The Godfather: Part II (1974)

Censur 15
10. Mar 2022
202 min
Paramount Pictures
The Godfather: Part II
Billede
(© Paramount Pictures)
Billede
(© Paramount Pictures)
3.5 / 6
Brugere (2)
5.0 / 6
Medier (1)
Bedøm selv filmen:

'The Godfather: Part II' er efterfølgeren til The Godfather og vises i en remastered 4K-udgave.

En efterfølger til en stor filmsucces kan være tricky, for det er svært at lave noget, der er lige så godt, og sjældent er det lykkedes. ‘Godfather II’ fra 1974 er dog undtagelsen. Den er, måske, den eneste sequel i verden, der ikke bare er lige så god som den første film, men i nogles øjne endnu bedre. Og filmen blev da også den første sequel nogensinde til at vinde en Oscar for ‘Bedste Film’.  

Selv om ‘Godfather II’ er en efterfølger og fortsætter historien om hvordan Michael som den nye Don for Corleone-familien må sætte sig i respekt, er filmen også struktureret som en prequel på samme tid. For sideløbende får vi også historien om hvordan den ni-årige dreng Vito Andolini på Sicilien må flygte til New York efter hans forældre og bror er blevet myrdet og bliver til Don Vito (spillet af Robert De Niro som den yngre Vito).  

At strukturere sin film som en blanding af både prequel og sequel var bare et af de mange modige valg, Coppola foretog med filmen. Og resultatet er blevet endnu et mesterværk om Michael Corleone,’s moralske deroute. Om den gyldne søn, der langsomt bliver til et kynisk monster. 

Brugernes anmeldelser

3,5

2 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: