Cookie- og Privatlivspolitik

Four Christmases

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
05.12.2008
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Four Christmases
|

'Four Christmases' er en julekomedie med Vince Vaughn og Reese Witherspoon.

Ingen holder mere af julen end Brad og Kate. Hver jul drager kæresteparret på ferie til en eksotisk sydhavsø, og på den måde slipper de for deres besværlige familier og forældrenes nye koner, mænd og børn.

Denne jul bliver imidlertid anderledes. Lufthavnen bliver lukket pga. tågebanker, og en lokal tv-station fanger Kate og Brad på kamera. Hermed har de ingen undskyldninger for ikke at besøge Brads far... og Kates mor... og Brads mor... og Kates far... Fire juleaftener på én dag!

Udover Vince Vaughn og Reese Witherspoon byder 'Four Christmases' på biroller til Robert Duvall, Jon Favreau, Sissy Spacek, Jon Voight, Mary Steenburgen og Dwight Yoakam.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (350 votes)
3.6
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... en enerverende oplevelse, der dyrker en støjende form for satire med et ubehageligt anstrøg af vrængende misantropi (Ebbe Iversen). ()

 • BT

  ... takket være en veloplagt perlerække af skuespillere, så morer man sig faktisk kosteligt. Og så kan man godt bære over med, at moralen er mere sukkersød end en hel skål juleknas dyppet i sirup (Nikolai Schulz). ()

 • Ekstra Bladet

  ... 'Four Christmases' indeholder flere ret sjove øjeblikke (Henrik Queitsch). ()

 • Jyllands-Posten

  Indbydende Reese Witherspoon kæmper en brav kamp mod et elendigt manuskript, og havde jeg ikke allerede i forvejen syntes, at Vince Vaughn var jordens mest irriterende menneske, så vil jeg i hvert fald gøre det nu (Katrine Sommer Boysen). ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En film om et helt almindeligt (sådan da) barnløst par - med nogle temmelige ualmindelige familier. Da Brad og Kate mere eller mindre bliver tvunget til at besøge 4 x forældre + søskende opstår der en hel del - og ganske sjov - komik. Men glemmer i hvert fald ikke lige med det samme Robert Duvall som Brads far samt Brads torskedumme brødre. De er i den grad en ”pain-in-the-ass”, men man kan alligevel ikke undgå at holde lidt af dem.

Filmen er et godt bud på en julefilm for voksne, som ikke gider alt for meget julehalløj. Her er der nemlig lagt vægt på familiedrama/-komedie, som ”tilfældigvis” foregår i julen.

Jakob P.

Four Christmases får 4 stjerner af Anmelderen ****

En mere tosset og frisk komedie skal man lede længe efter, der er godt gang i de mærkelige, akavede scener i denne her jule-komedie, som handler om familie dybest set. Reese Witherspoon viser endnu en gang, denne gang sammen med Vince Vaughn, at hun mestrer de her kærligheds-komedier rigtig godt. Endnu en gang kan man tydelig mærke at Reese er på hjemmebane, når det gælder denne type film her, og i selskab med Vince, er denne komedie en af hendes gode film i rækken af alle de film hun efterhånden har været med i.

Brad og Kate har en årlig tradition omkring juletid, som går ud på at i stedet for at tilbringe juletiden med familien, så tager de på ferie. Gerne med en god historie om at de som regel tager ud i verden, og laver humanitært arbejde. Men denne gang er lufthavnen lukket, og samtlige flyafgange er aflyste, og de uheldigvis ender på nationalt TV i et interview, ved hele familien at de er i landet, og ufrivilligt går de med til at tilbringe julen med familien denne gang. Efter en gang krybbespil, familiemiddage, og hoppeborg med en masse hysteriske unger, så er spørgsmålet om Brads og Kates forhold overhovedet kan overleve juledagene.

Reese Witherspoon og Vince Vaughn gør det godt og overbevisende i rollerne som Brad og Kate, og de tilføjer en god portion dybde til deres karakterer, som gør at man synes de lige præcis er interessante nok til at se filmen, som varer godt og vel halvanden time. Reese er rigtig god til de her kærlighedskomedier, og man kan tydelig mærke på hendes rolle i Four Christmases, at hun helt sikkert er i vante omgivelser. Filmen har også en god pointe synes jeg, og den sætter gang i nogle tanker. Nogle gange er det man vil, og det man vil have, ikke altid det man lige gik og troede det var. I dette gode selskab, kommer man steder hen i denne film, hvor der er trygt og godt at være, samtidig med at grænserne bliver udforsket. Kort sagt, det er en god film.

Wayne

en moderne julekomedie. Ganske vist overdrevet, men det var Fars fede juleferie også - selvom den indeholder langt større klasse. Der var flere steder jeg fik et godt grin.

Christina

Sjov film.. Jeg syntes den var god på en morsom måde.. Reese Witherspoon og Vince Vaughn klæ'r hinanden godt.. :)

Rikke Nydam

Jeg synes det var en virkelig ringe film. Jah den var sjov, men PLAT! siger jeg. Kan bedre lide Reese Witherspoon i hendes blondine film.
Synes den var ringe da personerne kommer ud for nærmest uvirkelige oplevelser, med hinandens familier.

Julieuser/397576

Super sød og rigtig sjov film!!! Elsker Vince Vaughn's humor, og han er helt fantastisk i denne.. Den er helt sikkert seværdig :)

Maria Bøghuser/12456

Seriøst, hvad sker der for de pessimistiske kritikere?!?!?
Denne film er bare MEGA sjov! Ja, den er lidt plat til tider, men der er ikke nogen, som kan se denne film uden at grine! Både Resse og Vince gør det helt kanon i hovedrollerne!
Den er virkelig en biograftur værd!

Ditte

Jeg mener denne film var okay, ikke noget særligt..
Det var lidt ærgeligt at det sjove kommer til aller sidst..

Men 4 besøg hos 3 sindsyge familier var meget sjovt i starten.. Men den minder om så mange andre hollywood film.. og der sker ikke noget som man ikke har set før.. Øv.

Dog er hovedrolle indehaverne jo altid pisse gode skuespillere.. og filmen ville være endnu værre hvis det ikke var for dem.. :)

Dorteuser/201414

Øv - slet ikke som forventet :o(

Sjøberguser/286935

jeg syntes filmen virkede ret go i starten men jo længere man kom ind i handlingen blev den mere og mere plat...var lidt skuffet over den når man havde glædet sig til at se filmen...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.