Cookie- og Privatlivspolitik

Harriet

|
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Harriet
|

Dramaet 'Harriet' er den ekstraordinære fortælling om Harriet Tubmans flugt fra slaveriet.

Tubman blev en af Amerikas største afroamerikanske helte, da hun befriede hundrevis af slaver og ændrede historiens gang. Hun blev kendt som "Sorte Moses" eller "Moses for sit folk".

Hovedrollen indtages af Cynthia Erivo, der har medvirket i bl.a. Widows og tidligere har vundet priser for sin hovedrolle i musical-udgaven af  'The Color Purple' på Broadway.

'Harriet' instrueres af Kasi Lemmons, der som skuespiller har bl.a. medvirket i The Silence of the Lambs og 'Candyman', og er skrevet af manden bag bl.a. Ali og Titans.

Harriet forventes ikke at få dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Der er vist ingen tvivl om, at Harriet var en ekstraordinær historisk person, der udrettede fantastiske ting for hendes folk. Historien om hende og hendes gerninger er faktisk så utrolig, at man kan undre sig over, at den ikke er blevet til en spillefilm før nu.

Det forsøger filmen Harriet så at rode bod på. Vægten er lagt på hendes egen flugt og hendes egen families skæbne. Det er der kommet et spændende drama ud af, som får tiden til at flyve afsted. Mega flotte billeder, production design i top, og troværdigt skuespil fra alle de medvirkende.

Man kan dog ikke lade være med at tænke, at der må være pyntet noget på fortællingen. For Harriet fremstår nærmest som en superhelt med overnaturlige synske evner. Hun bliver ganske givet betragtet som en slags mytisk helgen i dag, men det havde været rart med en lidt mere nuanceret skildring.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.