Cookie- og Privatlivspolitik

Gud eksisterer, hendes navn er Petrunya

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig og dialogpræget stemning. Der er imidlertid et antal scener, hvor mennesker er kede af det, vrede, eller de skændes. Flere gange ses filmens hovedperson blive behandlet nedværdigende og med ringeagt. I ét tilfældes ses en rude blive knust og efterfølgende politi, der slår med knipler. Da det voldsomme imidlertid er kortvarigt, ikke er udpenslet, og da der ikke ses personer komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
12.11.2020
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gospod postoi, imeto i' e Petrunija
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Filmen 'Gud eksisterer, hendes navn er Petrunya' handler om en lille by i Makedonien, hvor den lokale præst hvert år i januar smider et trækors i floden.

Hundredvis af mænd springer i for at fange det, da det siges, at held og succes vil følge manden, der fanger korset resten af hans dage.

Ved en uventet drejning springer Petrunya også i vandet og formår at fange korset før alle andre; til de mange konkurrenters store vrede - hvor vover en kvinde at tage del i deres tradition?

Folk i samfundet, kirken og ikke mindst hendes forældre reagerer vidt forskelligt på den pludselige krise. Helvede bryder løs, men Petrunya står fast. Hun vandt korset - gud skal vide at hun kan bruge lidt held - og for første gang bliver hun faktisk set! 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.1
4

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "[Filmen] har varme, humor og en hel masse på hjerte, og det kan man komme langt med." (Kim Skotte)

  • Soundvenue

    "Debutanten Zorica Nusheva er et vaskeægte fund i titelrollen som Petrunya. Hendes stålfaste, brune øjne ser lige igennem alt det patriarkalske pis og indgyder oprøret med den største selvfølgelighed. [...] Nushevas naturlige spil og knastøre humor er underspillet til perfektion og biografbilletten værd i sig selv." (Jannie Dahl Astrup)

  • Weekendavisen

    "Petrunya er en heltinde til tiden. Hun sprænger skabelonen og knuser alle de gamle modeller i en film, som åbenlyst kommer fra hjertet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Heine

Filmen er i mine øjne intet andet end middelmådig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.