Cookie- og Privatlivspolitik

Frit fald

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
28.04.2011
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Frit fald
|

'Frit fald' er et dansk drama om teenagepigen Louise (Frederikke Dahl Hansen), der bor hos sine bedsteforældre, fordi hendes mor sidder i fængsel.

Da moderen (Anne Sofie Espersen) pludseligt kommer ud, begynder Louise i smug at genoptage kontakten til sin mor og idealisere hende blindt.

Snart står den på stoffer og fester i selskab med en flok mennesker, der synes at glemme, at Louise blot er teenager.

Instruktøren Heidi Maria Faisst er ikke bange for at lave film om tabubelagte emner som fx fødselsdepression i 'Velsignelsen' (2009).

Frederikke Dahl Hansen, der spiller Louise, filmdebuterer i 'Frit fald', men er kendt fra tv’s 'Manden med de gyldne ører'. Som morens ekskæreste ses Dar Salim, der allerede er et etableret navn fra film som 'Gå med fred Jamil' (2008).

'Frit fald' deltog i ungdomskonkurrencen på dette års Berlin Filmfestival.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (162 votes)
4.2
4.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en fin udviklingshistorie, der empatisk og subtilt fortæller en historie om, hvor langt børn vil gå for at få og/eller mærke forældrenes kærlighed." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  "Intens og smuk..." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... virkelig vellykket, empatisk og usentimental..." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... noget så sjældent som en seriøs ungdomsfilm, der ikke taler ned til sit publikum, men efterlader teenagere som voksne med en knugende fornemmelse i maven." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "Frederikke Dahl Hansen er velvalgt i filmens altafgørende hovedrolle - mut og smuk og stædig og sart... smuk og rørende. Den fortjener et stort publikum i alle aldre." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "... en smuk, eftertænksom menneskeskildring, som taler med hjertet til unge og voksne." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
JB007

Rigtig god film, med en flot skuespiller præstation af Frederikke Dahl.

Julie

Jeg havde ikke haft store forventninger til filmen "Frit Fald", dog heller ikke små. Gode skuespillere/godt skuespil. En film man bestemt kan se en fredag aften, dog er jeg meget tilfreds over at jeg ikke betalte for at se den i biografen. Ifølge mig var den ikke biograf-sucess.

M_Weihrauch

Jeg synes frit fald i den grad er en vellykket film, en ungdoms film der for en gang skyld ligger lige til højrebenet. Historien i sig selv siger vildt meget om virkeligheden for mange unge i dag.

Samtidig er filmen fyldt med skuespillere der ved hvad de laver, og er så vidt som jeg ser det godt engageret.

Jeg har i flere år savnet en ungdoms film der var værd at relatere til og værd at reflektere over.

Frit fald.. den må og skal varmt anbefales herfra. (:

louieuser/518042

Som sagt kun ok

Mieuser/919457

Filmen har et godt budskab; bryd den sociale arv!
Men alting går for stærkt i filmen, synes måske de springer over nogle ellers vigtige scener - den var lidt skuffende og bestemt ikke værd at betale dyre domme for at se i biffen.

Men til en hyggelig aften hjemme ville den være bedre end ok.

Tanja

en film man ikke behover og tag i biffen for at se, men bare kan leje til at se på sofaen, så man har mulighed for at kan sove imens, en jeg selv er rigtig skuffet over, havde ikke snakket om andet i lang tid om at se!.

Marlon Campbell

en halv O.K film med et vigtigt budskab og en sjov morfar

Tanja

en film man ikke behover og tag i biffen for at se, men bare kan leje til at se på sofaen, så man har mulighed for at kan sove imens, en jeg selv er rigtig skuffet over, havde ikke snakket om andet i lang tid om at se!.

Marlon Campbell

en halv O.K film med et vigtigt budskab og en sjov morfar

janniuser/920541

jeg satte mig igår i sædet og glædet mig til en vild film med masser af problemer og en rød tråd, jeg blev skuffet, meningerne med stoffer, sex osv var der, men den røde tråd var der overhoved ikke, musikken var rigtig høj fra diskoteket hvilket gav en smulge hovdepine. filmen har en lille handling som bare ikke er så spændende, og alle ting der skete lagde lige til højre benet, jeg havde ønsket noget mere drama fra hendes skole, nogle flere der gik ind i hendes problemerne, og ja sidder her med en dårlig smag om at have brug 80 kr på det. - skuffende syntes jeg, men med nogle ting som man kan lære af, men allerede vidste hvis man er omrking de 16.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.