Cookie- og Privatlivspolitik

Frankenweenie

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
10.01.2013
| |
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Frankenweenie
|

Animationsfilmen 'Frenkenweenie' tager sin begyndelse, da unge Victors højtelskede hund, Sparky, som spiller hovedrollen i hans hjemmelavede monster-film, bliver kørt ned af en bil.

Victor beslutter at bringe ham til live igen - og det på bedste Frankenstein-manér. Men hundens lettere bestialske udseende vækker hverken begejstring hos Victors forældre eller blandt naboerne.

Victor er derfor nødt til at gøre alt, hvad han kan for at overbevise folk om, at Sparky ikke er et monster, men derimod den samme, gode og loyale ven, som den altid har været.

Instruktør Tim Burton har baseret ’Frankenweenie’ på sin egen kortfilm af samme navn fra 1984.

Filmen er lavet med animationsteknikken stop-motion, hvor stillbilleder af dukker sættes sammen til en levende helhed - en teknik som Burton tidligere har anvendt, da han var manuskriptforfatter og producer på 'The Nightmare Before Christmas' (1993), og da han instruerede 'Corpse Bride' (2005).

Filmen 'Frankenweenie' er nomineret til en Oscar for Bedste animerede film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (46 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Aggie

Fantastisk sort/hvid animationsfilm, og i den vante Tim Burton-stil (dog uden hustru og Johnny Depp!).

Den handler om Victor der mister sin bedste ven, hunden Victor, på tragisk vis og vælger at prøve at genoplive den efter et lignende forsøg i skolen. Det lykkedes, og i kølvandet af det sker der ting og sager, da det rygtes at Victor har genoplivet sin hund.

S. Rico

Som fan af Tim Burton havde jeg forventet mere. Det er ikke specielt originalt at lave et mix af Frankenstein, Stephen Kings Pet Sematary og Gremlins.

Det er selvfølgelig en hyldest til disse og andre klassiske gyser film. Og det er da også vældig sjovt og (u)hyggeligt. Men fra en mand som Burton havde jeg bare forventet noget mere originalt.

Det kunne såmænd have fungeret meget godt, hvis historien ikke havde været så tynd. Der mangler simpelt hen noget, der kan binde de enkelte dele sammen.

Jeg var dog underholdt hele vejen igennem, og samlet set synes jeg filmen er lidt bedre end den konkurrerende ParaNorman. Og derfor vil jeg runde de 3½ stjerner op til 4 styk.

Ida

Manden gjorde det igen, uden at skuffe! Jeg er vild med karakterende og hvordan de er lavet, det eneste jeg ikke var helt oppe at svæve over var slutningen.. Lidt for sukkersød men det tager ikke min begejstring væk :D

Nanse

Jamen altså hvor jeg dog elsker Tim Burton!! Han kommer altid med de mærkeligste og fantastiske film, det her er en keeper! Det er en rigtig god film i bedste Tim Burton stil! Mærkelige figurer og mørke og i hvor er det super!! :D Der er altid noget anderledens ved hans film og det er det jeg er vild med! Underholdning er der også altid masser af og historien er god, om han så har fået ideen fra et andet sted eller ej kan den mand virkelig finde ud at gøre det til hans eget! (Alice in Wonderland f.eks.) :D Glæder mig altid til en Tim Burton film og er ikke blevet skuffet endnu! :D Frankenweenie er en virkelig sød film, glæder mig til at se den igen! Skal bestemt sige videre at andre også burde se den!

yasmin

altså den var kedlig

HeleneColor

Har ikke været inde og se Frankenweenie enddnu.. Men skal meget snart! Elsker Tim Burtons film. Derfor glæder jeg mig utroligt til meget til at se filmen..
- Har ellers set orginalen fra 1984 den var bestemt god! Så gælder mig ekstra meget til at se Frankenweenie i stop-motion animations film!:)

alexander

Det en fin lille historie og en fin lille film, den er dog mest egnet til børn og barnlige sjæle, men det også helt fint.

Camilla

Tim Burton er jo bare fedt og han har gjort det igen. Super sød og fed film. Underholdning i klasse.

Malle5252

Jeg glæder mig virkelig meget til at se den :) Tim Burton er virkelig genial til at lave film, og jeg har set kortfilms variationen af denne, så glæder mig til at få set filmen også :)

Anonymuser/0

Den er helt igennem klassisk Tim Burtonsk! Jeg så den i USA for en måned siden, og skal helt klart se den igen, når den har premiere i Danmark.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.