Cookie- og Privatlivspolitik

Greenland

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en anspændt og dramatisk grundstemning, afbrudt af varme familiescener. Der er en række scener med katastrofe-action – med eksploderende kometer, der udsletter hele byer og menneskehorder, der flygter i panik. I situationer ses folk udvise lovløs og primitiv adfærd i form af skyderier, slagsmål, kidnapning og drab. Skildringen af katastrofen og volden er imidlertid forholdsvis ublodig og ikke udpenslet. Filmens hovedkarakterer er handlekraftige og historien bliver forløst positivt. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.08.2020
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Greenland
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I katastrofe-dramaet 'Greenland' følger vi familien Gerrity, der kæmper sig igennem USA, da en kæmpe astoride truer med masseødelæggelse og Jordens udslettelse.

Kometen Clarkes tur forbi Jorden følges af familien Gerrity og venner, indtil Familiefaren John Gerrity modtager en besked fra regeringen om at han og hans familie er blevet udvalgt til at søge sikkerhed i en bunker, for den altødelæggende komet.

Herfra begynder en hård kamp, hvor familien Gerrity må træffe hårde moralske valg, og kæmpe sig igennem paniske mennesker, der vil have deres plads i bunkeren, og ikke mindst den altoverskyggende komet.

Med sin brug af effektdreven action og en hæsblæsende kamp mod tiden, er der rigeligt at komme efter for fans af film som Deep impact, Armageddon og Geostorm – hvor Butler også har en hovedrolle. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (111 votes)
3.7
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Desværre dyrkes moralen ud over alle grænser i 'Greenland', der har mere travlt med at vise nødvendigheden af at sikre familiens lykke end i at få handlingen af sted. Til sidst sidder man næsten og venter på, at jorden går under." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Dagbladenes Bureau

  "I få øjeblikke rykker man frem i biografsædet, men det er ”få”, der er det afgørende ord her. For 'Greenland' vil hellere være vild end følsom. Havde filmen valgt en anden hovedperson og fokuseret på det drama, der ligger og bobler mellem mor og søn (og til dels far), var den måske blevet nærværende midt i alle sine katastrofebilleder." (Casper Hindse)

 • Jyllands-Posten

  "... en katastrofefilm af de helt slappe og spiller på alle tænkelige tangenter for at opnå maksimal spænding. Alligevel udebliver spændingen. Butler spiller med musklerne og sin skotske accent, det bedste han har lært, mens lydsiden tsunamisk flyder over med følelsestung underlægningspatos." (Katrine Sommer Boysen)

 • Weekendavisen

  "'Greenland' er en besværgelse i krisetider. Men måske har publikum fået mere end nok af at forestille sig slutningen. Så filmen er også en prøveballon." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Shit, en deprimerende film! I andre katastrofefilm ser man ofte, at når "the shit" rammer menneskeheden, så må man stå sammen. Men er det realistisk? Er det ikke mere realistisk, at folk vil reagere meget selvisk og skide på andre?

Det er i hvert fald, hvad der sker i Greenland. Og filmen forekommer faktisk mere realistisk end i de mange typiske ramasjang katastrofefilm. Her snakker jeg om den første time, som er tæt på fremragende. Alt er kaotisk, det er stressende at se på, og stemningen er super intens.

Da fragmenter rammer Jorden fra en komet som en syndflod af brændbomber, kommer det værste op i folk. Det gælder om at redde sig selv, og der er langt mellem medmenneskelighed. Den lille familie med Gerard Butler i front bliver adskilt, og så går det ellers over stok og sten for at finde hinanden igen.

Anden halvdel føles næsten som en helt anden film. Der er ikke samme spænding, og det hele falder lidt til jorden i en forudsigelig slutning.

Wayne

Der er både godt og skidt at hente i denne katastrofehistorie.
Først det gode - menneskenes generelle reaktioner i forhold til en altødelæggende apokalypse virker ret troværdige. Ideen om at man samler vigtige personer, til en genopbygning af verden efter apokalypsen, er også helt logisk.
Så kan man diskutere effekter og handlingsforløb, hvor særligt det sidste, desværre får et lovende potentiale til at fade ud og ende i noget forventeligt, og langt mere kedeligt.
Ærgerligt, for der skulle så lidt til at have hævet det til noget mere - mange elementer er til stede.

6/10

Emil

Greenland er endnu en af de mange katastrofe-film, hvor familien skal reddes. Der er ikke meget nyt under solen her. Så længe man ikke forventer, at man kommer til at få sig en uglemmelig film-oplevelse, så er Greenland nu alligevel en fin film med masser af action, og som ikke kræver den store involvering fra seeren.

Spidermanuser/166287

GB er typisk hovedperson i denne katastrofe film. Plottet er set før

Henriet

Fantastisk film, kunne lide det meget. Jeg undrede mig over, at budgettet for denne film er så lavt (hvis vi taler om katastrofefilm fulde af effekter), fordi det slet ikke ligner billig film. Kunne lide næsten alt og vil helt sikkert se igen i den nærmeste fremtid. Anbefal denne film :)

Karinauser/413192

Det er en god film, med spændende handling, og jeg blev overrasket over der hvor twist i filmen kom.

Anders Peter Hansenuser/326381

Butler er jo altid kvinders mande idol, filmen mangler bid og detaljer, den er for selvopklarig, samt alt klapper til minuttet, eller rettere sekundet, 9 måneder i en hangar på TAFBase, så kunne de da godt se lidt mere brugte ud

Jen Headuser/1439276

Greenland er én af de film, der får to timer til at føles som fire. Præmissen virkede fin, og filmen havde bestemt en interessant handling at udfolde overfor publikum. Det er bare ærgerligt, at selve præsentationen er så fandens langtrukkende, forudsigelig og (i sidste ende) for kedelig omkring det. Slutningen er for antiklimatisk, karaktererne er for overfladiske at føle noget for og størstedelen af de begivenheder, som filmen ønsker skal spille en rolle i timerne op til jordens undergang er unødvendige til den grænse, at man næsten sidder og håber på, at kometen kan ramme jorden noget hurtigere, så man kan komme ud af biografsalen.
Skuffet!!

Malene H.

Synes den er værd at se, men ikke den bedste film jeg har set.

Amiruser/36119

Det er ret fed film hvis man som mig godt kan lide den slags. Alle skuespillere, inklusiv barnet i filmen spiller deres roller perfekt. Film starter spændende og spændingen opbygges relativt kort inde i filmen. Hele filmen er underholdende og formår at holde en spændt ventende på det næste.

Jeg ville give filmen 6/6 hvis ikke det var for typiske kliche sætninger og dårlig CGI til tider. Men overraskende god gift de dårlige anmeldelser den har fået.

Gå ind og se den!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.