Cookie- og Privatlivspolitik

Grease (1978)

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Grease
|
Versioner: se alle
Originalversion, Sing-A-Long, Særvisning, Særvisning, Særvisning, Særvisning
|
Billetter
Mere end en million danskere så ’Grease’ i biografen. Det gør den til den fjerde mest sete film i de danske biografer i 1970’erne. John Travolta og Olivia Newton-John er den seje ”greaser” Danny og udvekslingsstudinen Sandy, der har en kort sommer-romance – og tilbringer det meste af filmen med at prøve at finde sammen igen. Stilen er 1950’erne filtreret gennem sen-70’erne, og sangene holder endnu. Titel-melodien er af Barry Gibb fra the Bee Gees.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (69 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

En af de bedste musikfilm - hvis man altså synes om denne type musik....

Anne

Er man til 50´er stilen, så er denne film på toppen ellers så er den vist bare plat.

Otto

Nu kom jeg lige til at se Grease igen igen. Skulle egentlig bare se starten men endte med at blive hængende - og skråle med på alle numrene. Grundliggende en bundnaiv film med verdens ældste teenagere og alligevel får den 5 stjerner herfra.

Helle Grith Sommer

Visse film kan bare ikke laves bedre, eller spilles af andre skuespiller. "Grease" er efter min mening verdens bedste Musical <3

Lars Michael

Det er en kulturfilm, som gjorde at John Travolta kom frem med danse skoen.
En rigtig hugge film, hvor alle kan synge med i

Wayne

Filmen handlede om en periode, som allerede dengang var 20 år tidligere - og den blev lavet for et latterligt lavt budget.

Skuespilpræstationerne er gennemsnitlige.

Men, men - den blev lavet med en helt ekseptionel energi og spille glæde, og musik og dans som aldrig siden er blevet overgået, og den fremstår lige så ny og frisk som dengang den blev lavet.

Og på den måde ender den på mærkligste vis med at være et mesterværk, og et afgørende gennembrud for især John Travolta - som slet ikke kunne leve op til sit eget spejlbillede i flere år efter - og først for alvor kom tilbage til stjernestatus 16 år senere i Pulp Fiction.

Nikolaj

Og herlig underholdning.

Biancha

grease er en god gammel klassiker

Liza

Med tanke på, hvilke andre remakes Hollywood har lavet, så håber jeg aldrig, at de piller ved den her. Den er en super feelgood film og jeg elsker at skråle med på alle sangene og lider alle kvaler, som Sandy må gå igennem, før hun får Danny.
Af samme årsag kan jeg heller ikke få mig selv til at se remaken af Footloose. Der er kun en Ren McCormack! Og det er Kevin Bacon. Således håber jeg også, at der kun forbliver en Danny Zuko og en Sandy Olsson

Helle Grith Sommer

Åh - nej, der kommer vist ikke en remake. Tænk bare på hvilke flop "Grease2" blev (med andre skuespillere) :-(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.