Cookie- og Privatlivspolitik

Flugten til Danmark - Event

11.11.1969
| | | |
Automatic text: 
I ‘Flugten til Danmark’ møder vi den unge amerikaner Paul, der er i Baltikum for at hjælpe sin fjerne slægtning Kathe med at flygte igennem Jerntæppet. De er kommet i besiddelse af en hemmelig filmrulle og sejler afsted mod Bornholm, men agenten Petrov fra det hemmelige politi er på sporet af dem. Paul og Kathe må således svømme i land ved Hammershus i en regn af kugler fra Petrovs folk.

I sikkerhed i Gudhjem møder de den amerikanske turist Lee Brooks på en smørrebrødsrestaurant. Men Petrov (nu på egen hånd) er også kommet i land og så går jagten ellers i gang. Over Rønne og med færgen til København (indsejlingen om morgenen er filmet smukt og stemningsfuldt) og rundt i København med kameraet som turistfører.

Både Tivoli, Frelserkirken, Christianshavn, Knippelsbro, Amagerbrogade og Frihavnen bliver skueplads for træfninger imellem jæger og bytte. Petrovs overordnede har dog hele tiden tvivlet på hans evner og moral, så snart melder flere agenter sig på banen.

’Flugten til Danmark’ byder på yderst smukke optagelser fra Bornholm og København, men kvaliteten af skuespillet svinger en del i det ellers veludtænkte plot, der er gennemsyret af koldkrigs-fjendebilleder.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
2.5
0

Instruktør

Instruktører

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.