Cookie- og Privatlivspolitik

Gladiator (2000)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gladiator
|
Versioner: se alle
2D, 4K (uden undertekster) inkl. intro
|
Gladiator plakat

I 'Gladiator' udnævner den romerske kejser Marcus Aurelius sin fortrolige og vellidte general Maximus (Russell Crowe) til sin efterfølger. Det vækker hans søn og arving Commodus' (Joaquin Phoenix) vrede og jalousi, og starter dermed uforvarent en dødelig lavine af intriger, forræderi og mord. 

Commodus bliver så fortørnet over at blive frataget det, som han betragter som sin naturgivne ret, at han myrder sin far, ødelægger Maximus' familie og sender ham i, hvad han regner med er den sikre død. Maximus overlever dog og fanges som slave, hvorefter han sendes til Rom, hvor han skal leve en livsfarlig tilværelse som gladiator.

Filmen modtog fem Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste mandlige hovedrolle.

Nu kan du se eller gense storfilmen på et stor lærred med stor lyd og endda for første gang i 4K på dansk grund. Filmen vises uden danske undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (139 votes)
5.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Flot lavet en af mine yndlings film

Kristian

Denne film er på min top-10 liste over bedste film, jeg har set. Ja, den er lang men så kommer vi også hele vejen rundt om romerriget og grunden til, at det kunne vokse sig så stort. I Danmark var vi nået til Jernalderen med små huse af træ mens romerne byggede paladser i marmor med rindende koldt og varmt vand.

Jacob

Et fantastisk samarbejde mellem de to herrer i denne film. En fortjent Oscar til Russel Crowe for sin præstation (som både var nomineret året før og blev igen året efter!). Han indgyder både respekt som fåmælt og overlegen gladiator, og viser samtidig det bløde menneske bag rustningen, der bare vil hjem til sin familie. Også god præstation af Joaquin Phoenix som Commodus, man kan virkelig mærke hans frustrationer og indebrændthed.

filmen har derudover et fantastisk gennemført scenografi- og kostumearbejde. Ridley Scott formår at holde et godt fortællettempo, og han sikrer og erfarne hånd, kører filmen sikkert i land. To en halv time lyder som lang tid, men ikke i selskab med disse hører.

Nikolaj

Stor ros til Ridley Scott.

Sofie Nielsen

Min absolutte yndlings film! Fed historie, fantastisk skuespil og generelt en god oplevelse! Helt klart en film man kan se op til flere gange!!

jonuser/927757

Efter min mening er Gladiator en del overvurderet! Da jeg så den var jeg underholdt, men jo mere jeg tænkte over den, blev den være og være... Jeg synes ikke det er en dårlig film, men bare ikke et mesterværk som mange mener! For mig er personerne for dramatiske til tider... Men det kan jeg egentlig ikke bebrejde den for, for sådan var man nok den gang... Det virker bare forkert for mig. Så synes jeg også at personerne er alt for kedelige! helt ærligt, hvis man tænker nærmere over dem, så er de sgu lidt tørre... Når alt det er sagt så er det ikke en dårlig film! for som sagt var jeg godt underholdt undervejs, historien holder (næsten) hele vejen igennem og der er helt fantastisk action i! Så efter min mening er Gladiator en underholdende film... Og så ikke mere!

Camilla BK

Synes det er en fed film! Så den første gang i skolen, og har siden set den et par gange.

Selve historien er ret fangene, enkelte steder kan den godt være lidt kedelig, men det er nok fordi man sammenligner det med de kampscener osv. som den indeholder.

Russel Crowe er perfekt til netop denne rolle, og det samme gælder Joaquin Phoenix - plus at de spiller super godt!

Det eneste minus, og grunden til den manglende stjerne, er at den varer en lille smule for lang tid synes jeg, men det er jo bare min mening. Ellers en super flot og gennemført film!

Carl

Gladiator er og bliver Ridley Scott's helt store mesterværk (ja, også bedre end Alien)! Fra start til slut fanger filmen dig. Det er svært at sige præcis hvad der fungerer i denne storslåede klassiker. Det beskrives nok bedst ved at sige, at der er en smuk (og EKSTREMT episk film)! Skuespillet er fantastisk, handlingen er fantastisk og instruktionen er fantastisk! Ridley Scott blev virkelig røvet for sin Oscar dengang i 2001. Russel Crowe brillierer virkelig i sin hidtil bedste rolle! Han er med til at bære hele filmen, og medvirker til at den er en af de bedste hævnfilm nogensinde lavet! Joaquin Phoenix leverer også en af sine bedste præstationer! Der går ikke et sekund i filmen uden at du hader ham! Han viser had, følelser og forvirring i rollen som Commodus på en rigtig god måde, hvilket gør ham til en af de bedste film-skurke nogensinde! Alt i alt er Gladiator en af de bedste episke og historiske film nogensinde!

alexander

her startede hele bølgen (igen) med episke historiske film og sikke en start..

alt i denne film går sammen i en smuk enhed det er helt klart en klassiker

Frank

Fremragende Action Drama

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.