Cookie- og Privatlivspolitik

Girl Asleep

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er i begyndelsen præget af humor men bevæger sig efterhånden over i en uhyggelig stemning. I et drømmeagtigt skov-univers dukker truende figurer og angribende hunde op. I flere scener flygter centrale figurer i angst. Der forekommer også en situation, der virker som starten på en voldtægt. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-års aldersgrænse.

Se mere på medierådet.dk
10.11.2016
| |
1 time 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Girl Asleep
|

Den australske film 'Girl Asleep' er en rejse ind i teenagepigen Gretas verden. Hun er næsten 15 år og både sky og akavet.

I skolen kues hun af en klike blondiner, der gør deres bedste for at gøre live surt for Greta. Derhjemme er storesøsteren irriterende, og forældrene er – som forældre er flest – umulige at tale med.

Den eneste Greta har at tale med, er den ligeså akavede og underlige Elliott. Da hendes mor beslutter sig for at holde en stor 15-års fødselsdagsfest for hende, falder hun udmattet i søvn midt under festen.

I søvnen slynges hun ind i en absurd og småerotisk parallelverden, og kun der kan hun finde sig selv.

'Girl Asleep' er Rosemary Meyers debutfilm, og den visuelle stil lægger sig tæt op ad Wes Anderson, dog med en mere surrealistisk tilgang.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.1
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Girl Asleep' vil glæde dem, der har svært ved at begejstres over tidens larmende computerspilslignende superhelteopgør. Der er ingen digitale effekter, men teatermagi, som man blandt andet kender det fra Wes Andersons film." (Kristian Lindberg)

 • Filmland P1

  "Lad os danse af glæde over at ’Girl Asleep’ tør ta’ fat i et overbetrådt emne, der ofte bliver beskrevet som den helt store krise, og folde det ud som en farvestrålende og flippet komedie." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Girl Asleep' er en imponerende debutfilm. Myers har et fuldkomment greb om sin historie og sit finurlige univers, der er mærkværdigt på en måde, som aldrig skygger for filmens andre aspekter." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Kombinationen af arketypisk nørdecool ungdomsfilm og psykologiseret eventyr udformet som australsk sidestykke til [...] 'Moonrise Kingdom' er ikke uden charme, men uden Andersons lethed bliver det et mere anstrengt end afvæbnende greb om ungdomslivets skæve sårbarhed." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Girl Asleep er på den ene side en helt typisk ungdomsfilm. Men på den anden side er den MEGET anderledes, end hvad man ellers ser. Og temmelig aparte i sit udtryk. Filmen er fyldt med herlige skæve karakter, og da den foregår i 70’erne er den samtidig et overflødighedshorn i farverigt og kikset støjstil. Jeg elsker næsten alt ved filmen - i hvert fald den del der foregår i den virklige verden.

Nøglesekvensen, hvor hovedpersonen Greta i en drøm kastes ud i en surrealistisk kamp mellem sit indre barn og den kommende voksenalder, er dejlig syret. Men den tager ALT for meget af filmens spilletid. Temaet om at give slip på barndommen ender med at blive skåret lige lovligt meget ud i pap i denne drømmesekvens. Hvis denne del havde været forkortet, og man i stedet havde brugt mere tid på at forfølge venskabet mellem Greta og Elliott, så kunne den have været helt oppe og ringe. Lidt ærgerligt. Især da det er en temmelig kort film. Der kunne sagtens have været plads til meget mere af den sjove humor, interaktionen mellem de skæve unge teenagere og mere historie.

Uanset hvad, hvis du kunne lide Wes Andersons Moonrise Kingdom, så skal du helt sikkert også se Girl Asleep.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.