Cookie- og Privatlivspolitik

Gods of Egypt

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har for store dele en dramatisk stemning. Den indeholder talrige scener med kampe mellem guder og mellem guder og mennesker. Her ser man blandt andet guder, der piller øjne, hjerne og andre kropsdele ud af andre guders kroppe. Dette foregår dog delvist animeret og har derfor en vis distance til virkeligheden. I en scene ser man en kvinde, der falder ned igennem en portal til dødsriget, hvor hun er omgivet af døde, skeletlignende væsner. I en anden ser man en kvinde, der er på vej i dødsriget, som pulveriserer. Da de uhyggelig scener er fortalt delvist animeret, da de har stor distance til virkeligheden og foregår i et eventyrligt univers, og da filmens hovedkarakterer er stærke og handlekraftige, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende for børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.02.2016
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gods of Egypt
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Babybio 2D
|

Filmen 'Gods of Egypt' foregår i det antikke Egypten, hvor guder og mennesker lever i fredelig sameksistens. Mørkets gud, Set, øjner muligheden for at overtage verdensherredømmet, da det lykkes ham at blænde den retsmæssige arving, Horus, og fordrive ham fra tronen.

Den svækkede Horus slår sig sammen med tyven Bek, der er den eneste, som kan hjælpe guden med at få sine øjne igen. Snart står det umage par over for alverdens monstrøse skabninger på vejen til det endelige opgør.

'Gods of Egypt' er en mytologisk actionfilm, der følger i fodsporet på nylige eksempler på genren som Clash of the Titans og Immortals. Forvent episke opgør, vældige monstre og muskuløse guder tilsat befriende humor i filmen, der er instrueret af Alex Poyas - manden bag bl.a. The Crow, I, Robot og Knowing.

Danske Nikolaj Coster-Waldau har rollen som guden Horus, der tager kampen op imod den onde Set, spillet af Gerard Butler. Den unge Bek spilles af Brenton Thwaites, der også havde en rolle i den fjerde Transformers-film. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (212 votes)
3.7
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I det hele taget føles 'Gods of Egypt' mest som et svinedyrt computerspil med effekter, der er så flotte, men også så bombastisk rigelige, at det til tider føles, som om man selv er fanget midt i spillet ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... føles simpelthen bare som en kikset eventyrfilm, der aldrig får form og indhold til at gå op i en højere enhed." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "'Gods of Egypt' tilbyder [...] kitschet og klichéfyldt underholdning, men det kan jo nogle gange være helt nok." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... sjældent har visuelle effekter set så syntetiske ud." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Putte

Jeg behøver ikke at se denne igen. Er godt nok skuffet.

Wayne

Men bestemt heller ikke god. Effekterne er lidt bedre end middelmådige - det er historien og skuespillet desværre ikke.

Katrine

En fin og ikke mindt rigtig flot film.
Den fangede dog ikke rigtig mig. Jeg syntes dog den indeholder en masse fede elementer, såsom nogle fantastiske skuespillere (ikke mindst vores egen Nikolaj) og nogle vildt flotte billeder. Det er uden tvivl en rigtig flot film, med smukke billeder og vilde effekter. Men det virker også lidt som om der så er sparet lidt på ting som manuskiftet. Den fangede i hvert fald ikke rigtig mig.

Katrine

En god historie tvistet med guder og lidt superhelte stemning gjorde at jeg var underholdt hele vejen igennem. Ganske vist er skuespillet ikke det store men det er okay.

Crisuser/170815

Selv historien er kun ok men effekter er simpelhen så håbløse at se på.

S. Rico

Filmen kan nok bedst beskrives som en blanding af Clash of the Titans og Transformers. Dvs. sværd og sandal, guder og tonsvis af action. Lidt for meget action og lidt for lidt historie til min smag. Men det er gudesmukt at se på. Aldrig har Egypten set så flot ud på det store lærred.

Jeg skulle dog lige sluge en kamel i starten af filmen, da det gik op for mig, at guderne åbenbart levede side om side med menneskene i det gamle Egypten. Her er der ikke nogen Olympen eller Valhal. Nej, guderne har simpelt hen slået sig ned som konger i Egypten og ligner til forveksling almindelige mennesker - bortset fra at de er højere og har evnen til at ændre form.

Mange kan nok huske historien fra folkeskolen om Osiris, der bliver slået ihjel af sin egen bror Seth. Liget bliver skåret i 14 dele og spredt over hele Egypten. Osiris’ søster (og kone) Isis forsøger at samle alle ligdelene sammen og bringe ham tilbage til livet, men mangler en vigtig del...

Det er dog ikke helt denne fortælling, som filmen handler om. Den fokuserer i stedet på Osiris’ og Isis’ søn Horus (Coster-Waldau), som tager ud for at hævne sin far med hjælp fra en dødelig (Brenton Thwaites). Undervejs er der mange sjove scener, som da de besøger solguden Ra på hans himmelbåd. Her lever Ra et ensomt liv med at bekæmpe mørket hver eneste nat i al evighed. Læg mærke til, at Jorden er flad!!! Fed detalje.

Katrine

Hej S.Rico
Du skriver nogle rigtig gode anmeldelser og jeg er ofte enig med dig :) MVH K.

Jeannette

Trods mange dårlige anmeldelser synes jeg faktisk, at det er en ganske god film. Ja, bevares det er da ikkke de store skuespilpræstationer, man bliver præsenteret for, men jeg var nu godt underholdt. Jeg kunne sagtens finde på at købe den på dvd. Den er god sådan en søndag aften, hvor man bare har lyst til at slappe af med en eventyrfilm med masser af special effects - & ikke mindst nyde synet af to lækre mænd i næsten ingenting. :-D

Metteuser/530663

Langtrukken og ligegyldig. Dog flotte billeder, og nyder man synet af letpåklædte mænd og kvinder, bliver man ikke skuffet, og derfor lander jeg på 2 stjerner i stedet for 1.

Spild af 2 timer og 7 minutter.

Jakob P.

Gods Of Egypt får 4 stjerner af Anmelderen ****

Først anede jeg ikke hvad det var som jeg gik ind til, jeg havde bare set at danske Nikolaj Coster-Waldau spiller hovedrollen i dette episke eventyr om guderne i Ægypten, og at han spillede overfor Gerard Butler, interessant kombination tænkte jeg. Den skal da tjekkes ud! Og jeg må sige at jeg som udgangspunkt gik ind til filmen med en naturlig nysgerrighed, og nul forventninger, og derfor kan jeg sige med god samvittighed at filmen er god! Rigtig godt lavet med fede effekter. Historien om at mørkets gud Set, stjæler magten fra den retmæssige arving til tronen, Horus, er en interessant, spændende og udviklende historie. Man får både lidt indblik i græsk mytologi, og en spændende og god historie med sig i baggagen når man har været inde og se Gods Of Egypt.

Horus er en gud i det antikke Ægypten, og er den retsmæssige arving til tronen i Ægypten, og er dermed sikret verdensherredømmet. Men mørkets gud Set, har andre planer, og stjæler tronen for øjnene af Horus, og han stjæler også Horus's øjne og derved efterlader ham blind og ukampdygtig. Skændet af nederlaget og blind flygter Horus i eksil, og drømmer kun om en ting: hævn. Nu går den vilde skattejagt på jagten efter Horus's forsvundne øjne, og han får uventet hjælp fra en dødelig mestertyv. Sammen skal de sørge for at Horus får sit syn igen, og bliver klar til at mande sig op til kampen mellem Horus og Set. Alverdens snigmordere og monstre bliver sendt efter dem af Set, men Horus besejrer dem alle og gør sig klar til den endelige opgør.

Brenton Twaites gør det godt som mestertyven Bek, og jeg synes faktisk også at både Nikolaj Coster-Waldau og Gerard Butler gør det godt som guder i det antikke Ægypten. Skuespillet fejler ikke noget, de gør det godt, det er ikke til en oscar, men de gør det sgu meget godt. Det eneste ved historien jeg studser over, er at når guderne bløder, så bløder de guld i stedet for rødt blod. Det er sgu lidt en mærkelig detalje synes jeg. Men okay, de skal selvfølgelig også forestille at være udødelige, så jeg kan leve med den lidt skægge detalje at de bløder guld. Effekterne er rigtig gode, og deres forvandling til guder og de monstre som jager dem, er rigtig godt lavet. Historien som helhed og som sådan er faktisk rigtig god, og handlingen er både fængende og spændende nok til at holde sådan en tilskuer som mig interesseret nok til at jeg synes at filmen er spændende nok. Tempoet er hæsblæsende i kampscenerne, og roligt i de mere stille scener, lige tilpas efter min smag. Dette sikrer også at rytmen i filmen er rigtig god, man oplever lige præcis nok spænding til at synes at filmen er spændende nok til at følge med i, selv om der ikke er action hele tiden. Man falder ikke i søvn af ren og skær kedsomhed, eller rettere sagt det gør jeg i hvert fald ikke. Så konklusionen er altså at filmen generelt er et storslået mytologisk eventyr, en god film, og gode film får 4 stjerner i min bog.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.