig god start på en serie hvor alle kan være med i.

Rasmus

Starten på noget fedt.

Julius

'Harry Potter and the Philosopher's Stone' er første kapitel i den upopulære Harry Potter-serie. Vi følger en elleveårig dreng, hvis forældre blev dræbt af en ond troldmand, som semidøde, da han forsøgte at dræbe deres søn på to. Harry slap med et ar i panden, og han får at vide at han i en alder af elleve år skal på en magisk kostskole, hvor de lærer ham at bruge sine magiske kræfter. 'Hvad med engelsk, historie og matematik?' spørger du. Næ nej, kun magi her, børnene må være idioter på alle andre fronter. En historie om venskab, magi, fantasi, irriterende børneskuespillere og grådighed. Giver noget overhovedet mening?

Overraskende nok, så ja. Chris Columbus kommer som instruktør af børnefilm som 'Home Alone' og virkede som en oplagt kandidat til at videreformidle J.K. Rowlings pludselige succesroman. I det store hele lykkes det for ham. Det er et ambitiøst projekt at caste skuespillere (især børn) til syv (eller faktisk otte) filmadaptationer af børnebøger, hvor de løbende bliver ældre, og for det meste er Columbus sluppet rigtigt godt fra det. Der er ikke mange kendte britiske skuespillere, der ikke på et tidspunkt er dukket op i Harry Potter-filmene, og børnene er ... stort set ... også alle gode.

'Philosopher's Stone' var med til at starte et kolossalt fænomen, der har resulteret i, at der formentlig er flere børn, der har hørt om Harry Potter end om Jesus, og det er ikke en lille bedrift. Columbus benytter sig af sin erfaring fra børnefilm til at starte et hyggeligt, muntert eventyr om Harry Potter og vennernes første år på den magiske kostskole Hogwarts.

Der er dog nogle ujævnheder hist og her, som især står frem sammenlignet med senere film i serien, men der er en varme og fortælleglæde i 'Philosopher's Stone', som virkelig ikke er til at tage fejl af, og det gør første kapitel i serien til et sikkert familiehit, som endte med at etablere Harry Potter-serien som noget af det største i filmhistorien.

Et centralt problem, som jeg ikke føler bliver debatteret nok, er Rowlings tydelige uerfarenhed som forfatter i de første par pind. Der er mange belejlige plotudviklinger, som med et mere kritisk øje bliver absurd frustrerende at se gentagne gange, men kan man se bort fra det, er der en sød familiefortælling at finde her.

kenneth@backpackerplanet.comuser/1378093

Der et eller andet magisk over denne første film i Harry Potter serien. Ja magisk er lige præcist, hvad den er.

I de kommende fejl trænger mørket sig langsomt på, og de bliver mere og mere alvorlige, men her i "De vises sten" er det magien, der er i fokus.

For mig vil denne film altid være speciel god.

Ditte

Den bedste filmserie ever

Thomas

Sindsyg god film. Dog er titlen forkert. Den originale titel er: Philosophers Stone

Nikolaj

Den magiske start på Harry Potter serien er bestemt god. Den har eventyrlige figurere, viser et stærkt venskab, og viser også uhygge.

Den første er ikke den bedste, men muligvis den mest eventyrlige af dem alle.

Simon

'Harry Potter and the Sorcerer's Stone' er en film der er højt placeret i mit film og barndoms hjerte. Vi ser første gang Daniel Radcliffe som den 11 årlige Harry Potter. Han spiller fremragende, også endda som barn. Kemien mellem Harry, Ron og Hermione er stærk, og det kan man virkelig mærke. Man kan mærke at de har brugt tid med hindanen, sådan så de kunne spille bedste venner. Og jeg skal selvfølgelig også rose effekterne. Eddermame nogle gode effekter. Alt i alt er er 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone' en god film, som jeg altid ville holde af.

Emil

God start på serien, fin film vis man er harry potter fan.

Nikolaj

Vi bliver introduceret for det magiske univers i denne herlige og mest uskyldige af Harry Potter-filmene. Selvom filmens omdrejningspunkt er Harrys opdagelse af den magiske verden, så florerer der stadig temaer som smerte og død i filmen.

Denne klassiker starter en gigantiske filmserie, som står som en af de bedste i historien! Velkommen til Harry Potter!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.