Cookie- og Privatlivspolitik

Focus

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk og til tider actionpræget stemning. Den indeholder flere scener af dramatisk karakter, hvor man blandt andet ser folk, der bliver påkørt og skudt. I en scene ser man blandt andet en mand, der bliver skudt direkte i brystet. Scenen er relativt blodig, men den er også indlagt i en fortælleramme, hvor man har en idé om, at der vil ske noget, så manden ikke dør. Da de dramatiske scener alle er indlagt i den humoristiske ramme, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
05.03.2015
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Focus
|

Filmen 'Focus' handler om den erfarne hustler Nicky, der tager den unge, smukke Jess under sin vinge for at oplære hende i svindleriets ædle kunst.

Jess har et naturtalent for uset at nappe punge, tasker og kreditkort fra folk og passer derfor perfekt ind i Nickys bande. Men da lærermester og elev starter et romantisk forhold, begynder komplikationerne at hobe sig op, og snart må Nicky beslutte sig for, hvad der er vigtigst for ham.

'Focus' lægger sig i kølvandet på film som Ocean's Eleven, hvor den kloge snører den mindre kloge, og hvor det sjældent er til at regne ud, hvem der har de bedste kort på hånden.

Will Smith ses i rollen som Nicky, der aldrig rigtig er til at stole på, men hvis principper kommer i karambolage med hans følelsesliv. Novicen Jess spilles af Margot Robbie, der slog igennem som Leonardo DiCaprios kone i The Wolf of Wall Street. (Copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (180 votes)
4.1
2.6

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Man føler sig godt underholdt med luksuriøse billeder og et fint humoristisk drive." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Som det altid er tilfældet med film, står og falder succesen med de følelser, vi som tilskuer måtte nære for filmens karakterer. [...] Man er simpelthen ligeglad." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "På overfladen vil 'Focus' så hjertens gerne være en film om intelligent bedrageri, men det ændrer ikke ved helhedsindtrykket, at førsteprioriteringen her er en sød - men også kedsommelig - historie om de to turtelduer Nicky og Jess, der bare må have hinanden." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Intentionen om at give karaktererne en bredere psykologisk forankring i fortællingen bryder modigt med de klassiske genrekonventioner, men det kræver bedre skuespillere og et stærkere manus at få det til at lykkes for alvor." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Will Smith er hæderlig i en film afviklet uden den musikalitet, hvormed den slags svindlerkomedier skal eksekveres." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Den har helt sikkert en hvis stil over sig, men det samme resultat er temmelig kedeligt. Og der kan selv ikke det yndige par Margot Robbie og Will Smith trække den hjem.

Wayne

Tonen, stilen og musikken er det bedste der er at sige om filmen.

Den lægger fint ud, men så halter den gevaldigt fra midten.

Romantisk thriller står den noteret som. Thriller er vist at tage munden for fuld - og romantisk. Ja men de fleste ville nok betakke sig for den form for romance.

Svindlerkomedie ville nok dække bedre som betegnelse, men komedien mangler også så den havner lidt midt i det hele.

Som sagt så er filmen yderst lækkert produceret, og det er det der hæver karakteren til 3 stjerner.

Allan

Denne film kom som en overraskelse, jeg havde slet ikke regnet med, at denne film "kunne noget", for traileren for mit vedkommende, solgte den slet slet ikke.
Men jeg er sgu fan af Will Smith og han skuffer ikke i denne film.
Den drejer nogle gange, hvor jeg i hvertfald ikke kunne regne ud hvorfor der skete det og det og fandt først ud af, da filmen afsløret det og det kan jeg godt lide.

Filmen ligger i samme boldgade som "Now you see me.." og Oceans 11... men er sin egen 100% og jeg er vild med den slags film.
De spiller godt og plottet og historien virker, i hvertfald for mig... så er det op til, dig (hvem du så end er :-) ) at selv vurdere.
Men jeg giver filmen min varmeste anbefaling her fra... den skal ejes når den udkommer på Bluray

S. Rico

Der bliver hustlet og svindlet fra filmens første sekund, og sådan fortsætter det uden stop den næste time og 3 kvarter. Det bliver bare for meget, for det står hurtigt klart, at alt hvad vores hovedpersoner foretager sig er en del af en eller anden sindrig plan. Og så er det svært at blive overrasket over de tvists, filmen forsøger at kaste af sig.

Det hjælper heller ikke noget, at de allerede fra starten har penge som græs. For så gør det jo ikke den store forskel, om det lykkes dem at få gennemført endnu en af deres mange scams. Den romantiske del af filmen er okay, men fangede mig ikke rigtigt. Både Will Smith og Margot Robbie gør det ellers udmærket i deres respektive roller.

Birgitta

Rigtigt god film hvis man er til spænding. Den overrasker positivt, og den er både sjov, spændende og underholdende. Uforudsigelse film og samtidig romantisk. Skuespillerne spiller derudover rigtigt godt! :) Kan klart anbefales!

IM STEPH

Jeg var meget i tvivl om filmen var værd at se, pga de blandet anmeldelser. Men nu er jeg glad for jeg gjorde, filmen var rigtig spændende. Will Smith og Margot Robbie gjorde det rigtig godt, også ligner Margot en million, hun er den perfekte distraktion for lommetyve.

Filmen havde nogle meget spændende, intense og uforudsigelig scener, men hvad aldrig om Nicky(Will Smith) havde et andet trick i ærmet. Filmen kan klart anbefales.

Sofie Olsen

En af de mest ligegyldige film jeg har set.
Skuespillet var elendigt, hvilket gjorde at denne "indre" drama som ikke rigtig var der slet ikke blev fremtonet. Fuldstændig ligegyldig og utrolig dårlig. Fangede ikke handlingen eller moralen.

Benji Blaakilde

Så jeg var inde og se Focus, som er den her svindler komedie/drama, med Will Smith i hovedrollen, som den her topsvindler og lommetyv, der bare kan stjæle alt fra dig uden du bemærker det, manipulere dig og snyde dig for alle dine penge. Han møder så Margot Robbie, der spiller en pige, der også er en slags lommetyv/svindler, og han tager hende ligsom under sin vinge og gør hende en del af hans bande og prøver, at lære hende at være i eliten i svindleri, fordi hun ligesom har sine skills og er god til det, men skal lære at fokusere deraf titlen.

Og derfra er det en film, om svindel og forskellige cool tricks til bare at få flere og flere penge, hvilket faktisk er virkelig interessant og langt hen af filmen, er det bare det det går ud på og det er sådan set underholdene nok.

Der var et par scener, der var virkelig intense og super interessante. Det blev dog lidt for storslået og urealistisk på et tidspunkt, men da der cirka var gået halvdelen af filmen, var jeg godt tight in.

Men så lige pludselig vælger filmen, at gå i en helt anden retning, hvor den første halvdel var en film om svindel og oplæringen af Margot Robbie, hvor den anden halveldel handler mere om de to hovedpersonernes forhold, og om hvordan de gerne vil have hinanden men så alligevel ikke, og det er bare ikke så interessant mere. Filmen går helt væk fra temaet af filmen og vælger, at gøre det modsatte af titlen.

Men præstationerne var fine. Will Smith holder sig godt og er bare super karismatisk. Margot Robbie viser, at hun ikke kun er en smuk kvinde, men også en smuk kvinde der kan spille skuespil.

Mit problem med den sidste del af filmen, var også, at der var nogle lidt for store sammentræf, og der var nogle ting, der var lidt forvirrende, men fordi det er en film om svindel og løgn, var der selvfølgelig nogle twist og sammenhæng, der redder trådende lidt ud til sidst, og jeg havde ikke gættet det hele. Noget af det, men ikke det hele! Og jeg blev faktisk en smule overrasket til sidst over et twist, jeg ikke havde set komme. Alligevel var jeg lige ved ikke at købe den, fordi da jeg tænkte tilbage på tidligere dialoger, passede det bare ikke heeelt, men så bliver jeg jo bare nødt til, at se den igen.

Så for at sætte en sløjfe på, må jeg sige at Focus var lidt for ufokuseret til at hedde Focus, men den første halvdel var underholdende og interessant, og jeg synes egentlig, det var en god film alt i alt, selvom den nok var lidt forglemmelig.

Andersuser/1213413

Overtænkt kedeligt forsøg på komedie.

Frederikuser/453066

Helt udemærket film, som var bedre end man normalt forventer af hollywood blockbuster. Første halvdel af filmen var rigtig fed hvor man får et indblik i Will Smith's karakter og hvordan han kører sin "forretning".

Sidste halvdel blev lidt for meget synes jeg og plottwisted til sidst var alt for åbenlyst efter det var blevet forklaret tidligere i filmen.

Ingen tvivl om at Will Smith spillede helt fantastisk og med gode præstationer fra Margot Robbie og Gerald McRaney oven i. Alt i alt en god film hvis man ikke lægger mere i den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.