Cookie- og Privatlivspolitik

Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning med action og momenter af humor. De flyvere og køretøjer, som vi lærer at kende, fremstår som var de levende personer, og de kommer ud for mange voldsomme begivenheder. Navnlig er der en række længerevarende scener med truende brande og enkelte hvor centrale figurer trues af nedstyrtning og udslettelse. Alt dette understøttes af kraftfuld musik og effektlyde. Da filmen imidlertid foregår i et animeret univers langt fra genkendelig virkelighed, og da hovedfigurerne er handlekraftige, "repareres" og overvinder deres modgang, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
28.08.2014
| |
1 time 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Planes: Fire & Rescue
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

Filmen 'Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen' handler om racerflyveren Dusty, der blev verdensberømt under det dramatiske ræs rundt om Jorden, men beskadigede samtidig sin motor.

Nu kan han ikke længere konkurrere i ræs, så i stedet får han job som rednings- og brandbekæmpelsesfly. Dusty møder flere nye venner, bl.a. transportflyveren Cabbie, helikopteren Blake Ranger, tankflyveren Tipper og den ustyrlige bande køretøjer kendt som Røgdykkerne.

Sammen begiver de sig ud på farlige og begivenhedsrige missioner for at slukke sommerens skovbrande. Disneys animationsfilm er en fortsættelse til ’Flyvemaskiner’ fra sidste år, der byggede videre på fundamentet fra Pixar-universet ’Biler’ og ’Biler 2’.

Denne gang står Dusty over for helt nye udfordringer, der lærer ham, at man ikke behøver være lynhurtig for at være en sand helt. ’Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen’ er instrueret af manden bag ’Klokkeblomst og vingernes hemmelighed’ (2012). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (90 votes)
4.1
2.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "For de helt små er historien om heltemod og venskab selvfølgelig ok. Men for de fleste andre kan den overfladiske historie og ikke-imponerende animation være svær at sluge." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Den velmente historie om at få en chance mere her i livet får bestemt ikke bonuspoint for originalitet, og de flyvende og kørende 'karakterer' bliver aldrig rigtigt vedkommende." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Kunne du - eller dine børn - lide 'Flyvemaskiner', så er der sådan set ikke så meget at betænke sig på, for vi har at gøre med en 2'er, der ganske enkelt flyver højere end sin forgænger." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det hele er meget sødt, men også hamrende uoriginalt [...]." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] virker som et resultat af kold kalkulation snarere end af kreativ virkelyst, men det vil filmens kernepublikum heldigvis ikke få øje på." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ChristinaMLL

Jeg blev bare meget glad da jeg så den, efter min mening er den endnu bedre end den første film! Den var bare lidt kort, men ellers perfekt!

Pernilleuser/249059

Min 4-årige datter elskede den, og vi var da også inde at se den to gange lige efter hinanden. Jeg var helt klart også underholdt. Fortællingen var dog lidt tyndbenet og replikkerne lidt tamme i forhold til "flyvemaskiner 1". Jeg kunne dog godt lide, at man tager et så alvorligt tema som grådighed, egoisme og det, at vi skal passe på hinanden og vor klode, op i en tegnefilm.

Ligesom med "Flyvemaskiner 1" er jeg bare så skuffet over de danske stemmer. De er elendige på nær lige en udmærket stemme, som så til gengæld bliver brug så flittigt, at det lyder som om, at han lægger stemme både til Ripslinger, Mayday og Skipper. Det virker ikke særlig troværdigt og hel god bliver den aldrig i forhold til de originale amerikanske stemmer, som giver filmen en helt anden troværdighed og løft

Wayne

Især animationerne er virkeligt flotte. Historien er som i den første enkel og gennemskuelig. Fin familiefilm.

Jonas Nikolaj Rasmussen

Jeg have set forfilmen og synes ud fra den at den så kedelig ud. Men gad den en chance og synes faktisk den var god. Den have noget helt klart været bedre på Engelsk, men jeg var som sagt godt underholdt

Maria

Jeg faldt i søvn, men min søn på 6 syntes, den var ret hyggelig :-)

Leneuser/943774

Så filmen med det yngste barnebarn på 8 år. Vi synes begge filmen var god. Ingen af os har set 1éren.

Jeanetteuser/356078

Vi var inde og se den i dag på den store biografdag!
Havde ved et uheld ikke set at den var i 3D, men det gjorde faktisk oplevelsen endnu større, og vores søn på 4 1/2 synes den var rigtig god...
Mor og far synes begge at den var bedre end den første!
Der er allerede blevet spurt om hvornår den kommer på dvd, så er helt sikkert ikke sidste gang den ses her i familien

jegfilmerdiguser/592729

En god historie synes jeg. Så den med min datter på fem år der var meget begejstret. Selvom den på et tidspunkt nok var lidt for spændende, var hun glad for slutningen og synes det var en rigtig god film.

Katrine

Så den i Barcelona for et par uger siden synkroniseret til spansk selvfølgelig - (skal lige siges jeg ikke kan spansk) - Men filmen var god og sød, de danske stemmer lyder nu noget pattede i forhold til de spanske, filmen handler jo om nogle seje helte...

FilmFyr

at 1'eren var meget hyggelig.
Men 2'eren ser en anelse mere ringe ud.
Meeen, det ender nok med at jeg ser den alligevel :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.