Cookie- og Privatlivspolitik

Flugten til Nice

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en varm, knugende og dramatisk grundstemning. Der er flere dramatiske og ubehagelige scener, hvor børn bliver adskilt fra deres forældre, og hvor mennesker er på flugt, bliver beskudt og er i livsfare. I én voldsom scene bliver en hovedkarakter gentagende gange slået af sin far, i en anden scene er han vidne til en likvidering, og i en tredje scene er han udsat for et langvarigt og voldeligt forhør, som ender med tilfangetagelse. Da filmen også indeholder lange, rolige passager, positive forløsninger og skildrer et varmt og tæt familiebånd, og da hovedkaraktererne samtidigt er stærke og handlekraftige, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.10.2017
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Un sac de billes
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler, Filmperler, Seniorbio
|

Det franske drama 'Flugten til Nice' følger to brødres rejse, da de må flygte fra Paris mod sikkerhed til byen Nice under Anden Verdenskrig.

Maurice og Joseph lever et lykkeligt barndomsliv i Frankrigs hovedstad, men da landet besættes af tyske nazister, bliver deres far bekymret for jødernes skæbne.

Forældrene lover, at de vil slå følge med dem i Nice, men drengene må begive sig på den farefulde færd alene, hvor risikoen for anholdelse lurer bag hvert et hjørne. På rejsen må brødrene under ingen omstændigheder afsløre deres ophav. 

'Flugten til Nice' er baseret på selvbiografien 'A Bag of Marbles' fra 1973 af Joseph Joffo, som er den yngste af de to brødre. Historien er tidligere blevet filmatiseret i 'Un sac de billes' fra 1975. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (43 votes)
4.2
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Dette er [...] ikke en overflødig film." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "I 'Flugten til Nice' er alle jøder ædle. [...] Det gør det nemlig nemmere at tegne kontrasten til den dumme tyske folkebevægelse og dens blinde marionetter [...] Problemet er bare, at det mærker vi ikke." (Joakim Grundahl)

  • Weekendavisen

    "Duguays film er hverken diffus eller glemsom. Den vil bare – som drengen og manden Joseph – hellere se frem end tilbage." (Bo Green Jensen)