The Farewell

Censur Alle
20. Aug 2020
100 min
Angel Films
The Farewell
Billede
(© Angel Films)
Billede
(© Angel Films)
6.0 / 6
Brugere (1)
4.5 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Dramaet 'The Farewell' handler om en kinesisk familie, hvoraf den ene del bor i USA, mens den anden lever i Kina. Her bl.a. familiens bedstemor Nai Nai, der bliver diagnosticeret med kræft, hvilket kun giver hende kort tid tilbage at leve i.

Familien i USA rejser derfor tilbage til Kina under påskud af at deltage i et bryllup. I virkeligheden er det dog for at være sammen med Nai Nai i hendes sidste dage. Dog uden at nogen fortæller bedstemoren, at hendes dage er talte.

For barnebarnet Billi, der rejser fra New York til Kina, bliver forsøget med at navigere i løgnen en svær opgave. Med et ben i hver kultur, skal hun nu respektere familiens ønske, med samtidig også være tro over sig selv og hendes elskede bedstemor. 

'The Farewell' er en feel good-film med en dramatisk klangbund. Det er både et rørende og sine steder morsomt portræt af en familie, men også en undersøgelse af kulturforskelle.

Handlingen bygger på instruktøren Lulu Wangs egne oplevelser, der også blev til en populær amerikansk podcast. Hovedrollen spilles af komikeren Awkwafina (Ocean's 8 og Crazy Rich Asians), der vandt en Golden Globe for sin præstation. (copyright: kino.dk)

Se traileren her

Brugernes anmeldelser

6,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: