Gøg og Gokke

Censur 7
25. Apr 2019
98 min
UIP
Stan and Ollie
Billede
(© UIP)
Billede
(© UIP)
5.3 / 6
Brugere (3)
4.8 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Dramaet 'Gøg og Gokke' følger den berømte komikerduo Oliver Hardy og Stan Laurel i perioden efter deres storhedstid.

Se interview med hovedrollerne Steve Coogan og John C. Reilly

Filmstjernerne var i 1930erne det hotteste på det store lærred pga. deres mange små finurlige sketches som karaktererne Gøg og Gokke. Men desværre fik succesen og de gode aftaler med studierne en ende, og 20 år senere er Stan og Oliver reduceret til to forhenværende berømtheder.

Især Stan kæmper med næb og klør for at få duoen tilbage på benene og arrangerer derfor en teater-turne gennem England, der skal give adgang til en kommende filmaftale. Oliver tager mere eller mindre modvilligt med, da forholdet mellem de to længe har været anspændt, og da sandheden er, at turneen nok nærmere bliver en svanesang end et comeback.

Hovedrollerne i 'Gøg og Gokke' spilles med vanvittig lighed af to garvede komikere. John C. Reilly spiller den korporlige charmør, Oliver Hardy, mens Steve Coogan ses som den letbende og mere skrøbelige Stan Laurel. 

Filmen løfter sløret for et ret ukendt kapitel i de to legendariske filmstjerners liv, hvor publikum både får et kærligt gensyn med deres særegne komik, men samtidig også får lov til at forstå dynamikken mellem det umage makkerpar på godt og ondt. (Copyright: kino.dk) 

Brugernes anmeldelser

5,3

3 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: