Cookie- og Privatlivspolitik

Four Lions

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.10.2010
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Four Lions
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
Billetter

’Four Lions’ er en satirisk historie om fire britiske, muslimske mænd, der beslutter sig for at starte deres egen hellige krig.

Omar er desillusioneret over behandlingen af muslimer og derfor fast besluttet på at blive soldat. Waj hopper med på planen.

Barry er konverteret til islam og har slet ikke begreb om, hvad det er, han har indladt sig på. Faisal bygger bomber og træner krager til at flyve med dem. Har dette umage firkløver mon en chance?

’Four Lions’ er kulsort engelsk satire, der gør grin med noget så alvorligt som terrorisme.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (76 votes)
4.5
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en modig film, der kan få en til at klukke over terrorister, og som via humorens vej haler dem ned fra frygtens hellige tabernakel og ned på det niveau, de fortjener." (Ann Lind Andersen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... noget af det sjoveste, der har ramt de danske biografer i lang tid... Man risikerer at dø af grin." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "... 'Four Lions' er smækfyldt med forrykt, politisk ukorrekt humor, der ikke efterlader noget for helligt til Christopher Norris’ satiriske bombe af en film... " (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "'Four Lions' prøver ihærdigt at vise terrorismens vanvid gennem satire... smilet stivner... føles faktisk så utilstrækkeligt, at man snarere bliver flov." (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Jeg synes det var mere sørgeligt end sjovt.

jennyuser/836205

Skal ses og grines af!

Christian

Helt sikkert en morsom film med sort humor.

Dog synes jeg de havde vist meget af det gode i de klips de havde lagt på nettet.

Men stadig en alt for sjov film og en mørkt emne.

Ikke for at sammenligne den med den geniale Life of Brian fra Monty Python, men jeg synes man kan drage ligheder imellem det seriøse emne og den humoristiske behandling af sådan en seriøst emne. Og Four Lions vil sikkert også skabe noget debat.

Bo

Four Lions finder sted i England og handler om 4 muslimer der alle ønsker succes som terrorister. Filmen er en lille indie film og man kan tydelig se at budgettet har været stramt, men Four Lions formår stadig at fungere rigtig godt og levere komik i verdensklasse. Skuespillerne er ikke nogle jeg kender fra tidligere film, men det lykkeds dem at give rollerne god karakter og er med til at bringe humoren op på højeste plan. Da jeg så trailerne glædede jeg mig til at se den og efter at havde grinet i næsten 1 time og 42 min, så kan jeg med sikkerhed sige at denne film vil vække opmærksomhed og sætte sit præg på dem der ser den. En god komedie der hurtigt hopper ind på min top ti over sjoveste film jeg har set de sidste par år.

Malte Harhorn

Det er herligt at se en komedie der behandler et emne der er saa foelsomt som selvmordsbombere. Derudover saa klarer den det skide godt. den er rigtig morsom med en humor der til tider er naesten lige saa sort som den fra danske film. Det er skoent at faa sat nogle menneskelige karakterer paa det billede af selvmordsbombere vi hqr i vesten, som religioese hjernevaskede fanatikere. Denne film er selvfoelgelig ikke sandheden, men det er befriende med en alternativ fortolkning og fortaelling af virkeligheden. Se den!

Glenuser/262802

Hvorfor er det lige at den ikke kommer til hele landet, den virker super nice, må tjekke om den ikke er på DVD i udlandet.....

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.