Cookie- og Privatlivspolitik

Hanna

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.07.2011
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hanna
|

Hanna (Saoirse Ronan) er en noget usædvanlig teenagepige. Hendes styrke, udholdenhed og kamptræning er som en commandosoldats, hvilket er resultatet af hendes opvækst alene sammen med sin far (Eric Bana) i den finske vildmark.

Hele Hannas tilværelse har været opbygget omkring at forberede hende til den værst tænkelige situation. Den opstår, da hun er 16 år og for første gang møder den virkelige verden.

Efter at være flygtet fra et underjordisk højsikkerheds-fængsel under den marokkanske ørken, kæmper hun sig gennem Europa med en gruppe nådeløse dræbere i hælene under ledelse af den tidligere operative CIA-agent (Cate Blanchett), der har sin helt egen dagsorden.

Hanna nærmer sig målet for sin rejse, hvor hun oplever en række chokerende overraskelser om sin egen eksistens og tvinges til at tage sine menneskelige værdier op til kraftig revision.

Joe Wright har tidligere instrueret Saoirse Ronan i Soning.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (163 votes)
4.1
3.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er gode takter, god idé og spændende genreblanding i 'Hanna'. Men Joe Wright trækker historien lidt for langt og hviler lidt for længe ved nogle af filmens bihistorier. Og trods jævnt god spænding mangler det endelige opgør punch og overraskelse, så efterklangen bliver en anelse mat." (Kasper Olsen)

 • Børsen

  "... en mesterlig underholdningsfilm med kant..." (Morten Dürr)

 • BT

  "... her viser Wright, at han mestrer den stramme thriller. ... Og selvom det hele ikke når helt op på siden af den oprindelige 'Bourne Identity', så ender man med hjertet et godt stykke oppe i halsen." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "En begavet instruktør, lækre billeder og ditto musik, et par yderst talentfulde unge stjerner og et verdensnavn som skurk er ikke nok i sig selv. Der er ellers dygtige detaljer i englænderen Joe Wrights mærkeligt underspillede forsøg på at forny action-genren. Men virkningsfuldt eller spændende bliver det ikke." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Desværre har Joe Wright ikke rutine til at skabe seriøs spænding... Men takket være Saoirse Ronan og Joe Wrights sans for at skabe uventede flotte billeder, er 'Hanna' ikke desto mindre på sin egen måde trods alt et ganske flot og underholdende misfoster." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... med 'Hanna' er Wright tilbage på sporet. Som få kan han dreje et velkendt stof i uforudsigelig retning. ... 'Hanna' er en human spændingsfilm om et særdeles inhumant eksperiment." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Meget meget flot og seværdig film.

Det der gør den til noget særlig er ikke så meget historien (for den har man set før i mange variationer). Det er først og fremmest Saoirse Ronan's film. Hun har en meget speciel og helt fantastisk udstråling og spiller 100% troværdigt. Man er med hende helt fra starten.

På en måde minder hun om Milla Jovovich. Hanna har den samme skrøbelighed som Milla i Det 5. Element og samtidig nogen af de samme færdigheder som Milla i Resident Evil.

Hertil kommer, at den er utrolig flot filmet med nogle ekstremt fede lokationer. Og musikken lægger samtidig en ret speciel stemning.

Jeg er også vild med de symbolske referencer til Grimm's eventyr. Eksempelvis da Hanna (Rødhætte) ankommer til bedstemors hytte, har ulven allerede været der. Og nu er ulven efter hende. Men ulven er forklædt, for pludselig bliver hun i tvivl, om det Cate Blanchett eller Eric Bana der er "ulven".

Det er altid svært at lave en slutning, der giver det optimale klimaks, og det er måske filmens eneste svage punkt. Men samlet set er jeg langt mere begejstret for Hanna end eksempelvis Bourne filmene.

Wayne

Måske er historien ikke altid lige troværdig - men action er i top. Sjovt at se en pige dele så mange øretæver ud.

Kathrine

The Lovely Bones er min yndlingsfilm...og nu er denne kommet på min andenplads, elsker hende som skuespiller!

Nichlas

Kanon lavet. Den har det hele og mere til. Hvis du er fan af Bourne filmene, vil du også kunne lide den her.

Håber stærkt på en efterfølger.

PS. Til alle de kommentere om at, der manglede en fræk skuespillerinde, til Hanna, vil jeg lige minder jer om, at I filmen står hun til at være en usædvanlig pige, på 16 år. Tænk over det. Og kan i stadig ikke styre jeres hormoner, er det nok en anden type film i har brug for..

Henriette Storgaard Lauritsen

Hanna er en okay film, men den er lidt langtrukken og historien er ikke den bedste. Ideen er god nok, og skuespillernes fremførsel er også udemærket. Dog synes jeg der ved filmens slutning er nogle ubesvarede spørgsmål, og man skal langt ind i filmen, før man egentlig får svar på, hvad det hele handler om, hvilket kan virke lidt forvirrende.

Martin E.user/581646

Når man ser, at det er Joe Wright der står bag denne film, så forventer man(jeg) væsentligt mere, end tilfældet desværre var med denne film.
Traileren lægger op til noget henad "Det 5. element" genren - både plottet og actionmæssigt.
Der er dog ALT for lidt holdbarhed i hele plottet og handlingen - og som andre allerede har påpeget, så er det også underligt, at en så veltrænet "dræbermaskine" som Hanna skal flygte fra sådan nogle skaldede amatør kæmpere - og ikke mindst ham den lille bandit i joggingtøjet, som tilmed hyres specielt til at fange hende. Virkelig tyndt skrevet/lavet!

Sad efter filmen med en følelse af: "Ok, så har jeg da set den film" følelse. Ingen ting til eftertanke og bestemt ingen fed følelse i maven....

Eneste gode jeg kan sige er, at der er godt skuespil i filmen af flere af karaktererne...

Glenuser/262802

Starten af filmen lagde op til så meget mere end den leverede, slutning på filmen fik en til at sidde og tænke "var det alt". De kunne have lavet så meget mere med denne her historie i stedet har de gået efter at lave mange close up, og en vandet fortælling.

Alt de skulle var at lave mere action, i stedet for en rouge agent skulle de have haft en division af agenter som ville holde på hemmelighederne. Når hun kun bliver jaget af to skinheads og en lejemorder i jogging tøj, så giver det ikke samme indtryk af hende at hun er født til at dræbe, som i starten hvor hun tager to elite soldater ud, uden resten af deres gruppe opdager det.

Hvis man ville se en film med en ung pige der sparker tænder ud så se Leon eller Kickass, denne her virker til at den løb tør for penge hen i mod slutningen.

Poppé

"Hanna" er en medrivende og spændende film, der får én til at sidde på kanten af sædet, når man med fascination betragter kampscenerne til lyden af hardcore electronica. Det er virkelig smukt lavet.
Kampmaskinen buldrer derudaf samtidig med, at ungdomslivet og den nye verden udforskes.
Filmen er godt lavet, selvom man dog mangler en del oplysninger om forhistorien. Det er ikke helt gennemarbejdet.

"Hanna" blander genrerne: Et par af kameravinklerne, intensiteten og det tyske tema leder tankerne hen på den forpustende "Lola" fra 1998, samtidig med, at "Hanna" også gør andre actionfilm som "Bourne" kunsten efter, når det fx drejer sig om det intense håndholdte kamera. Man kan blive i tvivl om, hvad filmen egentlig vil have som kunsterisk stempel, da den leger med mange forskellige måder at filme på, men tvivlen kommer kun filmen til gode, da det er utroligt godt lavet.

Cate Blanchett er formidabel som den kølige og beregnende Marissa Wiegler med hang til at børste tænder, ligesom hovedpersonen spiller overbevisende med næsten samme følelseskolde aura. Fascinerende.

Slutningen er lige på og hårdt, og Hanna slutter lige så pludseligt som den startede uden for mange følelser, for ikke at sige uden nogen følelser overhovedet. En enkel film med en enkel historie.
Man fornemmer, at det er lavbudgetfilm, men det er dejligt, at se en actionthriller (om man vil) uden for meget amerikansk følelsesporno, selvom man går fra filmen en smule uforløst.

Set d.14.juli 2011

Rasmus Dronninglunduser/321385

Jeg synes generelt at filmen var god, der var dog nogle uheldige småting som jeg kom til at fokusere på.
F.eks. hvorfor skulle en 14 årig pige, der var trænet som elitesoldat hele hendes liv nær polarcirklen have hul i ørerne (det kunne man godt have skjult)?
Hvorfor skulle hun flygte fra nogen situationer eller blive bange for Marissa når hun jo netop var abnormal og uden følelser?

Der er flere af disse små fejl/goofs.

Men det værste var dog slutningen, det er bare ikke godt nok. Jeg kan godt lide film der giver muligheden for at overveje hvad der sker når den slutter på lærredet. Men der var alt for mange uløste ender her. Det er som om man havde for meget film og så valgte at skære i slutningen.

torbenuser/837453

hehe. ja det er helt hul i hovedet at hun har hul i øret. det undrede jeg mig også over.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.