Cookie- og Privatlivspolitik

Full Metal Jacket (1987)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Full Metal Jacket
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Vietnam-krigsfilmen 'Full Metal Jacket' handler om Jack, Animal Mother, Gomer, Eightball, Cowboy og deres øvrige menige havner i et helvede af en træningslejr, hvor de bliver tværet flade af den skrigende eksercitsinstruktør, der betragter de vordende dræbermaskiner som padder, mider eller noget endnu lavere.

'Full Metal Jacket' er baseret på Gustav Hasfords roman.

Et fantastisk hold af skuespillere brillerer i Stanley Kubricks fremragende saga om Vietnamkrigen og den umenneskeliggørende proces, der gør mænd til trænede dræbere. Joker (Matthew Modine), Animal Mother (Adam Baldwin), Gomer (Vincent D’Onofrio), Eightball (Dorian Harewood), Cowboy (Arliss Howard) m.fl. havner i et helvede af en træningslejr, hvor de godt og grundigt tyranniseres af den ualmindeligt højtråbende eksercitsinstruktør (Lee Ermey), der effektivt indskærper de vordende dræbermaskiner, at de er padder, mider eller noget endnu lavere. Handlingen er grum, historien nådesløs og dialogen krydret med ætsende humor. Fra basistræningens helvede til mareridtet i Hue i Vietnam står Full Metal Jacket som et filmhistorisk hovedværk. I hele 2017 bliver Stanley Kubrick fejret i biografer, biblioteker og koncertsale landet over. Kubrick er en af filmhistoriens største og mest betydningsfulde instruktører, og Nordea-fondens markante støtte betyder, at festivallen KUBRICK 2017 nu er en realitet. Kunstforeningen GL STRAND og artFREQ. står bag festivallen, og et personligt venskab med Kubrick-familien har hjulpet projektet på vej.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (49 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Den første times tid af Kubricks legendariske Vietnamfilm er som en våd drøm for enhver tidligere værnepligtig. Det er vanvittig morsomt og sært tilfredsstillende at følge de unge "maddiker" gennem deres rekrutterings prøvelser under den uforglemmelige Sergent Hartman.

Da de i filmen anden halvdel tager til Vietnam, falder tempoet lidt, men den afsluttende mission er forrygende.

Lars Michael

Skuespillet er i top i denne flotte fortælling om krigen, et rigtig godt bid på en filmhistorien omkring krigen i Vietnam.

Simon

Overraskende nok synes jeg bedst om slutningen, og hadede decideret starten... Seriøst, den var latterlig. Filmens hovedperson var ikke specielt likeable, R. Lee Ermey fik lov til at råbe hele tiden og den var egentlig bare totalt meningsløs... Synes så at det er fedt nok at de så skilles sådan så det kun er Joker, ligesom man får det fortalt gennem hans øjne og Kubrick får endelig slået fast at Joker faktisk er hovedpersonen.

De sidste tredive minutter var ren guld. Kubrick giver et så fantastisk indblik i hvordan det var på sådan en mission. Du mister en mand til en snigskytte. Du mister en til, og til sidst tænker du bare wow. Man blev eddermame grebet og følte man var en af dem. Sådan skal det gøres, og kun en kan gøre det: Stanley Kubrick. Min tredje favorit instruktør, som jeg kun har set fem film af (2001, The Shining, A Clockwork Orange, Dr. Strangelove og den her).

Jeg har sådan lyst til at give seks stjerner da dens slutning bare var fantastisk, men at tænke tilbage på hvor irriteret jeg var på starten er ikke helt godt.

Hvis starten havde været en del bedre ville den klart have fået seks stjerner.

Maria

Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg tillod mig selv at se endnu en Kubrick film, siden jeg hader både A Clockwork Orange og Rumrejsen 2001 af et godt hjerte. ;)

Men den var nu fin nok, og viser hvor absurd krig er.

Frank

God film

Louis

"I don't know but I've been told, eskimo pussy is mighty cold!" En genial og historisk krigsfilm med fantastisk sort humor.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.