/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Green Lantern

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
18.08.2011
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Green Lantern
|

I århundreder har det magtfulde elitekorps The Green Lantern Corps eksisteret i et gigantisk og gådefuldt univers.

Hver Green Lantern har sværget på at opretholde intergalaktisk orden og bærer en ring, der giver ham evnen til at skabe alt, han er i stand til at forestille sig.

Da en ny fjende, Parallax, truer med at ødelægge magtbalancen i universet, lægges korpsets og jordens skæbne pludselig i hænderne på deres nyeste rekrut, det første menneske der nogensinde er blevet udvalgt: den kæphøje testpilot Hal Jordan (Ryan Reynolds).

Hvis Hal hurtigt lærer at mestre sine nye kræfter og finder modet til at overvinde sin frygt, kan han vise sig ikke kun at være nøglen til at bekæmpe Parallax, men også redde jorden og hele menneskeheden fra udslettelse.

'Green Lantern' er baseret på superhelten fra DC Comics, som også er kendt for Batman og Superman, og den er lavet af instruktøren bag 'GoldenEye' og 'Casino Royale'.

Af andre Ryan Reynolds film kan nævnes The Amityville Horror og Buried.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (136 votes)
3.9
2.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Til at begynde med fungerer effekterne fint med 3D-brillerne trykket godt ned over næsen, men når størstedelen af universet er kunstigt, inklusive en del rumvæsner, kommer filmen til at mangle følelser og nærvær i længden. Hovedindtrykket er og bliver plastic." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en jævn skuffelse." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... årets slapsvans på heltefronten. Tegneserier er ikke just kendt for realisme, men dette makværk ... er rent vrøvl, og selv om hovedpersonen Hal Jordan er iført selvlysende dragt, er manden en af filmårets mest farveløse bekendtskaber." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der er flotte og buldrende, ildevarslende og truende scenerier ind i mellem. Alligevel virker historien som en træls tur i ”den blå vogn”. Meget tyder da også på, at datomærkningen på den type film er overskredet." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Martin Campbell ... har med hiv og sving fået etableret det havlt mytiske, halvt moderne univers. Men nogen ny Star Wars-kult bliver det næppe." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Man får grøn farve nok for resten af livet, og Martin Campbell ... har ingen fornemmelse for mytologien. Eneste lyspunkt er Reynolds og Lively. Resten er digital farvelade." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Jeg synes det er lidt synd for Ryan Reynolds at han er nødt til at have denne rolle på sit CV. Især efter hans fine præstation som Dead Pool i "Wolverine Origins". Dead Pool er en superhelterolle jeg vil forbinde med ham, og ikke denne slatne grømme lygte!

Filmen bliver bare aldrig god og synes helt ærlig det er for vild en historie... Selv af en superheltefilm!

Jacob

Efter en håbløs optræden som en forfærdelig Deadpool hos Marvel, der dog til Ryan Reynolds forsvar mere var instruktørens skyld end hans talent, hoppet over til konkurrenten DC som medlem af et korps af intergalaktiske beskyttere. Filmen fejler teknisk intet, men fjenderne er latterlige og har næsten intet med deres ophav i tegneserierne at gøre. Der kan ikke herske tvivl om at der har været en stærk tro på projektet, hvilket slutningen bevidner, men det hele ender i glemslen i et sort hul i udkanten af universet.

Maria

Jeg har set LANGT bedre superhelte film, men jeg har også set LANGT dårligere!

Det Green Lantern mangler er sjæl og en historie man kan leve sig mere ind i. Filmen her er stort set udelukkende Ryan Reynolds og hans muskuløse krop, og den er da også fin nok, slet intet galt der, men der må og skal bare være mere indhold ud over en lækker hovedrolle!

Ash

Ryan Reynolds er tilpas kæk i replikken, til at passe ind i rollen som Hal Jordan. Men for at holde dette projekt jordnært, savnes der en vis dybde i karaktererne, i en ellers så computeranimeret verden, som "Green Lantern" udspiller sig i.
Men, med et pænt udvalg af action samt kampscener, formår "Green Lantern" dog stadig at give os en visuel oplevelse, hvilket gør filmen seværdig men ikke uforglemmelig.

Frank

Dårlig film

Nicoline

Green Lantern er en typisk superheltefilm. En helt almindelig fyr som af en eller anden bestemt årsag, er blevet udvalgt som superhelt og skal nu redde jorden for dens undergang samt redde 'the damsel in distress', intet nyt under solen mht. det.
Det er en udmærket film men jeg havde lidt håbet på noget hvor man sad tilbage efter filmen og tænkt WOW, men det gjorde jeg ikke. Filmen er fra start af ret forudsigelig, man ved bare at der kommer til at ske noget med faderen og man ved at det vil påvirke Hal (Reynolds), i hans videre opvækst og helt op i voksenalderen.
Og når han så bliver en Green Lantern vil det hjælpe ham til at ændre sig og give slip på fortidens sorger.
Til gengæld synes jeg slutningen var meget fed, han får pigen men så alligevel ikke. Selvom filmen ikke er nogen "Spiderman" eller "Batman" så er det sagtens en film jeg kan anbefale alligevel, hvis man er til alt det der superheltepjat og Ryan Reynolds er jo et skår uden lige og lovely Blake Lively er også altid en udsøgt fornøjelse at opleve på film.

Wayne

Green Lantern er vel mest at betragte som et sidekick i DC universet, hvor han mest optræder i Justice Leauge (Lovens Vogtere) - nogle af de bedste historier er tegnet af Neal Adams, hvor Hal Jordan er i selskab med sorte fugl og Green Arrow. Min interesse for superhelte generelt hiver den op på en 4'er - selvom den var lidt tyndbenet undervejs. Særligt animationsdelen var ikke for stærk, efter dagens standard - og man manglede at blive personligt involveret i personerne - lidt som det var i den første Hulk film. Men holder interessen til en 2'er - næppe.

S. Rico

Jeg elsker superhelte film, så på den front er jeg ikke så kræsen. Green Lantern hører desværre til i bunden af årets mange film fra den genre. Men den er alligevel værd at se på grund af en ganske forrygende super skurk. Der er virklig tale om en skurk af dimensioner, som eksempelvis hverken Thor eller Captain America ville have en chance imod. Og det er ekstremt vigtigt, at heltene får væsentlig modstand (hvilket jeg savnede i Capt. America). For uden ordentlig modstand er der ingen spænding. Så 3 stjerner til skurken. Resten af filmen er der til gengæld ikke så meget at råbe hurra over.

A

Bedre end jeg hade regnet med! Gode Effekter og intressant! :)

Kasper

Nu er jorden igen truet af et altopslugende monster. Vores venner fra andre fjerne galaxer resignerer - og heldigvis har en enkelt amerikansk pilothelt hår på bollerne og giver ikke op. Han modsiger evigtlevende væsener og går mod en overlegen fjende som et menneske. Og - surprise - vinder - fordi han er et menneske med frygt, svagheder og mod.
Helt ærligt - klicheerne sovser denne film ind så det driver. Bevares - helte har vi hørt historier om i årtusinder og vi næres ved deres liv. Og alligevel så kradser denne historie kun overfladen i heltens essens - selvom den gør et godt forsøg.
Se den og få smæk for skillingen - og tag så en god kop grøn te bagefter - den indeholder i det mindste noget sundt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.