Cookie- og Privatlivspolitik

Grosse Freiheit

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
19.05.2022
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Grosse Freiheit
|
Billetter
Grosse Freiheit plakat

Den tyske film 'Grosse Freiheit' foregår i efterkrigstidens Tyskland, hvor Hans ryger ind og ud af fængsel gang på gang, fordi han er homoseksuel.

På grund af paragraf 175 bliver Hans' drømme om friheden systematisk knust. Den eneste stabile relation i hans liv bliver cellekammeraten Viktor, der er dømt for mord.

Hvad der starter som afsky, udvikler sig gradvist til kærlighed.

Filmen har vundet adskillige priser rundt om i verden, bl.a Un Certain Regard-prisen i Cannes. Franz Rogowski (Transit) spiller hovedrollen som Hans.

'Grosse Freiheit' er instrueret af østrigske Sebastian Meise, og det er filmskaberens blot anden spillefilm efter 'Stilleben' i 2011.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
5.8
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Fremragende fængselsfilm med en homoseksuel mand er hårdere end klassikeren 'En verden udenfor', men også et hjertevarmt ømhedsdrama om et venskab." (Simon Pasternak)

 • Filmland P1

  Det er ikke verdens mest sindsoprivende spændende historie, Sebastian Meise har skruet sammen. Den har en uheldig tendens til at gå i tomgang – hvilket der heldigvis er en pointe med. [...] Og det er netop fornemmelsen af at være låst, at sidde fast, at blive spærret inde og blive overvåget, der gør 'Grosse Freiheit' til en stærk film." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "'Grosse Freiheit' er en film, man vil ud af, fordi fængselsklaustrofobien er så stor. Men det er samtidig en overvældende smuk, udfriende film om en hovedpersons selvopofrelse i en tid, hvor homoseksualitet var ulovlig i Vesttyskland – og hvor myndighederne gjorde sig alt for umage med at håndhæve dette." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "I den tyske film 'Grosse Freiheit' nydefineres kombinationen af fængselsfilm og homoseksuelle mænd. Der er tale om et fintfølende kærlighedsdrama fra dengang, da det var forbudt at være en mand, der elskede mænd." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Franz Rogowski ('Victoria', 'Undine') leverer en enestående fysisk præstation som Hans Hoffmann, der skiftevis er helt kropsligt nedbrudt efter først at have siddet i koncentrationslejr for herefter at komme direkte i fængsel, alene fordi han er homoseksuel, til at være en stærk, muskuløs fyr i de senere år af hans liv." (Nanna Frank Rasmussen)