Cookie- og Privatlivspolitik

Girl

Tilladt for børn over 15 år
Filmen veksler mellem en varm, konfliktfyldt og ulykkelig stemning. Der er scener med seksuelt indhold, mennesker i følelsesmæssig affekt og en person, der udsætter sig for blodig smerte og lemlæstelse. I flere scener ses hovedkarakterens blodige og smertende fødder. I en anspændt scene bliver en person presset til at blotte sine kønsdele. I en anden scene ses et fuldbyrdet blowjob. I en tredje dramatisk scene lemlæser en person sig selv. Scenerne med seksuelt indhold og lemlæstelser er imidlertid ikke udpenslede. Filmen forløses positivt, og der er mange scener, der skildrer en varm relation mellem far og datter. Derfor vurderes det, at filmen kun vil kunne virke grænseoverskridende og skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
04.04.2019
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Girl
|

Filmen 'Girl' handler om Lara, som er fast besluttet på at blive professionel ballerina. 

Lara får støtte af sin far, og hun kaster sig ind i det med liv og sjæl på en ny skole. Men danserinden mødes af modstand, idet hun er født med en drengekrop, hvilket ikke passer ind i rollen som ballerina og i balletmiljøet.

Det Oscar-vindende drama En fantastisk kvinde har tidligere portrætteret en transkønnet kvinde og hendes udfordringer.

'Girl' vandt 5 priser til Cannes Filmfestival 2018 - bl.a. til instruktør Lukas Dhont og hovedrolleindehaveren Victor Polster.

Dramaet er både Lukas Dhonts og Victor Polsters spillefilmsdebut som henholdsvis instruktør og skuespiller.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.7
4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Centralt i 'Girl' er præstationen af den unge danser Victor Polster. Den er nedtonet og afdæmpet, men aldrig andet end decideret troværdig." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "[Lukas Dhont] og Victor Polster giver [...] et sjældent modigt og indlevet indblik i et sind, der er ved at sprænges over en krop, det ikke kan vente på at få lavet om." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "Lukas Dhont rammer lige den rigtige tone i sin skildring af Laras bestemmende år. Det er uklart, om filmen vil beskrive balletmiljøet, skolelivets udfordringer eller forløbet omkring et kønsskifte. Dhont bruger alle tre vinkler." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.