Guld

Censur 15
03. Apr 2014
101 min
Øst for Paradis
Gold
Billede
(© Øst for Paradis)
Billede
(© Øst for Paradis)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.0 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Gold' handler om tyske Emily Meyer, der i 1898 ankommer til Canadas nordligste jernbanestation for at slå følge med en gruppe tyske immigranter, der er på vej til områdets nyeste guldminefund, Dawson City, der ligger tæt på det legendariske Klondike. 

De syv rejsende forlader byen på hesteryg, fulde af håb og forventninger for fremtiden, men vejen er hård, kortet er ulæseligt, og der opstår snart konflikter blandt gruppens forskellige temperamenter. Samtidig møder de naturlig modstand fra naturens barske omgivelser.

En tysk western hører blandt de absolutte sjældenheder i biografen, men nu foreligger en af slagsen i form af Thomas Arslans ambitiøse fortælling om at udfordre skæbnen og jagte lykken i det canadiske vildnis. 

Filmens enkle guitar-score er komponeret af Dylan Carlson, og den moderne western har elementer af både ’The Treasure of the Sierra Madre’ (1948), tv-serien ’Deadwood’ (2004-2006) og sågar Lucky Luke. Hovedrollen spilles af Nina Hoss, der senest var aktuel i de danske biografer med dramaet ’Barbara’ (2012). (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: