Cookie- og Privatlivspolitik

Footnote

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
06.09.2012
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hearat Shulayim
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Det israelske drama 'Footnote' handler om Eliezer Shkolnik (Shlomo Bar Aba), der er filolog, og som undersøger forskellige fraseringer fra den jødiske Talmud. Sammen med sin søn Uriel (Lior Ashkenazi) underviser han som professor på Det Hebraiske Universitet i Jerusalem.

Uriel er populær blandt både studerende og de andre akademikere på universitetet, mens hans far er af den gamle skole og holder sig mest for sig selv og til sin forskning.

Eliezer er fast besluttet på at vinde den prestigefyldte Israel-pris, men bliver gang på gang forbigået af juryen. En dag sker det lykkelige, at han bliver ringet op med nyheden om, at han skal modtage prisen.

Det viser sig imidlertid, at der er sket en fejl, og i virkeligheden skulle prisen være gået til sønnen Uriel.

'Footnote' modtog en Oscar-nominering for Bedste ikke-amerikanske film og dens manuskript vandt en pris på Cannes-festivalen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
3.4
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den israelske film 'Footnote' er en grotesk komedie, der ikke gør sig meget umage med at please publikum. Til gengæld giver filmen ekstra igen, hvis man yder den den samme intense opmærksomhed, som den selv tildeler sin kringlede historie om et akademisk faderopgør." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... dræbende kedelig... Fantasifuldt kameraarbejde, smart grafik og det til tider vittige manuskript ændrer desværre ikke nævnte følelse." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Footnote' har en hel del klogt at sige om ærgerrighed, hovmod, forfængelighed, misundelse og andre genkendelige følelser, men den fortaber sig også i lange perioder ind i det indforståede og snakkesagelige." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Joseph Cedar fortæller vittigt og intelligent. Han har konstrueret en labyrintisk spøgefuldhed, der hviler på et fundament af stort drama. Og så er filmen herligt visuelt adræt. Den akademiske selvhøjtidelighed bliver spiddet af Cedars præcise satire..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... fortalt med så veloplagt spidsfindighed med baggrund i et så velskrevet manuskript, at man fryder sig. Den er sprogligt præcis, visuelt opfindsom og rørende i sin menneskelighed... Skønt filmen udadtil spiller som en farce (og det lidt for meget), mærker man alvoren bag komedien..." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camillauser/928873

Okay film, men lidt lang...

Dorteuser/657492

Ved ikke helt om jeg skal have mest ondt af faren eller sønnen. Film til eftertanke.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.