Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Håbets land

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
12.09.2013
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kibô no kuni
|

I filmen 'Håbets land' rammer et voldsomt jordskælv den fiktive japanske landsby Nagashima og ødelægger et atomkraftværk, og livet ændres radikalt for befolkningen. En zone på 20 km fra katastrofeområdet afspærres af et stort hegn med radioaktivitet på den ene side.

Landmanden Yoichi Ono og hans families gård ligger inde i spærrezonen og beordres derfor til ikke at forlade området. Familierne på den anden side af hegnet sendes alle i evakuering, og familien Ono må nu beslutte sig for, om de vil blive i deres hjem eller trodse regeringens ordre og forlade gården.

’Håbets land’ er den første fiktionsfilm baseret på jordskælvet og tsunamien, der ramte Japan i 2011. Historien er baseret på en novelle af instruktøren Shion Sono, der i hjemlandet er kendt som multikunstner med både fiktions- og dokumentarfilm samt digte og noveller på CV’et.

Kontroversielle emner er ikke fremmed for Sono, der i 2001 fik stor kommerciel succes med thrilleren ’Suicide Circle’, som håndterede Japans høje selvmordsrate og blev til flere spin-offs samt en decideret fortsættelse i den barske ’Noriko’s Dinner Table’ (2005). Sono står også bag den såkaldte ’Hate Trilogi’ (2008-11), der inkluderer ’Love Exposure’, ’Cold Fish’ og ’Guilty of Romance’.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
4.7
3.7

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "Det drævende fortælletempo vil ikke fænge hos de rastløse - men med en dosis tålmodighed får man en rørende fortælling [...]." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "[...] filmen som helhed giver klart muligheden for, at et biografpublikum kan få en god oplevelse, med denne kritiske beretning fra Håbets land." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] havde Sono holdt filmen mere fokuseret, havde 'Håbets land' været en smuk, enkel og tankevækkende fabel." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Filmen er både en anfægtende tillidserklæring til livet og en skarp kritik af systemet i Japan [...]." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tineuser/863497

Kan nogen fortælle mig, om denne film også kan ses i biografen med engelske undertekster? Jeg har en veninde, som ikke kan dansk, men gerne vil se den, så det kunne være rart at vide. På forhånd tak.

Maria

Jeg kan ikke huske nogensinde at være blevet udsat for at se en film i en dansk biograf med engelske undertekster, så drt tror jeg ikke du skal regne med.

Mariann

Så lige trailer. Den ser god ud, virker til en film der går lige i hjertet.. Det eneste er sproget. Man er jo vant til at høre det danske eller engelske, men vil gå ind og se den alligevel.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter