Cookie- og Privatlivspolitik

Forelsket i New York

Tilladt for alle
Filmen rummer ingen skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
31.07.2014
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Begin Again
|

Filmen 'Forelsket i New York' handler om Dan, der er en afdanket musikproducer i New York. Han er separeret fra sin kone, hans datter respekterer ham ikke, og det musikselskab, han var med til at stifte, er så småt ved at afvikle hans position.

Britiske Greta er lige flyttet til New York sammen med sin kæreste, Dave, der står overfor et stort gennembrud som musiker. Hun har selv et talent for at skrive, fremføre sange og fungerer som Daves muse og inspiration. Det kommer derfor som et chok, da berømmelsen sætter en stopper for deres forhold.

Med et knust hjerte lokkes Greta til at optræde med sin egen musik på en bar, hvor Dan tilfældigvis også befinder sig. Den fallerede musikmand ser et stort potentiale i den unge kvinde, og de to beslutter sig for at indspille et album, der skal optages live i New Yorks gader. Sammen kan musikken måske redde deres sammenstyrtede tilværelser. 

’Forelsket i New York’ lyder måske som en overfladisk popsang, men filmen er alt andet end overfladisk. Drama-komedien berør både utroskab, alkoholisme og et vakkelvornt far-datter-forhold, men har altid lyset for enden af tunellen som sit optimistiske fikspunkt.

Mark Ruffalo (The Avengers) spiller Dan, Keira Knightley (Atonement) er Greta, og Dave spilles af forsangeren fra bandet Maroon 5, Adam Levine. Derudover byder det musikalske drama på Hailee Steinfeld (True Grit) og Catherine Keener (Captain Phillips) som henholdsvis Dans datter og kone. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (160 votes)
4.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er måske nok 'Once', der vil blive husket, når filmhistorien skal skrives, men den øjeblikkelige glæde ved charmen, musikken og skæbnerne i 'Forelsket i New York' er næsten lige så stor." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er på alle måder en feel good-film, men en forførende god og velproduceret af slagsen." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Det minder mest om en filmatisering af en to sider lang damebladsnovelle af håbløst romantisk karakter." (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  "... en sød og smittende film, der vinder ved ikke, at overgøre sine pointer." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  Det smager af klicheer, og af dem er der mange i filmen. [...] Der er dog en solid ubestikkelighed i filmens stædige, gamle facon. Ligesom i 'Once' tager Carney stikket hjem ved at tro på og følge sin egen musik." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dan

Ja det blev jeg altså ikke i denne film, selvom Keira knightly er en af mine favoritter. men den havde da enkelte gode momenter

G-force

Denne film er dejlig, sød og med god musik. Historien er fin, men musikken er bedst. Det er en feelgoodfilm om og med musik og det er godt at musikken bliver taget seriøst i sådan en film.

Wayne

Men når det laves så charmerende, som Ruffalo har for vane så er det svært ikke at holde lidt af det alligevel. Kate Winslet som sanger?

Nej, hun mangler X factor som sanger, så den del er lidt svær at tro på.

Men hyggelig film, som man sagtens kan se.

Dan

var hun med i filmen? Tror måske du mener Keira Knightly?

Wayne

Du har helt ret :-)

S. Rico

Dan (Ruffalo) og Gretta (Knightley) sidder på en bænk udenfor i New York og ser på det livlige natteliv, mens de lytter til musik fra en iPhone. Dan siger, at hele dette view af banaliteter pludselig ændres til noget genialt, når der kommer musik på.

Det samme kan man sige om filmen. Det er en temmelig banal historie på papiret. Men al den gode musik i filmen - og den kærlighed til musikken, som performerne udstråler - ændrer Begin Again til en lille perle af en super varm og humoristisk film.

Det hjælper selvfølgelig også en hel del, at både Mark Ruffalo, Keira Knightley og James Corden er super charmerende. Faktisk har jeg aldrig set Knightley så god og naturlig før. Måske fordi hun næsten aldrig er med i film, der foregår i nutiden. Hun er bare en helt anden, når der ikke er tale om et periodedrama, en sørøverhistorie eller sci-fi.

Palasse

Skøn Musik, gode skuespillere og en sød og god historie. Jeg elsker denne film og købte CD'en med musikken med det samme.

Jeg vil gerne give den min varmeste anbefaling med på vejen.

Marishen76

Filmen er ganske god. God musik, gode skuespiller, godt emne, godt filmet, ja, alt er godt. Men den får ikke mere end 4, da det ikke er en film jeg vil bruge meget på at tænke over bagefter eller behøver at se igen.

Emilie

Jeg var inde og se filmen men en veninde, og vi havde det super sjovt! Filmen var feel good, og sluttede ikke som forventet. Den kan ihvertfald anbefales:)

Cylia

Jeg gik ud af biografen med et par dejlige sange i hovedet og en god fornemmelse i maven.

Det er ikke en typisk kærligheds film, da det ikke er alt du forventer der sker. Selvfølgelig er den præget af de typiske kærligheds replikker, men sæt dig nu bare ned og nyd den!

Musikken er fantastisk og så snart du kommer ud må du bare hjem og købe albummet!

Skuespillerne spiller fantastisk og selvom jeg ikke er en kiera knightley fan, er jeg imponeret efter denne film :) Hun prøver heller ikke for meget at skulle være stor sanger i den, men det er på en chamerende og naturlig måde.

Se den :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.