Cookie- og Privatlivspolitik

Frost/Nixon

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
13.02.2009
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Frost/Nixon
|
'Frost/Nixon' finder sted tre år efter Richard Nixons afgang som præsident, hvor det lykkes talkshow-værten David Frost at interviewe eks-præsidenten om Watergate-skandalen.

Forud for interviewet ligger intense forhandlinger mellem de to lejre. Hver især forbereder de to kombattanter sig bedst muligt, men hos Frost bliver de Nixon-kritiske researchere stadig mere bekymrede for, om deres chef er en intellektuel letvægter, der vil bliver snøret af den drevne politiker Nixon. 

Nixon og Frost ved, at det er alt eller intet. Det er en dyst på ord, hvor er ikke bliver taget nogen fanger, men hvor der kun kan være en vinder – mens den anden for evigt vil forsvinde ud af rampelyset.

Ron Howard har instrueret Michael Sheen og Frank Langella som hhv. Frost og Nixon i denne filmatisering af Peter Morgans roste skuespil om to store personligheder og et afgørende øjeblik i TV-mediets historie.

'Frost/Nixon' er nomineret til fem Oscars - bl.a. for Bedste film, Bedste instruktion og Bedste mandlige hovedrolle (Frank Langella).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (260 votes)
4.5
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Dette er filmkunst på meget højt niveau". (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Flot klassisk filmfortælling". (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... en intens, vigtig og uhyre velspillet film. Se den. Den er langt mere effektiv end en støvet historietime". (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Dokudrama af ypperste karat". (Henrik Queitsch) ()

 • Politiken

  "Frank Langella ligner ham ikke, han mangler både den vulgære og den plumpe Nixon, men hans portræt af en taber har en imponerende akkuratesse og uafrystelig sandhed. Oscarpotentiale". (Bettina Heltberg) ()

 • Weekendavisen

  "Peter Morgan og Ron Howard har skabt en sjældent stringent film". (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Filmen er som sådan ikke dårlig eller fyldt med fejl, jeg fandt den bare utrolig kedelig, forudsigelig og uinteressant (selv om jeg er vil med emnet). Frank Langellas præstation som Nixon var til gengæld mega god, jeg synes han rammer ham fantastisk.

Jeff

Two great performances, but the film doesn’t do a good enough job of conveying what’s a stake, especially for Nixon.

S. Rico

Ok film, som nok mest egner sig som hjemme-dokumentar - end som en film der skal slås op i biffen.

Marinauser/14668

Dejligt med en indholdsrig film, der tilmed giver indblik i historien...

Marinauser/14668

Dejligt med en indholdsrig film, der tilmed giver indblik i historien...

von d´Ofpond

Forbløffende fængslende, virkelig godt skruet sammen - og prægtige præstationer. !
seværdig!

SE DEN !

Ida

Jeg havde i forvejen høje forventninger til denne film, men alligevel formåede den at overstige dem! Det var en helt fantastisk film, som aldrig på et tidspunkt tabte farten eller spændingen. Når man første gang hørte hvad den handlede om kunne man frygte lidt det ville være gå hen og blive en kedelig film, hvor to mænd sidder og snakker i to timer. Det viste sig også at være tilfældet, men sat sammen på en helt utrolig fængende måde, hvor man sidder helt ude på kanten af stolen og håber. Intensiteten er bare utrolig stor gennem hele filmen. Den kan kun anbefales!

danielauser/10462

YES! Endelig en ordentlig film.
Var grebet fra ende til anden. Utrolige skuespilspræstationer der sidder lige i skabet. Man kunne ikke kende forskel på den virkelige Nixon og skuespilleren.
Frygtede lidt at den ville blive en kende kedelig i længden, men instruktøren og manuskriptforfatteren har formået at holde et højt tempo igennem hele filmen. Dialogerne er et miks af både alvorlige stunder og uhyrligt morsomme.
Filmen er THE MUST OF THE YEAR!

Rasmususer/730020

Jeg var helt grebet.
Filmen bygger op til fra start, til det man ved vil ske, men når det så kommer, er man stadig helt blæst omkuld.
Den sidste halve time er fuldstændig fantastisk. Intensiteten er på det maximale og man sidder og glemmer alt omkring sig. Denne film kunne sagtens tage en Oscar eller 2 med hjem her senere i februar.

Topkarakter herfra.

since84user/12622

Rent historisk lærte jeg en del af denne film. ***

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.