Cookie- og Privatlivspolitik

Free State of Jones

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående utryg stemning præget af fattige menneskers hårde liv under krig og racediskrimination. Mellem langsomt fremadskridende scener optræder et større antal med vold: En mand trækkes ud af et hus, sparkes og skydes. Hætteklædte Ku Klux Klan-medlemmer angriber. Bange soldater rammes af kugler, falder og ligger lemlæstede - bl.a. bliver en soldat skudt direkte i ansigtet. På feltlazarettet amputeres lemmer. En officer skydes flere gange og kvæles til sidst. En dreng, som vi har lært at kende, dør mens vi ser på. I flere scener ses mennesker, som vi har lært at kende, hængt i træer og i et tilfælde kastreret. Mange af disse voldshandlinger beskrives dvælende og med tydelige detaljer. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.09.2016
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Free State of Jones
|

Det historiske drama ’Free State of Jones’ foregår under og umiddelbart efter den amerikanske borgerkrig i 1800-tallet.

Sydstatsbonden Newt Knight leder et oprør mod konføderationen sammen med andre bønder og lokale slaver.

Det resulterer i Jones Countys frigørelse og grundlæggelse af den frie stat, Jones. Men kampen om frihed til alle er langt fra overstået.

Knight portrætteres af Matthew McConaughey, der er vendt stærkt tilbage i de tungere roller. Skuespillerens tilbagetog begyndte med The Lincoln Lawyer, og han er sidenhen blevet belønnet med en Oscar for Dallas Buyers Club.

’Free State of Jones’ er instrueret af manden bag The Hunger Games, og filmen er løst baseret på den sande historie om begivenhederne i Jones County og Newton Knights liv. (copyright: kino.dk)VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (61 votes)
4.3
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... velspillet af en Matthew McConaughey, der udstråler stålsat vilje og samtidig har svært ved at nedtone sin sex-appeal, men det gør nu ikke noget." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  " ... med flot sans for vejrbidte nærbilleder og uventede detaljer kaster instruktør Gary Ross lys over en hidtil ukendt del af den ellers velkendte historie om slavernes kamp for frihed." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en film fuld af god vilje og fordomsfrihed [men] de gode intentioner til trods fænger filmen aldrig, man ser den og glemmer den." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... i løbet af Gary Ross' lange borgerkrigsdrama 'Free State of Jones' får man nok af [McConaugheys] rolle som dissidenten fra Mississippi ..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er et underholdende, men i længden – to timer og 20 minutter – også temmelig anstrengende spektakel..." (Lars Bukdahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
JB69user/72434

Har altid interesseret mig meget for den Amerikanske Borgerkrig, så skulle da lige sen denne, men da blev jeg godt skuffet.
Den var simpelthen bare langtrukken og kedelig...

Ejnar

Filmen er rigtig god og godt lavet/fortalt, men er bare lige 20 min for lang efter min smag. Gode skuespillere. En film der dog er værd at gå i biografen efter.

Jacob

Newt Knight slæber sårede sydstatssoldater, der kæmper en håbløs kamp imod de teknologisk, bedre udrustet yankees. Frustrationerne over at Konføderationens krig om selvstændighed hober sig op, da det i hans øjne i virkeligheden er de riges ønske om, at drive rovdrift på de fattige bønder. Da militserne bliver mere desperate og grådige, for at holde liv i et dødsdømt forsøg på løsrivelse, presser de Newt til at tage kampen op mod dem selv. Det fører til et fristed for frie mænd, men selv her hersker de samme fordomme.

En borgerkrig er mere ødelæggende end en krig mod en anden nation, og såret efter den amerikanske er aldrig helet op til vore dage. Filmfortællingen 'Free State of Jones' må og skal tages med en portion af sund skepsis, men viser igen at USA har et alvorligt problem med sine egne indbyggere. Og de uhyggelige sammenligninger imellem nazisternes jødelove, og deres love om blandingsægteskaber.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.