Cookie- og Privatlivspolitik

Grease (1978)

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Grease
|
Versioner: se alle
Originalversion, Sing-A-Long, Særvisning
|

Filmen 'Grease' er en musical med John Travolta og Olivia Newton-John.

I det sydlige Californien i 1950'erne oplever teenagerne Danny og den australske Sandy en sommerforelskelse. De slår op, men mødes til begges overraskelse igen på Rydell High, da det nye skoleår begynder.

Danny tilhører imidlertid skolens klike af barske fyre og har derfor svært ved at stå ved sine følelser for dydsmønstret Sandy.

'Grease' er siden premieren i 1978 blevet et verdensomspændende fænomen.

Den populære film – der for længst har opnået klassikerstatus – bygger på musicalen ’Grease’ af Jim Jacobs og Warren Casey med hits som ’You're The One That I Want’ og ’Summer Nights’. Travolta var allerede en superstar efter gennembruddet med ’Saturday Night Fever’ året før, mens Newton-John med ét blev tidens nye ansigt.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (70 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

En af de bedste musikfilm - hvis man altså synes om denne type musik....

Anne

Er man til 50´er stilen, så er denne film på toppen ellers så er den vist bare plat.

Otto

Nu kom jeg lige til at se Grease igen igen. Skulle egentlig bare se starten men endte med at blive hængende - og skråle med på alle numrene. Grundliggende en bundnaiv film med verdens ældste teenagere og alligevel får den 5 stjerner herfra.

Helle Grith Sommer

Visse film kan bare ikke laves bedre, eller spilles af andre skuespiller. "Grease" er efter min mening verdens bedste Musical <3

Lars Michael

Det er en kulturfilm, som gjorde at John Travolta kom frem med danse skoen.
En rigtig hugge film, hvor alle kan synge med i

Simon

Jeg så den her på TV2 Fri idag, og jeg bliver ved med at spørge mig selv: ”Hvordan hulen kan den få sådan en status i filmhistorien?”

Den var måske god da den udkom i 1978 fordi den er den slags film hvor man kunne snave sin kæreste på den bagerste række i biffen.

Idag er den sgu pap.

Fin musik, men ellers sutter den sgu.

4/10, 2/6.

Wayne

Filmen handlede om en periode, som allerede dengang var 20 år tidligere - og den blev lavet for et latterligt lavt budget.

Skuespilpræstationerne er gennemsnitlige.

Men, men - den blev lavet med en helt ekseptionel energi og spille glæde, og musik og dans som aldrig siden er blevet overgået, og den fremstår lige så ny og frisk som dengang den blev lavet.

Og på den måde ender den på mærkligste vis med at være et mesterværk, og et afgørende gennembrud for især John Travolta - som slet ikke kunne leve op til sit eget spejlbillede i flere år efter - og først for alvor kom tilbage til stjernestatus 16 år senere i Pulp Fiction.

Nikolaj

Og herlig underholdning.

Biancha

grease er en god gammel klassiker

Liza

Med tanke på, hvilke andre remakes Hollywood har lavet, så håber jeg aldrig, at de piller ved den her. Den er en super feelgood film og jeg elsker at skråle med på alle sangene og lider alle kvaler, som Sandy må gå igennem, før hun får Danny.
Af samme årsag kan jeg heller ikke få mig selv til at se remaken af Footloose. Der er kun en Ren McCormack! Og det er Kevin Bacon. Således håber jeg også, at der kun forbliver en Danny Zuko og en Sandy Olsson

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.