Hændelsen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og flere steder melankolsk og utryg grundstemning. Den indeholder lange passager, hvor en ung kvinde udsættes for et massivt psykisk, fysisk og socialt pres. I flere scener indgår seksuelle handlinger og i de mest dramatiske sekvenser ses langvarige scener, hvor hovedpersonen både selv forsøger at fortage en illegal abort eller får hjælp. I sekvenserne ses hovedpersonen i voldsomme smerter og enkelte scenerne er blodigt fremstillet. Da filmen også rummer roligere passager og hovedkarakteren virker fattet og handlekraftig og omgives af hjælpende karakterer, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
25.05.2022
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
L'événement
|
Billetter
Hændelsen plakat
Få en påmindelse 3 dage før premieren.

Filmen 'Hændelsen' handler om den unge studerende Anne, som helt uplanlagt bliver gravid i 1960'ernes konservative Frankrig, hvor abort er ulovligt.

Hvis det ikke var slemt nok, så betyder et barn også udelukkelse fra sin uddannelse, og Anne er en dygtig og flittig studerende, som har store ambitioner for sin fremtid.

Anne har ikke noget ønske om at få et barn lige nu, men da det er ulovligt for læger at foretage aborter, må hun gå andre veje. På samme tid må den unge kvinde for alt i verden passe på, hvem hun fortæller om både sin graviditet og ønsket om abort.

'Hændelsen' fortæller den rystende historie om illegal abort og konsekvenserne for de involverede. Filmen er baseret på den franske stjerneforfatter Annie Ernaux' roman af samme navn.

Den franske film vandt den prestigefyldte hovedpris, Guldløven, under Venedig Film Festivalen, da juryen, anført Parasite-instruktøren Bong Joon-ho, enstemmigt overrakte den eftertragtede statuette til filmens instruktør, Audrey Diwan. (copyright: kino.dk)

Skal du se Hændelsen?
(8 stemmer)

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere