Cookie- og Privatlivspolitik

Før frosten

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk, konfliktfyldt og dramatisk grundstemning. Der er dramatiske scener med slagsmål, voldsom ildebrand og voldelige overfald med døden til følge. I filmens anslag ses en hånd under isen til en tilfrossen sø. I en anden tragisk scene omkommer en person ved en ildebrand. I en tredje dramatisk scene bortskaffes en person på brutal vis efter at være blevet slået i hovedet med en forhammer. Filmen foregår i et virkeligt univers. Det dramatiske og mørke indhold understøttes af ildevarslende og trist underlægningsmusik. Filmen skildrer imidlertid også et tæt familiesammenhold, og volden er ikke stærkt udpenslet. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
10.01.2019
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Før frosten
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio, Særvisning, Særvisning m. filmsludder
|

Det danske drama 'Før frosten' udspiller sig i midten af 1800-tallet og følger bonden Jens, der står over for et svært valg.

Da høsten slår fejl, må Jens finde en løsning. Familien står nemlig til at sulte i den barske vinter, og hans eneste chance for at sikre sin egen, datteren Signe og hans søsters to sønners overlevelse er ved at indgå en aftale med storbonden på den nærliggende gård.

Jens' udspekulerede plan får dog store konsekvenser, og det bliver starten på hans egen moralske deroute.

'Før frosten' følger en tradition med stærke danske periodedramaer, der også tæller SlægtenPelle Erobreren og Sort høst. Instruktør Michael Noer, der senest stod bag genindspilningen af fængselsdramaet Papillon, har selv kaldt filmen for en "western" både i stil og dens dystre tematikker.

Filmen har fået stor udenlandsk opmærksomhed, og efter dens verdenspremiere på Toronto Filmfestival, har Jesper Christensens bl.a. vundet priser både ved Chicago International Filmfestival og Tokyo Filmfestival for sin hovedrolle, der er blevet kaldt skuespillerens måske bedste rolle nogensinde. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (366 votes)
4.5
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med dansk films suveræne nestor, Jesper Christensen, som solidt grundfjeld, er Noers film [...] en helstøbt perle af et periode-drama." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[Jesper Christensen] er intet mindre end fremragende - han har faktisk måske aldrig været bedre." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... årets første store danske filmoplevelse i biograferne, og der skal ske en del, hvis den ikke også ender med at blive en af årets bedste. Et oplagt bud på en dansk Oscar-kandidat." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... det er svært at få øje på mere end en idé og så en fænomenal hovedrollepræstation af Jesper Christensen i det vejrbidte 1850’er-drama om en sulten bondemand." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Jesper Christensen leverer stort set altid på øverste hylde, men rollen som den lige så snu som desperate bonde Jens er et markant højdepunkt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Før frosten' er stramt holdt og effektivt turneret. Den første time gør det største og ærligste indtryk. Konditionerne beskrives neutralt og udførligt. Sulten er et grundvilkår. Isen er blå som de bævende læber." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Før Frosten giver en utrolig levende fornemmelse af det hårde liv på landet for småbønder i 1800-tallet. Det er næsten som at være der selv, og det er lige før man kan smage det gamle mugne brød, som de er nødsaget til at spise for at undgå den værste sult.

Ejeren af familiens lille gård, Jens (spillet fabelagtigt af Jesper Christensen), finder dog på en plan, der kan hjælpe dem. Men alting har en pris, og snart stiller konsekvenserne sig i kø…
4½ stjerner.

Lars Michael

Virkelig flot fortalt og virkelig flot lavet, gå ikke glip af Jesper Christensen i en af sine bedste rolle og nok også hans bedste rolle siden Bænken.

susanne

Film om Danmark med fattigdom og troen på at man kan gøre det man mener er bedst for en familie ,kan ende godt selv om det man gør er forkert

Mogens

Først og fremmest særlig pga. Jesper Christensens fantastisk furede fremtoning. Filmisk smuk med sin særegne gråtoner og mange nærbilleder. Giver godt indtryk af, hvor fattige mange i Danmark rent faktisk var, og hvor hårdt et liv de levede, og hvor meget hierarkier betød, og hvor ondt det kunne blive.

Tanjasl

Man skal ikke gå i biografen og se denne film for at blive opløftet, det ændrer dog ikke på at det er en stærk film der skildrer de svære vilkår bondesamfundet levede under. Kan anbefales.

Lauritsuser/478980

Barsk film. Flot skuespil. Virkelig værd at se.

Hanne

En fantastisk god film så godt spillet af Jesper Christensen

Anetteuser/65434

En medrivende fortælling om bøndernes barske liv hvor kampen for at overleve tilsidesatte følelser og moralske skrupler.

John

Danske film kan bare noget særligt ift. udenlandske film og selvom den ikke når op på niveau med de bedste danske film, er den helt klart værd at se.

Anne Metteuser/55891

Historien i filmen hænger fint sammen. Den ene begivenhed former den næste, og derved bliver fortællingen troværdig og sammenhængende. Der er lidt Woody Allen over fortællerstilen, idet plottet tager en helt anden drejning, end den man forventer. Skuespillet er flot, og jeg blev især fascineret over datteren signe, som virkelig underspiller sin rolle. Også dette er med til at opbygge filmens troværdigved. Det atypiske i denne film er beskrivelsen af ondskaben. Den ejes ikke af en eller flere personer, men er snarere et udslag af datidens normer og tilfældigheder. Min eneste kritik af filmen er selve optagelserne, som er flyvske og irriterende for synet, men til gengæld taler alle skuespillerne tydeligt, så man kan forstå dem. Slutreplikken er genial - jeg fik ligefrem gåsehud. Filmen kan varmt anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.