Cookie- og Privatlivspolitik

Glasslottet

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående stemning af uforudsigelighed. Der er talrige scener med psykologisk drama, hvor børn skældes ud eller svigtes af deres voksne. Blandt scenerne med ydre drama kan nævnes: Børnenes far ligger bundet til en seng og skriger. En voksen trækker et barn ud af en bil. En mand slår en anden i ansigtet. En pige må sy et blødende sår sammen på sin far. Moderen hænger ud af et højtsiddende vindue og skriger. Tre gange ses faderen kaste sin datter i en svømmepøl, hvor hun oplever, at hun er ved at drukne. En pige skriger med ild i sin kjole. Da filmen imidlertid også er præget af mange kærlige scener, og da det voldsomme gennemgående ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.11.2017
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Glass Castle
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Glasslottet/Nordisk Film

Filmen 'Glasslottet' handler om den unge journalist Jeanette, der lever i New York som del af yuppie-eliten.

En aften sidder Jeanette i en taxa på vej til en fin galla. Da hun kigger ud af vinduet, ser hun sine hjemløse forældre stå og rode i gadens skraldespande. Oplevelsen sætter gang i minderne om en særdeles rodløs barndom i en dybt dysfunktionel familie med en excentrisk mor og en intimiderende, dog fascinerende, far.

'Glasslottet' er baseret på Jeanette Walls’ selvbiografiske bestseller af samme navn. Instruktøren har tidligere stået bag dramaet Short Term 12, der ligeledes har Brie Larsson i den kvindelige hovedrolle før hun gik hen og vandt en Oscar for Room.

I dramaets anden store rolle ses en intens Woody Harrelson som den alkoholiserede far, der ligesom Viggo Mortensens karakter i sidste års hit, Captain Fantastic, lader sine ekstreme idealer tage overhånd. Woodys rolle dog med en noget mere tvivlsom tilgang. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (204 votes)
4.7
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Ligesom i 'Captain Fantastic' er historien vigtig. Men instruktør Destin Daniel Cretton skærer i den grad budskabet ud i pap, og derfor er det svært rigtigt at lade sig rive med." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Destin Daniel Cretton har konstrueret en sømløs fortælling og instrueret klassepræstationer ud af både Watts, Harrelson og Brie Larson ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Stjerneskuddet Brie Larson er Jeanette, mens den uimodståelige dysfunktionelle far spilles karismatisk af Woody Harrelson." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Den første time er virkelig god, men koncentrationen går tabt i den anden, hvor stadig flere genrekrav skal tilgodeses." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katrine

Var imponeret over hvor meget fra bogen, der er kommet med i filmen.
En stærk og rørende historie om Jeannette Walls normade barndom.
Jeg kan virkelig også anbefale bogen.

Katharina

En stærk, barsk og rørende film om børn stærke evne til at overleve en far der er fordrukken og voldlig-voldsom, og en neutral og vattet mor der lever sit liv igennem kunst og hendes mand. Hvorfor de tilgiver en far der svigter så meget fordi han af og til er sød og sjov, forstår jeg ikke.

Sanneuser/832008

Handler om en dysfunktionel familie på godt og ondt. Alle medvirkende i filmen spiller utroligt godt ! De cirka 2 timer varer virker passende og efterfølgende lidt klip bag denne autentiske film.Rørende film og godt fortalt!

Kim

Var lidt spænds på filmen, men den vidste sig overraskende god. Nød Woodys præstation samt børnenes.

Christina

Det er en rigtig god film med en medrivende historie om en nomadefamilie i 60’ og 70’ernes USA

Maiken

Helt sikkert værd at se, jeg blev rørt.

Marta

derfor endte det med en stor skuffelse hos mig. Historien kunne fortælles meget bedre. Skuespil, med undtagelsen af den unge Jeanette, er heller ikke noget at juble over, desværre. Både Larson og Harrelson forsøger at levere varen, men det virker så kunstlig og overspillet. Underligt at kigge på, når man ved, hvad de er i stand at præstere. Watts klarer sig nogenlunde og det gør andre, der spiller Jeanettes søskende, også.

Maria

Var spændt på om filmen kunne leve op til den fantastiske bog, af samme navn. Det gjorde den heldigvis og skuespillet er helt i top. Man bliver mindet om hvorfor Woody Harrelson er en fantastisk skuespiller, hans indlevelsesevne fik mig til at fælde en tåre. Utrolig historie...

Peruser/694587

På én og samme gang fyldes man med såvel væmmelse som varme.

Væmmelse over det totale og uansvarlige kaos der hersker i familien.

Varme over den kærlighed de har, og viser, overfor hinanden - lige der, midt i kaos.

Medrivende historie med suveræne skuespillere.

(Var til forpremiere)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.