Cookie- og Privatlivspolitik

From Cairo - Arabian

11.11.1969
| | | |
Automatic text: 
I Cairos gader bevæger dokumentarinstruktør Hala Galal sig målrettet og hurtigt frem. På facaden holder hun sig stærk og modig, men under overfladen hersker en frygt for at blive antastet, eller værre, udsat for seksuelt overgreb. Galal følger to kvinder, Heba og Aya, der med en helt anden frygtløshed udfordrer normer og begrænsninger for kvinder i Egypten.

Heba forsøger at finde plads i sit liv som enlig mor og fotojournalist til at skabe kunst der bl.a. sætter fokus på kvindekroppens tilværelse. Selvom pengene er knappe, er hendes lille hjem altid fyldt med latter, leg og duften af hjemmelavet mad. Hebas lille datter Ward er centrum for hendes tilværelse og den lille familie er uadskillelige, både i hjemmet og ude i Cairos gader.

Imens forsøger den målrettede teaterentusiast Aya at finde fodfæste i sit forhold til familie, religion, hobby og passionen for filmkunst. Kontaktsporten roller-derby optager mere og mere af hendes tid, og fællesskabet og nærheden til de andre kvinder på holdet tvinger Aya til at genoverveje hendes position som kvinde.

Tilfælles har alle tre kvinder, et ønske om at skabe plads til flere stemmer og nuancer i Egypten. Filmen vandt Juryens Pris på Malmö Arab Film Festival.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
0
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.