Cookie- og Privatlivspolitik

Gensynet (2014)

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder flere meget pinefulde og urovækkende scener, hvor en kvinde konfronterer sine gamle klassekammerater med mobbeoplevelser fra folkeskoletiden. Den indeholder endvidere scener, hvor en kvinde mister besindelsen og voksne mennesker er ondskabsfulde over for en hende, hvilket ender med tumult, skrigeri og fysisk magtanvendelse over for kvinden. Det vurderes, at filmens stemning og de voldsomme scener, hvor kvinden med magt føres ud af et lokale, vil kunne virke urovækkende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.05.2014
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Återträffen
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Gensynet' handler om den svenske kunstner Anna Odell, der blev mobbet i folkeskolen. Nu er det blevet tid til skoleklassens 20-års jubilæum. Anna er ikke inviteret, men dette standser hende ikke i at forsøge at gøre op med fortiden.

Hun laver i stedet en filmisk dramatisering af, hvad der ville være sket, hvis hun var mødt op for at konfrontere barndommens tyranner… ikke overraskende går alt fuldstændig galt, og det er kun begyndelsen. Efter det fiktive gensyn opsøger Odell nemlig sine virkelige, tidligere klassekammerater for at vise dem filmen og få deres reaktion.

Debutfilmen ’Gensynet’ er et formeksperiment, der sætter fokus på konsekvenserne af mobning. Instruktøren Anna Odell placerer sig selv i centrum i et drama baseret på virkelige begivenheder for at reflektere over skyld og ansvar.

Ved hjælp af en grænsesøgende fortælling et sted mellem virkelighed og iscenesættelse og med brugen af stand-ins og rekonstruktioner viser Odells hævnfantasi de ubehagelige konsekvenser af mobning uden filter. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.4
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jeg har aldrig set noget så stærkt om emnet 'mobning' og jeg forstår det meget bedre nu. Det og konsekvenserne af det." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "En fin, svensk film, hvor emnet mobning er til debat, eksekveret med et originalt snit i en blanding af dokumentar og fiktion [...]." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Den fokuserer primært på følelser, hvilket den gør fremragende, men dens største kvalitet er, at den ser mobning, et emne som talrige børne- og ungdomsfilm har slidt tyndt, fra en ny og åbnende vinkel." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er ikke [...] en hævngerrig eller ondskabsfuld film. Jovist bobler lysten til hævn i tilskueren, og jovist er den ond, men den er ikke gemen som kunstnerisk handling." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Et drama er det! Som provokerende sætter både spille- og dokumentarfilmens greb til debat i en filmisk undersøgelse af hieraki, identitet og smerte." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Man føler sig grundigt irettesat efter Gensynet. Men er ikke i tvivl om, at man har set en væsentlig film om grusomme børn, der blev voksne." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.