Cookie- og Privatlivspolitik

Happy End

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er roligt fortalt, men har en anspændt og konfliktfyldt stemning. Den omhandler store familieproblemer og følelser, såsom had, død, omsorgssvigt, alkoholisme, senilitet og livstræthed, særligt set fra et 11-årigt barns perspektiv. Enkelte scener viser også fysisk vold og slagsmål. I én scene bliver en mand overfald med slag og spark og i en anden scene brækkes en mands finger. Da volden og handlingens mest dramatiske begivenheder dog ikke er vist udpenslet, og da filmen er fortalt i et roligt tempo, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.03.2018
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Happy End
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler, Senior, Seniorbio
|

Dramaet 'Happy End' følger den velhavende Laurent-familie, der driver et stort firma i byggebranchen.

Familien forsøger at opretholde deres perfekte facade, men et selvmord, et uheld på byggepladsen, en alkoholisk og ustabil søn samt en senil bedstefar gør det svært for matriarken Anne, der langsomt kan mærke, hvordan det hele er ved at ramle.

I centrum af ensemble-fortællingen står datteren Fantine som endnu et symptom på familiens deroute. 

'Happy End' er tyske Michael Hanekes efterfølger til den Oscar-vindende Amour, hvor både Isabelle Huppert og Jean-Louis Trintignant er tilbage på rollelisten. 

Det satiriske drama spidder kløgtigt borgerskabets hykleriske facade, der gemmer på mørke hemmeligheder og moralske skrumpler. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (42 votes)
4
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Happy End' er en iskold og knivskarp observation af menneskeracen i dens mest hverdags-usympatiske hjørne." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  "[Filmen] er i lange træk et fornøjeligt, giftigt frontalangreb på den verdensanskuelse, som man ikke er i tvivl om, at Haneke hader af et godt hjerte." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Filmens bærepille er en brillant Jean-Louis Trintignant som familieoverhovedet." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Happy End' er en subversiv svikmølletur gennem Hanekes faste motiver. Der er et opsummerende præg over filmen, som genbruger træk og teknikker fra 'Benny’s Video' (1992), 'Skjult' (2005) og 'Amour' i en multiplotfortælling ..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marta

...denne bliver ikke min yndlings film. Det meste af tiden har jeg siddet med fornemmelsen, at filmen ikke er færdiggjort, at jeg ser en prøveversion eller nogle tilfældige, overflødige scener taget fra hans andre films.
Skuespillere gør det fremragende, jeg kunne især godt lide den unge pige der spillede Eve. Isabelle Huppert er altid god, men jeg er blevet mæt af hende, synes at hun i de sidste par films har spillet samme rolle.

jeanette

Flot film...

magicthe

Det er svært at forklarer Hanekes film, da barer en enkelt scene vil være en såkaldt "spoiler." Derfor vil denne anmelde ikke indeholde nogen information om filmens handling. Istedet vil jeg forklarer min egen oplevelse af filmen, efter jeg havde set den. Se filmen med et åbent sind, uden at have set traileren. Dette vil give dig en bedre oplevelse af den.

Happy End er en tankevækkende film. Det er film, som vil engagere seeren. Derfor er mange af filmens scener til egen tolkning. Sådan er det også med karakternes handlinger og de begivenheden, som udspiller sig i filmens spilletid.
Filmen vil vise, hvordan vi reagerer i pressede situationer, selvom vi forsøger at holde en fint, uspoleret ydre.
Happy End inddrager også vores forbrug internet og telefon, på en hensigtsmæssig måde. Men en måde, så vi ikke undgå at være i tvivl, hvad Haneke vil med den. Hans brug af dem er bevidst og provokerende, uden af skygger for filmens historie og karakterene. Brugen af disse medier, burde gerne give seeren overvejelser som: Er vi anden person, når vi bruger internettet, end når vi ikke gør? Er vores etik og moral anderledes, når vi er på nettet? Foretager vi handlinger på nettet, som vi ellers ikke ville?

Happy End er en film, som fordrer man tænker over den. Hvis seeren vil engagerer, bliver man det. Er man derimod ikke klar på en film, som er langt fra den Mainstream film, der bliver produceret i Hollywood, er dette ikke en film for dig. Filmen har en god historie, fantastisk skuespil, god klipning og brug af kamera og tvinger seeren til at tænke. Se den, inden den ikke længere går i biografen.

Fotograf Aalborg

Den skal nok være fed!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.