Cookie- og Privatlivspolitik

Halloween (2007)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
12.10.2007
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Halloween
|

'Halloween' er Rob Zombies (The Devil's Rejects og House of 1000 Corpses) version af gysermesteren John Carpenters genreklassiker 'Maskernes Nat' fra 1978.

Beboerne i den lille søvnige by Haddonfield er endnu ikke klar over det, men en blodig nedslagtning er på vej. Mike Myers (Daeg Farch) var ikke mere end ti år da han på bestialsk vis myrdede sin stedfar, sin ældre søster og hendes kæreste med en kniv på Halloweens aften.

Der er nu gået seksten år og Mike Myers er ved en brutal og blodig manøvre undsluppet den sikringsanstalt hvor han har været i forvaring. Psykiateren Dr Sam Loomis (Malcolm McDowell) er den eneste, som kender årsagerne til Myers uhæmmede ondskab og han er på sporet af den maskeklædte dræber.

I Haddonfield ånder alt fred og idyl. Halloween nærmer sig og Myers lillesøster Carrie (Scout Taylor-Compton) skal på arbejde som babysitter. Efterhånden som mørket sænker sig rykker den maskeklædte ondskab nærmere. Nedslagtningen kan begynde.

'Halloween' gik direkte ind som nr. 1 i USA.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
3.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Den er blevet alt for voldsom, klam er den, men har slet ikke samme uhygge, som den originale havde.

Emil

Det jeg bedst kan lidt ved den her film er at man ser Micheal Myers som barn, og graver dybere end i hans sind. Men filmen mister 3 stjerne fordi åbenbart næsten ALLE i filmen skal være voldelige eller dume. Og manuskriptet er virkelig dårligt

Star

Film mega god film og ikke uhyggelig lidt klam men mega god historie

Mega god ;D

magnus

jeg så en halv time og moldte slukke den var sgu for skræmmende men så så jeg den to uger efter med min ven og der så jeg den hele og den var sgu god den er voldelig og et kæmpe blod bad michael bedre en nogensinde

Michael

Efter filmen havde jeg en følelse af, at selvom Rob Zombies remake prøver på at grave dybere i Michael Myers plagede sind, så finder den ikke noget, som vi ikke allerede kunne sige os selv fra John Carpenters version.

Denne her gang er Myers i sin barndom omringet af en usædvanlig mængde usympatiske mennesker. Det er ikke mærkeligt, at der er usympati - men det er mærkeligt, at han finder den overalt (selv en sygeplejerske på et sindsygehospital kan ikke dy sig for en ond bemærkning). Jeg kan heller ikke lide mange af de her mennesker, så jeg synes egentlig bare, at de får, hvad de fortjener, når Myers kommer med kniven. Jeg ender på den måde også selv med at blive usympatisk, og det er mere end et skridt for langt. Ud over denne utiltrækkende tilføjelse til Myers' baggrund, så får vi også en teori om, at den berygtede morder bærer maske for at erstatte sin tidligere identitet med en ny - muligvis for at stikke af fra virkeligheden. Er dette en nyhed, eller er det bare at skære tingene ud i pap, som vi ellers godt selv kunne have regnet ud fra den originale "Halloween"?

Første halvdel føles meningsløst. Anden halvdel, der kører som et mere klassisk slasher-scenarie med en kold morder i en forstad, mangler desværre også den suspense, som man har ventet længe på. En ting er de kvindelige hovedofre i teenage-alderen, der er irriterende eksempler på stereotype barnlige partypiger. Jeg kommer aldrig til at synes om dem, og min usympati forbliver den samme. En anden ting er, at på det her tidspunkt i filmen, er der bare intet mystisk ved Myers længere. Hvorfor gå op i de her mord i forstaden, når vi allerede har set ham myrde mindst ni personer inden? Der er ingen forhåbning om overraskelser, de har spildt karakteren.

Kimuser/264153

Glem alt om det remake der kom for nogle år siden, nej den originale Halloween eller maskernes nat fra 78 er en film der fik mig til at glemme alt om at sove den første gang jeg så den.

Mads

Et blæret og brutalt blodbad i bedste Scream-stil.

Anthony

I'm not a big fan of the recent trend of remaking all the classic horror films of the '70s and '80s, but I decided to go see the new Halloween anyway, if for no other reason than I'd never seen any of the original films in a theater.

This movies takes a different approach to what makes Michael Myers terrifying. In the past his inhuman mas murders were shocking because of the absolute lack of emotion and more machine like manner in which things occur.

Zombie offers audiences a background on myers. Where before the terror came in the lack of explanation, Zombie creates terror by showing how empty and how reasonless he was at 10 years old. An interesting note about the movie is after Michael at 10 you never see his face. This part may not be different from standard Halloween movies, but unlike those, in this film you have already seen Michael's face as a boy. This then leaves the audience placing the boys face beneath the mask of the 30 year old monster making the idea of these overly brutal killings more difficult to chalk up to another death in a slasher flick.

The movie gives less focus to Lori Strode and much more focus on Michael and his progressions from 10 to 30. Zombie makes the smart call of not completely taking his own new plot line, but also not creating an exact carbon copy, leaving in specific scenes and details but still skipping over some of the more memorable ones. No, it is not John Carpenter's movie remastered, but then if you want that just run it through some filters to make his movie look new. Instead, this movie feels like a Zombie movie but in all the right ways.

Best Halloween in a very long time.

Frank

Okay film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.