Cookie- og Privatlivspolitik

Gooseboy

Tilladt for alle
Filmen har en gennemgående let og humoristisk stemning med passager med en trist undertone. Der er flere scener med let dramatisk indhold, hvor hovedkaraktererne kortvarigt kommer ud for farefulde hændelser til vands, i luften og ved et sneskred. I en scene lægger en jæger an til at skyde et dyr. Filmen er imidlertid fortalt med humor og brydes op af flere sangnumre. Alle let dramatiske hændelser har en positiv forløsning, og hovedkaraktererne er handlekraftige og kommer ikke til skade. Det vurderes derfor, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
03.10.2019
| |
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gooseboy
|
Versioner: se alle
2D, Inkl. instruktørbesøg, Babybio
|

Familiefilmen 'Gooseboy' er en ny historie fra makkerparret Wikke-Rasmussen, som tidligere har stået bag de populære børnefilm Hannibal & JerryFlyvende Farmor og Der var engang en dreng.

Drengen Viggo bruger det meste af sin vågne tid på at spille spillet Gooseboy, men det ændrer sig pludseligt.

Det sker, da en talende gås ved navn Nissemand styrter ned på Viggos altan og brækker sin vinge.

Viggo må hjælpe ham, og sammen tager de ud på et begivenhedsrig eventyr i den frie natur for at bringe Nissemand tilbage til sin flok.

Filmen er helt i Wikke-Rasmussens ånd fyldt med skøre, hjertevarme karakterer, morsomme, kulørte optrin og fængende musik. Makkerparret er denne gang blevet inspireret af Selma Lagerlöfs bog 'Nils Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige'.

Mads Geertsen kendt som Onkel Reje kendt fra Ramasjang lægger stemme til gåsen Nissemand, der har en stærk jysk-dialekt. (copyright: kino.dk)

Stream film på Blockbuster.dk nu:

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (127 votes)
4.3
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Denne film er hamrende charmerende - trods sine skavanker. Som en drønirriterende gås med en sær jysk dialekt vralter den fra det ene sketch-agtige sætstykke til det andet. Folk bryder ud i sang for et godt ord, og 'Gooseboy' er trods sin simple historie ærligt talt lidt af en rodebutik. Men også en sjov én af slagsen." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "... gåsen Nissemand med jysk dialekt (leveret af Mads Geertsen kendt som Onkel Reje) [er] et af de mest fornøjelige næbdyr i dansk filmhistorie." (Thomas Brunstrøm)

 • Information

  "Det her er en børnefilm, hvor både manuskript, instruktion, produktionsdesign, skuespil og fotografi er taget gravalvorligt, og derfor fremstår den helt overbevisende flot, fantasifuld, overraskende og gakket. Hvor er det vidunderligt, at Wikke & Rasmussen bliver ved med at lave film på deres helt egen måde. 'Gooseboy' er endnu en fjer i hatten." (Anita Brask Rasmussen)

 • Jyllands-Posten

  ""Du ka’ møj mere, end du tror," siger Nissemand til Viggo, og man kunne næsten have lyst til at minde Wikke og Rasmussen om, at børn i biffen også sagtens kan klare lidt mere udfordring." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... man [har] i Wikke & Rasmussen stadig [...] et par vaskeægte originaler, der kan kunsten at holde på deres. Uanset om gåsetravet bliver lidt ujævnt i ny og næ." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... i de bedste scener skabes en unik humor, som er helt uden alder og tangerer en naivistisk vision. Tænk, hvis verden var som en film af Wikke og Rasmussen. Jeg tror, det er det, man skal sige til slut. Det er i hvert fald en smuk og opbyggelig tanke." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Toma

Syndes introen giiik liiiige liiiiidt tjep tjeppi, men eeller fin og god måde at brug pesongalderiet. Syne jeg blev lidt forvirt da dreng var venner med Gås, men så hente jeg bar bobkorn til mig og mor og migselv, men ellers god film. sys godt musen måsk ku have haft stemme så man vidst hva den tænkede, men fint nok sagde bar hva jeg foorstillede mig den ku sige lavt til mig selv

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.