Cookie- og Privatlivspolitik

Gran Torino

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
17.04.2009
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gran Torino
|
Versioner: se alle
Julemiddag, Originalversion, Særvisning
|

'Gran Torino' er titlen på Clint Eastwoods eftersigende sidste film som skuespiller.

Filmen handler om den ældre gnavne Walt Kowalski, der en dag standser en asiatisk nabodreng i at stjæle hans bil - en elsket 1972 Gran Torino.

Mødet med drengen bliver også et møde med drengens familie, og inden længe får Walt en ny mission: Han vil redde sine naboer fra en håbløs skæbne i et nabolag styret af bandevold.

Modstanden er hård, og ikke mindst Walts egne fordomme sættes i spil. En mission er dog en mission, og er der noget Walt har styr på, så er det hvordan man håndterer et våben.

Eastwood har selv instrueret 'Gran Torino', og både instruktion og skuespil er blevet rost af et enigt internationalt anmelderkorps.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2350 votes)
5.1
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... for Clint’ens skyld alene er »Gran Torino« som en rå diamant, der, på trods af sine bevidst upolerede kanter, er både uforglemmelig og en fryd at se." (Ann Lind Andersen) ()

 • Børsen

  "... skal anbefales som en fin biografoplevelse, for Eastwoodfans er den helt oplagt." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... ikke nogen kompliceret eller uforudsigelig film, men Clint Eastwood løfter den op i mesterklassen. Fordi han spiller fremragende som den gamle urimelige ronkedor." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... er som helhed betragtet ikke en af Eastwoods bedste film som instruktør, men derfor skal man bestemt ikke snyde sig selv for gigantens pragtfulde skuespil, der hvis antydningerne holder stik, må siges at være et værdigt farvel til det store lærred, få formår at fylde ud som ham." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Med afdæmpet, humoristisk selvironi tegner Clinten portrættet af denne gamle, desillusionerede sjover." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Når 'Gran Torino' swinger så ubesværet smukt, er det netop, fordi den helt vildt uforskammede og grovkornede Walts egen uformåenhed rumler under dramaet." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Clint Eastwood har igen lavet en top film.
Gran Torino kommer i top 5 over hans bedste han har lavet, det er bare så godt det her.
Eastwood er på toppen med den her film.

Nikolaj

Man kunne kun undre sig over, at han kan så mange ting i forhold til hans alder.

Jacob

Igen har vi en film om den typiske gnavne, gamle mand og hvem er mere oplagt end manden med ansigtet hugget i granit, ingen ringere end selveste Clint Eastwood selvfølgelig. Vi har alle en forudsætning for engang i fremtiden at hænge fast i fortiden, og det er netop hvad der hænder for Walt Kowalski. Heldigvis kvikker han op med udsigt til et nyt mål i livet.

Lukas

Og mere behøver jeg ikke at sige. Et af de fedeste forstads thriller drama i længere tider.

Thitiphon

Jeg giver de andre anmelder ret i at filmen er en mesterværk.
det var pengene værd at se den.

BRAVO!!!

Filmentusiast

Wow!

Frank

Okay film

Jeff

Oh Clint! When you get it right, you really get it right.

 user/922805

I was like Wow!
I wow :-)

Sanne

Denne film var overraskende. Simpelthen et lille mesterværk. Clint Eastwood spiller genialt, tørt, "humorløs" - på clint faconnen så det har modsatte virkning for seeren, og rollen ligger lige til højre benet for ham. Filmen er simpel og ligetil på alle faconner og så er den rørende og varm som den skrider frem. Se den. Clint fan eller ej. Denne film er et mesterværk!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.