Cookie- og Privatlivspolitik

Gett

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
05.03.2015
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gett
|

Filmen 'Gett' handler om kvinden Viviane Amsalem og hendes kamp for at få en skilsmisse. I Israel kan man kun få en skilsmisse eller ”gett”, hvis manden går med til det.

Desuden er det ikke en normal domstol, man står overfor, men tre rabbinere. Vivianes mand, Elisha, der er nødsaget til at møde op i retten nægter gang på gang at give tilladelse til en skilsmisse. På trods af vidners forklaringer og retssagen, der strækker sig ud over flere år.

Det israelsk-franske drama ’Gett’ har vundet 13 priser og blev nomineret til en Golden Globe for Bedste ikke-engelsksprogede film. Filmen blev vist på Cannes-festivalen i serien Director’s Fortnight.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
3
4.5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Det er forstemmende, men også fascinerende at få adgang til en verden, de færreste kender, og i hænderne på instruktører, der formår at dosere alvor, drama, stilstand og humor noget nær perfekt, keder man sig aldrig." (Louise Kidde Sauntved)

  • Jyllands-Posten

    "Filmen lever af en spændstig, dramatisk dialog, der bølger som en skummende brænding, og den er komponeret som en stribe af sketches, hvor vidner udfolder iltert jødisk temperament, eller de to advokater tørner sammen i rasende skænderier." (Johs. H. Christensen)

  • Weekendavisen

    "'Gett' er en sprød og koncis analyse af skævhederne i et umuligt system." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.