Cookie- og Privatlivspolitik

Green Zone

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.03.2010
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Green Zone
|
'Green Zone' er et krigsdrama med Matt Damon som Roy Miller, der bliver chefsergent under den amerikansk okkupation af Bagdad i 2003.

Roys soldater må kæmpe sig gennem trafikpropper, vikle sig ud af køer af civile i ophidset kamp om vand og brændsel og dukke sig for snigskytter, der endnu ikke har opgivet kampen.

De kommer på sporet af en højtstående irakisk general, der havde ansvaret for Saddam Husseins våbenprogram, men konkurrerende efterretningstjenester er også ude efter generalen.

I små teams søger de efter Husseins masseødelæggelsesvåben, som formodes skjult i den irakiske ørken.

Lureminer, overalt hvor de bevæger sig, gør deres jagt på dødbringende kemikalier til et livsfarligt arbejde, og frustrationen stiger som dagene går.

'Green Zone' er instrueret af Paul Greengrass, som også instruerede Damon i de to seneste film om Jason Bourne.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (676 votes)
4.4
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... er både en hvas kritik af den amerikanske Irak-politik og en nervepirrende thriller - intelligent, nuanceret, dynamisk, kompliceret, dramatisk og ekstremt underholdende." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "I centrum brillerer Matt Damon på sin sædvanlige no-nonsen manér - som Jason Bourne i uniform." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "I forhold til Greengrass' hovedværker, 'Bloody Sunday' og 'United 93' er 'Green Zone' knap så gribende. Det er dog en mindre anke mod en krigsfilm, der rusker i både balancenerve og samfundssyn. Intenst." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Iraks skæbne er stort set reduceret til kulisse for en temmelig konventionel og til tider vildt usandsynlig action-film. ... Om man synes, at de forskellige slags amerikanere eller de forskellige slags irakere er skildret mest klichéfyldt, afhænger formentlig af øjnene, der ser." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "... behageligt fri for behagesyge, og Greengrass tillader sig at lade persontegningen være overfladisk for at understrege, at alle blot er brikker i et spil, hvor efterretninger er fiktive og modstandere internt bekriger hinanden. ... Rene linjer er der ikke mange af i 'Green Zone', som er mere mainstream, end 'The Hurt Locker' var det, men på forunderlig vis lykkes den alligevel med sit dobbelte ærinde." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En udmærkede krigsfilm hvor man kun kan blive overrasket igennem filmen.

En af Paul Greengrass bedre film han har instrueret

Frank

Dårlig film

AufVideoSehen

Jævnt spændende film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang. Budskaberne er lidt tunge og velmenene, men en ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Karen

Jeg blev overrasket over at det var en film der kunne holde min koncentration på tros af at jeg normalt ikke er til den type film. Så jo den var okay...

S. Rico

Uanset hvad man synes om krigen i Irak, og uanset om der var nogen masseødelæggelsesvåben at komme efter eller ej - så er fremstillingen i denne film for tyk til at det bliver medrivende. Historien virker alt for politisk konstrueret, hvilket trækker voldsomt ned på underholdningsværdien.

René Banguser/725684

rystende og forvirrende optagelser. blev ligefrem dårlig af den. den er forsøger at være realistisk. men den falder over startlinien

MaWnTy

Det er en af de meget mere realistiske krigsfilm, som er gået hen og blevet en hel trend siden Hurtlocker, dog har den ikke den samme atmosfære som Hurtlocker hvilket er en skam.

Wayne

Jeg blev pænt skuffet - mere en krigsfilm i stil med Hurtlocker end en agentfilm/thriller, som den lægger op til at være.

Mario

5 stjerner. fed film . fed handling. . og kedet mig ihverfald ik. ikke spor spild af penge.

Marisa

Jeg har aldrig nogensinde faldet i søvn i en biograf, men det skulle så lige prøves til Green zone. Jeg havde ingen forventinger da jeg gik ind og så den, og jeg må sige at jeg blev vildt skuffet. Jeg kedede mig hele filmen - altså af hvad jeg så - og jeg synes at det var lidt spild af penge at lave en film om masseødelæggelsesvåben, som ikke engang var der. Det gav ingen mening :( det var bare ikke en film efter min smag!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.