Cookie- og Privatlivspolitik

Godzilla

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående katastrofestemning, og den præges af spænding og frygt. Hovedfigurer er jævnligt i fare, der er adskillige voldsomme kampscener med muterede kæmpeinsekter samt en kæmpemæssig dinosaur, og der er mange scener med sammenstyrtende bygninger, eksplosioner og mennesker i panik. I én scene ses fx et stort dinosauruhyre komme op af havet, mens en flodbølge vælter ind over paniske feriegæster på en strand. I en anden scene kravler et stort edderkoppelignende monster truende rundt om hovedfiguren, og man ser nærbilleder af dets store alien-lignende hoved. Idet de skræmmende figurer er inspireret af eventyrvæsener, og da filmen ikke indeholder udpenslet vold, og desuden forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.05.2014
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Godzilla
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

Filmen 'Godzilla' handler om Joe Brody, der siden han mistede sin kone under en uforklarlig begivenhed på et atomkraftværk i Japan, har søgt efter sandheden bag ulykken.

Den officielle forklaring lyder, at kraftværket blev ramt af et jordskælv, men Brody har fået færten af et langt værre (og betydeligt større!) ophav. Noget lurer under overfladen, og når ”det” vender tilbage, vil mennesket blive reduceret til jordklodens næste truede art.

Brody får desværre ret i sine forudsigelser, men ingen - ikke engang Brody selv - havde forestillet sig omfanget af det væsen, der dukker op fra havets dyb. Nu må menneskeheden stå sammen for at standse sin egen udslettelse og bekæmpe et 106 meter højt monster - bedre kendt som Godzilla.

Verdens mest kendte monster, Godzilla, fylder i år 60, hvilket Warner Bros. har valgt at markere med en ny ambitiøs film om det japanske giga-reptil, der tilmed aldrig har været større. I instruktørstolen sidder britiske Gareth Edwards, der imponerede med lavbudget-filmen ’Monsters’ (2010), og i rollerne som menneskelig modstand ses bl.a. Bryan Cranston (Breaking Bad) og Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass).

 Filmen er godkendt af det japanske produktionsselskab Toho, der ejer de originale rettigheder til det elskede uhyre. En ære, man ikke kan tage for givet, da selvsamme selskab afskrev sig enhver forbindelse med Roland Emmerichs udskældte filmversion fra 1998 og omdøbte hans monster Zilla. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (341 votes)
3.8
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er tilstrækkeligt interessant til, at man tilgiver 'Godzilla', at den også indimellem er for forvirrende og for ulogisk [...]." (Katrine Sommer Boysen)

 • BT

  "'Godzilla' anno 2014 er [...] MONSTERFED." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Lyddesignet er fremragende (se den endelig i en stor sal med ordentligt udstyr), og computereffekterne er intet mindre end spektakulære." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er helt klart i de pludselige poetiske scener den nye Godzilla skiller sig ud fra resten af tidens monstereffektfilm [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en smule mere elegance kunne ønskes. Så havde det ikke kun været Godzilla, der spillede hovedrollen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] opgøret mellem monstrene giver storslåede og kitschfri glimt af perverterede naturkræfter i perfekt CGI og ægte production value." (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "Filmen er god til én ting, og det er ødelæggelse." (Søren Søndergaard - kino.dk)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lasse Møller

Tilbage i 2014 så jeg Godzilla. Jeg havde aldrig set en Godzilla film før, så jeg var spændt anlagt til dette store monster eventyr. Jeg må dog indrømme at, da jeg så filmen første gang synes jeg den var for langsom og, viste ikke nok om monstret selv... Godzilla.

Jeg har nu set mange af de gamle film blandt andet den første (Godzilla 1954) og, kan dermed konkludere at, denne film virkelig respektere dens source materiel. Godzilla har/er ikke det primære fokus i sine film, og det er for det meste menneskene som driver plottet frem. Som jeg synes filmen gør bedre end sine forgængere, og selvom at Godzilla nærmest bliver betragtet som en "helt" i de efterfølgende film. Synes jeg igennem denne film at, de viser ham som en slagt force of nature. Der er har for at skabe balance i verden.

Et af hoved punkterne som er et plus for mig er at, Godzilla ikke er specielt kendt i Europa. Dette gør at, for mange er Godzilla 2014 nok en af de mere unikke film man kan se i dag. Da de er struktureret på en meget eftertænksom og mystisk måde. Dette resultere i en spændende og nærmest ny oplevelse for mange mennesker i Danmark.
Jeg giver Godzilla 2014 3/6 stjerner.

Nikolaj

Historien om Godzilla siger mig ikke rigtigt noget. Den kunne godt havde prøvet, at være lidt mere original. Men desværre så ender det lidt for meget ud i lange kamp-scener(Som bestemt er flotte) Som ikke siger mig noget specielt. Bryan Cranston gør det som altid godt, SPOILER: Men Pga. hans alt for hurtige død kommer opmærksomheden over på hans søn. Spillet af Aaron Taylor Johnson( Som har gjort et par hæderlige optræden i Fx. Kick-ass og Nowhere Boy) Er simpelthen for kedelig i den her film, og leverer slet ikke samme energi som Bryan Cranston. For fans af Godzilla vil sikkert kunne lide den, men for dem som ikke interesserer sig for den. Får ikke nogen decideret overvældende historie. Så desværre kun 2 stjerner herfra.

Emil

God film, der kunne have været meget mere Godzilla i filmen. Jeg synes det andet monster har et kedeligt design. Men fede effekter og Bryan Cranston spiller rigtig godt.

Ole

Lidt kedelig men på en overskyet dag,går den an.

CINEMANDRUP

Der var tre ting, som jeg glædede mig til at se i denne film:
Numero uno: Bryan Cranston
Nummer to: Godzilla
Nummer tre: Godzillas Fjende

Godzillas opvågen efter sin dvale fra filmverdenen gør nu sit indtog og vi lægger hårdt ud. Jeg så filmen med forventning om ødelæggelse, smadder, destruktion og masser af monster effekter. Det blev dog også leveret, men med en dejlig overraskende åbning.

Filmen forsøger at opbygge en familie drama i den første del af filmen, hvilket fungerer rigtigt godt og det er specielt med en person, som gør dette mindeværdigt. Manden hedder Bryan Cranston og han er formidabel. Han får os til at føle og forstå denne familie som vi følger og han er simpelthen en fantastisk skuespiller uden lige.

Filmen opbygger suspense til vi får reptilguden at se, som først er langt inde i filmen og ideen virker egentligt god, for nu er alt forarbejdet gjort og nu skal Godzilla gøre sin entre. Det gør han så med øredøvende brøl, som går koldt ned af ryggen i de rette lydmæssige omgivelser og så er det ellers som vi kender Godzilla.

Filmen skal have et plus i sit forsøg og sin ihærdighed for at opbygge en familiehistorie som optakt til monsterets entre. At der så kommer et par smuthuller undervejs - nok mest til sidst - kan jeg leve med, for hey…Det er en fucking Godzilla film☺.

Alle ved hvad de går ind til når de ser en monster film og her leverer Godzilla bestemt også. Effekterne er virkelig lækre og brugen af CGI tager ikke overhånd, for det er smukt udført og det gør sig gældende hele filmen igennem.

Smadder kommer vi ikke udenom. Det er ret så svært at være så stor og trippe på listetå og så ikke ramme et par bygninger. Der skal være destruktion og ødelæggelse så bygningerne nærmest vælter ud i hovedet på os og det får vi.

Godzillas fjende som angivet i traileren giver et værdig modspil til kæmpeøglen og det er underholdende hele vejen igennem, men et par dumme ting vedrørende modparten kan irritere mig, men skal være usagt i denne anmeldelse.

Uden at røbe slutningen for dem som ikke har set den, må jeg indrømme at jeg var skuffet og til dem som har set den, tror jeg mange vil forstå hvad jeg mener.

Godzillas arv er i den grad forsøgt at blive opretholdt og filmen underholder helt bestemt, hvis du ved hvad du går ind til. Jeg nød filmen og genfødslen af monsteret, som fik sit comeback, men fuld plade bliver det ikke til: Menneskehedens vogter er monsterunderholdende.

Wayne

Starten til historien, lover godt. Vi får en spændende historie, med en familie som man får lyst til at følge. Jeg var oprigtigt taget positivt overrasket da jeg havde forventet en katastrofefilm, udelukkende med larm og ødelæggelser.

Desværre havner filmen alligevel der - men den får en stjerne for at forsøge at være mere. Og det lykkes den første halve time. Effekterne og ødelæggelserne er imponerende, ingen tvivl.

RasmusHald

Går man i biografen for at se en virkelighedstro og alvorlig film, så skal man naturligvis ikke se Godzilla.
....men tager man ind for at se en god gammeldags monsterfilm, med død og ødelæggelse til følge, så rammer den faktisk rigtig fint.
2014-udgaven byder på en lidt anderledes vinkel angående "Gojira"-væsnet, end 1998-actionfilmen, og det klæder den helt afgjort.
Det er langt fra årets bedste film, men den er ret anbefalelsesværdig, hvis man er fan af monsterfilm.

Lasseuser/266085

Denne film, er nok den mest langtrukne og kedeligste film jeg nogensinde har set. Spar dine penge og lad for guds skyld være med at se dette makværk.

Mikkel Poulsen

15 September

Cece

Det er lidt tid siden, at jeg var inde og se Godzilla.. Men jeg husker den stadig, som var det igår jeg så den.
Super fed film, med en lidt underlig drejning. Jeg havde aldrig forestillet mig, det der skete, ville ske. Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg blev overrasket. Filmen gav én en spænding i maven, som ikke var til at holde ud til tider, men den endte super fedt. Godt gået!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.