Cookie- og Privatlivspolitik

Gravity

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, som har en intens og spændingsladet grundstemning, rummer flere scener med hovedfigurer i stor livsfare. I en angstfyldt scene er en astronaut ved at blive suget ud i det ydre rum. I en anden scene ses en død astonaut med dele af ansigtet kraftigt vansiret på grund af at der er gået hul på dennes rumhjelm. Da disse scener ikke er decideret udpenslede, samt filmen forløses positivt, vurderes filmen alligevel kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
07.11.2013
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gravity
|
Versioner: se alle
2D, 3D, IMAX 3D - uden undertekster, 4DX 3D, 3D 4DX, Særvisning
|

I thrilleren 'Gravity' er Dr. Ryan Stone er en dygtig medicinsk ingeniør på sin første rummission. Med i rumskibet er den rutinerede astronaut Matt Kowalsky, som har kommandoen over den sidste flyvning, inden han skal pensioneres.

Men på den tilsyneladende ufarlige rumvandring rammer katastrofen, da skibet bliver ødelagt, og Stone og Kowalsky pludseligt befinder sig helt alene.

Kontakten til Jorden bliver afbrudt, og snart går det op for dem, at de ikke er tøjret til andet end hinanden. For hver indånding svinder den smule ilt, der er tilbage - og frygt udvikler sig til panik. Nu må de vægtløse bevæge sig i retning af andre rumstationer med den snert af håb, deres sammenhold kan give.

Hollywood-stjernerne Sandra Bullock (The Blind Side) og George Clooney (Ocean's-filmene) har rollerne som de to uheldige astronauter, der må kæmpe alt, hvad de har lært, for at komme tilbage til Jorden med livet i behold.

Skuespillerne, og især Bullock, der trænede seks måneder for at komme i fysisk form til rollen, leverer krævende præstationer som to meget forskellige mennesker med hver deres personlige bagage fra deres liv på Jorden. Kampen for overlevelse er central for filmens handling, der også kommer ind på mere eksistentielle spørgsmål.

'Gravity' er instrueret af manden bag Children of Men. Filmen modtog 7 Oscars, bl.a. for Bedste instruktør, Bedste originale musik og Bedste klipning.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1568 votes)
4.8
5.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Man føler sig næsten vægtløs undervejs ligesom astronauterne, og når de får åndenød på grund af alt for lidt ilt, hiver man selv efter vejret i biografsædet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er en film, der vil blive talt om. En film, der vil blive stående. Og en film, der efterlader dig vægtløs af begejstring." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg tvivler på, at vi kommer til at se noget på en gang mere originalt og basalt underholdende i biografen i år." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Gravity' er det elegante, strengt komponerede eksempel på, at man kan sætte et 3D-filmisk jordskælv i gang [...]." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Gravity' [er] måske den mest overbevisende, svimlende, nervepirrende realistiske rumfilm, der hidtil er skabt." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Atmosfæren af isoleret udsathed prioriteres over suspense og effekter. Det gør Gravity til en rumfilm for voksne, og af dem bliver der ikke lavet så mange." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Jeg undskylder meget over at jeg ikke er verdens bedste anmelder , men nu er det jo mig som skal anmelde og komme med min mening , og ikke andre skal bestemme , men lad os komme videre, når man har set filmen flere gange så får man den tanke at filmen er bedre 2 gang end første gang man så den.
Jeg indrømmer at filmen er anderledes end mange andre film, for det første er den virkelig flot lavet , selve historien er for tynd desværre fordi var selve historen bare bedre så ville den få 6 stjerner, men 3 stjerner er da også ganske fint, også selvom man ikke synes historien er god , men resten skal i nyde.

Anders

Jeg er normalt imod 3D. For synes det er forstyrrende.
Men denne film i 3D i biografens mørke var helt outstanding.
Derfor den høje karakter for filmen for historien i den er ikke den der trækker op og de uha-lige-ved-og-næsten-momenter i filmen er der lidt for mange af.

Men jeg var blæst væk af den måde denne film er optaget på samt lydbilledet.

Nikolaj

Gravity er noget af det flotteste der længe er set indenfor filmindustrien. Effekterne er guf for øjnene, og de gennemarbejdede detaljer i alle slags former venter i kø på at overraske publikum. Hvis jeg kunne skulle give stjerner for effekter, så ville det være en klar sekser!

Filmen halter en anelse på et lidt langtrukken plot, der dog har sine gode øjeblikke hvor man virkelig føler sig fuldstændig klaustrofobisk i det store "rum". Skuespillet er ganske okay, men ikke noget voldsomt. Det virker som om filmen er bygget mere op omkring det at kunne "blære sig" med alle de fede effekter istedet for et velfungerende plot.

Louise

Filmen er virkelig flot lavet og den holder spændingen hele vejen igennem. Spændende og super god!

Nikolaj

Jeg synes det var en fantastisk film, virkelig spænende og meget dramatisk.

At se den film i 3d er for mig den vildeste 3d film jeg nogensinde har set.

De begge to spiller godt, så hvorfor ikke give den 6 stjerner.

Klart en af mine ynglings film.

FilmReview.dk

Lad os slå det fast med det samme: Er du ikke en af de mange der har set "Gravity", må du ikke snyde dig selv for at se den. Der er langt... langt imellem filmoplevelser af denne kaliber. Den er flot, indtagende og unik; akkurat som et stjerneskud. "Gravity" erobrer sit publikum og tager det med på en vægtløs, meget smuk og særdeles nervepirrende rumvandring - i storslået 3D.

www.filmreview.dk - Korte og præcise filmanmeldelser

Carsten Jørgensen

Utrolig flot film, men hold nu k**t hvor var den kedelig og lang! Sandra Bullock laver ikke andet end at spille fortabt og svæve rundt og generelt var det bare en utrolig dårlig film... der manglede bare lige et amerikansk flag der falder fra himlen til sidst og så havde den været helt "perfekt"...

Scarecrow

da jeg så at det var med Sandra Bullock og George Clooney må jeg indrømme at jeg var noget skeptisk, da ingen af dem er lige min kop te. MEN det er en rigtig fed film og er helt sikkert et kig værd. Har ikke fået set den i 3D endnu, men syntes den klarede det meget godt som almindelig (eller hvad men nu siger).

Jesper

Aldrig har jeg set noget lignende! Dette er hvad man kalder et mesterværk. I stor stil!

Når man ser den, får man næsten helt fornemmelsen af at man selv befinder sig ude i rummet. Effekterne i denne film er nok de bedste jeg til tids dato har set. Ja, endda bedre end Avatar's. Man kan næsten ikke forstå at stort set alt er computeranimeret ud over selve skuespillerne. Selv indendørsscener i rumstationerne er computeranimeret!.

Noget andet utroligt er også at Alfonso og hans crew, opfandt nye metoder for at få filmen i kassen.

Dette er i sandhed et teknologisk breakdown!

Sandra og George gør det også rigtig godt.

Historien er god og simpel. For nogle kan den måske virke en del tynd, men det er også det der gør den realistisk. Og det er kun godt. Syntes selv, aldrig at den blev for langtrukken eller kedelig.

Lyd/musik-siden er ligesom Effekt-siden, fuldstændig fantastisk. Den måde de har brugt lyde og musik til at skabe den perfekte stemning er helt utrolig. Der er jo ingen lyd i rummet, grundet ilt, så det er helt fantastisk at man alligevel kan formå at skabe en stemning, som om der rent faktisk var lyde derude. (Tænker her meget på ødelæggelsen af rumstationen - som man også ser i traileren). Også det at de forskellige lyder kommer hvert sit sted fra er også rigtig godt lavet. Ville ønske jeg havde set den i en biograf med det nye ATMOS lydsystem.

Den har i sandhed fortjent alle sine 7 oscars.

En ting kan jeg i hvertfald sige. Til alle Jer der ikke har set den endnu: SE DEN! Og gerne med den største skærm og det bedste lydanlæg i kan finde. Den er i sandhed en af de største filmoplevelser i mange, mange år.

Line FS

Jeg er normalt ikke sådan rum-interesseret.
Men wow hvor var den film flot. Så flot lavet, både lyd og billede og effekter! Så imponerende. Og skuespillet var fantastisk.
Jeg var holdt fast hele vejen igennem - aldrig faldt spændingen, selvom der i virkeligheden ikke er mega meget handling. Rigtig spændende, rigtig fed!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.