Cookie- og Privatlivspolitik

Hævnen

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
26.08.2010
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hævnen
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Engelske undertekster
|

’Hævnen’ trækker spor fra den brutale hverdag i en afrikansk flygtningelejr til den postkort-smukke idyl i en sovende dansk provinsby.

Anton (Mikael Persbrandt) arbejder i en nødhjælpsorganisation og pendler mellem en flygtningelejr i Afrika og sit hjem i Danmark, hvor han har to små sønner.

Han har svigtet sin elskede kone Marianne, og de prøver nu at vænne sig til et liv uden hinanden.

Sideløbende begynder Antons 10-årige søn Elias at blive venner med en ny dreng i klassen. Christian, og dette usædvanlige venskab udvikler sig snart til en foruroligende alliance, som truer med at ødelægge landsbyidyllen for altid.

'Hævnen' har både vundet en Oscar og en Golden Globe for bedste ikke-engelsksprogede film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (931 votes)
4.8
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "Alt i alt skal 'Hævnen' klart anbefales - også som en film, man kan tage sine store skolebørn med ind at se." (Morten Dürr) ()

 • Berlingske

  "... et dystert drama på liv og død i en dristig dramaturgisk konstruktion og forgyldt af fornemme præstationer..." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "... et knugende, intenst melodrama og en elementær spændingsfilm om det gode og det onde..." (Birgitte Grue) ()

 • Jyllands-Posten

  "Bier er kendt som en kvinden, der kan håndtere, beskrive og vise de store følelser, så det rammer solar plexus - og uden at ryste på hånden, har hun gjort det igen." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "... lever op til alle forventninger om en film, hvor følelser fremmanes, udfoldes og manipuleres muskuløst efter alle kunstens regler." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Okay film, dog ikke den bedste af Susanne Bier, jeg syntes plottet er for tyndt. Dog er den rørende.

Suzette

Utrolig stærk og rørende film med mange stærke følelser i spil og spillet af gode skuespillere. Michael Persbrandt er en skuespiller i særklasse, men børnene spiller også ærligt og stærkt.

Helle

Så fantastisk film og skuespillerne spiller suverænt. Den holder spændingen hele vejen igennem og alle de kampe mellem mennesker som foregår kan man som menneske kende igen.

Amalie

Hævnen er en rigtig god film, som handler om et venskab på godt og ondt.
Filmen handler om Christian og Elias, som bliver venner, men siden Christian har været igennem en del i hans liv, har han en masse vrede, som han bruger til at kæmpe andres kampe, som ender galt til sidst.
Da Christian prøver at hjælpe Elias' far, vælger han at bygge en bombe med Elias. Da de tænder bomben, ender det med at Elias kommer til skade, og hele venskabet ændre sig.

Hævnen har mange budskaber i sig, som fx ondskab og godhed, hævn og tilgivelse og venskaber.
Jeg synes det er en rigtig fin fortælling om et nyt venskab på godt og ondt, og jeg synes filmen viser, at selvom man går igennem meget som venner, kan man ende ud med et meget stærkere venskab.

simon

Hævnen er en af de bedste danske drama film, jeg har set. Filmen handler om Christian og Elias i Danmark, som bygger et fantastisk venskab op. Der udfolder sig derudover en historie om Elias' far i Afrika, som har indflydelse på Antons færden og handlinger i Danmark og Omvendt.

Filmens instruktør Susanne Bier trækker nogle emner frem, som vi alle kan relatere til fx. Hævn, kærlighed, tilgivelse og venskab. Hun overdriver og tydeligører det i sådan en grad, at man hele filmen igennem sidder på sæde kanten af bare spænding.

En ting som jeg synes er fed ved denne film, er historien med Anton. Hvor man i andre film måske ville "kede" sig i nogle af disse momenter, har man altid følelsen af at der sker noget her. Spændingkurven ligger generelt meget højt i denne film. Det kræver dog også stor vågenhed og koncentration, hvis man ikke vil misse noget.

Når alt kommer til alt skal der lyde en stor ros til Susanne Bier for en utroligt velkomponeret film, hvor hun får to handlinger fra to vidt forskellige steder i verden til at harmonere utroligt godt.

Katarina Marie

Hævnen var på mange måder en helt fantastisk film, som trækker mange vigtige og relevante emner frem. Her iblandt hævn, tilgivelse, had, sorg, svigt, venskab og mobning. Jeg mener, det at Susanne Bier turde trække disse vigtige emner frem, er det som gør Hævnen så god. Der bliver ikke sparet på følelserne i denne film, både de dårlige og de gode, hvilket får seeren til at følge spændt med i hvert sekund af filmen.

Filmen er på mange punkter rigtig god, men den er samtidig også lidt svær at følge med i, da der er to handlinger, man skal holde styr på. Det gør nemt en forvirret, og man mister på den måde hurtigt fokus fra den egentlige mening med filmen.
Dette er også grunden til, at jeg har valgt at give den 4 ud af 6 stjerner.

Selvom den til tider er forvirrende, vil jeg alligevel stærkt anbefale at i tager ind at ser den. Det var en helt fantastisk oplevelse, og i vil uden tvivl have fået stof til eftertanke, når den slutter.

Nikolaj

Og langt bedre end den skaldede frisør.

Simone

Flotte billeder og godt skuespil, samt en fin historie med et godt tema.

charlotte1319

Absolut det allerbedste indenfor film. Den rykker på alle fronter og er voldsomt vedkommende. Biers absolut bedste selvom An education også var god.

Lars Michael

For mig er det af de dårligste film Susanne Bier har lavet spild af tid.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.