Cookie- og Privatlivspolitik

Hacksaw Ridge

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en både følelsesladet og barsk stemning. Den indeholder en række meget lange krigsscener, der gengiver død, vold og lemlæstelse i stor detalje. Filmen indeholder desuden scener med hustruvold og børn der trues og fornedres, samt mobbe- og tæskekultur blandt en gruppe soldater. Det vurderes således at filmen vil kunne virke særdeles skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
10.11.2016
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hacksaw Ridge
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

'Hacksaw Ridge' er de amerikanske soldaters navn for en japansk klippeskrænt, man forsøgte at erobre i maj 1945. Slaget om Okinawa hører blandt Stillehavskrigens blodigste.

Midt i dette helvede finder man en soldat, der ikke bærer våben. Hans navn er Desmond Doss, en samarit der dedikeret kaster sig ud i krigens rædsler. Ikke for at dræbe men for at redde sårede soldaters liv.

Filmen er hans fortælling. Han er med i stort set alle scener, fra barndommen og den store forelskelse til slagmarken i Japan. Desmond Doss er en kristen mand med særligt fokus på det femte bud (også midt i et slag), og ”Du må ikke slå ihjel” bliver en personlig overbevisning, der gennem hele filmen står i stærk kontrast til de uhyrlige hændelser på lærredet.

Den autentiske fortælling er iscenesat af Mel Gibson, der med Braveheart fik sit gennembrud bag kameraet. Først ni år senere vendte han tilbage som instruktør. The Passion of the Christ var nådesløs i sin fremstilling af korsfæstelsen, og to år senere overgik Gibson sin egen hypervoldelige stil med Apocalypto.

Desmond Doss er måske ikke nogen Kristus-figur, men han er en pacifist i en verden af vold. ’Hacksaw Ridge’ er fortalt i et klassik filmsprog, og den har fællestræk med Full Metal Jacket og Letters from Iwo Jima.

Krigsfilmen har modtaget seks Oscar-nomineringer, bl.a i kategorien for Bedste film. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (808 votes)
5.1
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

6 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det store slag skal ses i biografen, hvis man holder af krigsfilm." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... der [er] for meget lægeroman over første del af filmen, som dog vinder i sidste halvdel." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... suverænt udførte kampscener, der hører til blandt de mest overbevisende af slagsen i amerikansk filmhistorie. Intet mindre." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Hacksaw Ridge’ er Hollywoods største dramaklichéer kombineret med en splatterfilm. Det er som en gammeltestamentelig beretning, der prædiker næstekærlighed med den ene hånd og flår mennesker i småstykker med den anden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er ikke blevet en opfindsom film, men Gibson kan sit håndværk og formår både at gøre plottet – trods den indbyggede forudsigelighed – spændende og give filmen en æstetik, der kombinerer old Hollywood og det vanvittigt voldelige i de lemlæstende krigsscener." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Hacksaw Ridge' er visuelt og produktionsteknisk imponerende lavet, den bygger sin altafgørende hovedfigur troværdigt op, og foruden det unge par præsterer især Hugo Weaving som Desmonds far skuespil i særklasse." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Hacksaw Ridge' har ikke helt styrken fra radikale projekter som 'The Passion of the Christ' (2004) og 'Apocalypto' (2006), men det er en bundsolid film af den gammeldags skole." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jean

Hacksaw Ridge er langt min favoritfilm nogensinde. Det er så godt gjort i at vise helvede af krig med nogle inderlige øjeblikke blandet. Andrew Garfield er fantastisk og trækker Desmond Doss 'karakterer så godt ud. Det faktum, at dette er sandt, gør det mere sindssygt!

Lars Michael

Stort tillykke til Mel Gibson som stadig kan lave film. Et godt billede af en fryglig tid fra krigen, der viser både gode og dårlig tider.
Av av for nogle flotte billeder igennem filmen, og flot fortalt.

Segoyuser/116755

Den var barsk at se fordi ved ikke hvor tæt den var på virkelighed, men hvor godt at hovedperson måtte stå ved sine holdninger selv om det kostede at "være anderledes" så viste han at moral, mod ,at stå ved den han er, slet ikke manglede.

Aishauser/23528

Kan helt klart anbefales

Daniel

En helt fantastisk historie med gys, kærlighed, krig, tro, menneskesyn mm. Aldrig har jeg oplevet en sal der var "speechless" efterfølgende. Man sidder med alle følelser i filmen, og den kan kun anbefales fra mig af!

Wayne

Det er umuligt ikke at have enorm sympati for Desmond T. Doss, som med utrættelig kamp for sin ret til at være pacifist, og til alligevel at kunne bidrage, med livet som indsats, i krigen - uden andre våben, end en slidt bibel.

Der er i det hele taget mange referencer til selvsamme bibel i filmen, og den er et magtfuldt våben mod befalingsmændenes ønske om at smide Doss ud af hæren. Doss far, spillet med indlevelse af Hugo Weaving, er præget af indre dæmoner i kølvandet på 1. verdenskrig - og har ligeledes stor betydning for Doss's valg og skæbne.

Andrew Garfield's fremstilling af Desmond T. Doss minder i høj grad om den endnu mere naive Forrest Gump - som Tom Hanks bragte til live med stor succes. Der er dog intet naivt i Doss's kamp for at redde menneskeliv, kun et ekstremt heltemod - og et ønske om at gøre en forskel og gøre sin pligt.

Filmens største problem er at den ikke føles som en helhed - den er i høj grad delt op i to halvdele. Den første del handler om Doss opvækst, mødet med kæresten og opgøret med hæren om retten til at deltage i krigen på egne betingelser.

Modsat mange andre krigsfilm, som giver tid til eftertanke - måske gennem brevveksling med de kære derhjemme, eller med et andet ophold i filmen hvor man venter på det næste slag - så vælger Gibson at beskrive et enkelt (eller 2) slag, som føles som en lang træfning hvor Doss midt i alt det grusomme får mulighed for at bevise sit heltemod.

Gibson går amok i blodrus, og viser os tydeligt krigens totale meningsløshed, med sprængte lemmer og blod som sprøjter os lige i hovedet. Det er skræmmende og fascinerende på samme tid, og afgjort filmens stærkeste kort.

Alligevel vælger Mel Gibson at trække unødige veksler på tilskuerens tålmodighed - alle Doss modstandere får deres egen stjernestund med vores helt, hvor de får mulighed for at opleve og hylde hans mod. Det virker en anelse for patetisk - men i øvrigt typisk for Gibson.

Jeg savnede en epilog, hvor vores helt kunne binde enderne sammen med familie og kæreste. Det kunne måske have givet en mere sammenhængende film. Vi får det godt nok i form af den dokumentaristiske afslutning - men det virker alligevel som om første halvdel af filmen bliver ladt i stikken.

Absolut en flot flim, som beviser at Gibson stadig kan - men han er et stykke fra den mere vellykkede Apocalypto, og især fra mesterværket Braveheart.

7/10

Maiken

Virkelig fed film! I starten sidder man og tænker, at filmen blot er et drama, men jeg skal love for at krigsscenerne kommer efter det. Hovedrollen spiller sin rolle vildt godt, så man virkelig får en forståelse af hans tro og livsfilosofi. Man sidder med masser af følelser der bliver berørt, når man ser filmen. Virkelig værd at se i biografen!

Miss Hearts

Det er hvad medierne kan mande sig op til at give denne film.
Godt at vi andre, det almindelige biografpublikum, giver den fuld skrue og dekorerer den med de 6 stjerner, som den så absolut fortjener!

S. Rico

Det ligner snart en trend. Filmen starter med at fortælle os, at dette er ”A true story”. Ikke bare ”baseret på”, men en rigtig sand historie! Den handler om amerikanernes ”heroiske” angreb på Japan med en stædig og ubøjelig ung soldat i hovedrollen. Og ikke bare en tilfældig soldat. Nej, en rigtig amerikansk helt med en fysik som en supermand. Dette er den opskrift, som både Angelina Jolie og Mel Gibson bruger i hhv. Unbroken og Hacksaw Ridge. Og det ser ud til at være en opskrift der virker.

Andrew Garfield har hovedrollen som pacifisten Desmond, der melder sig til hæren for at bidrage som sygehjælper. Til at starte med virker han som noget af en klaphat. Han er enhver svigermors drøm og så perfekt, at det næsten ikke er til at holde ud at se på. Men hvis man holder ud, så kommer der en vældig belønning i sidste halvdel af filmen. Her får vi nogle fantastiske krigsscener, der er på niveau med Saving Private Ryan. Der bliver ikke lagt fingre imellem, og det er i al sin usmagelighed ufatteligt underholdende. Hvis bare en brøkdel af det man ser skildret er korrekt gengivet, som må man i den grad tage hatten af for Desmond Doss.

Marta

Jeg har set nogle dokumentar film og interviews med Desmond Doss og det virker faktisk som om Mel Gibson rolig kan skrive "a true story".

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.