Vind biografbilletter hver uge

Flugten fra Østtyskland

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående utryg og spændingsmættet stemning bl.a. gennem en række hektisk krydsklippede sekvenser med frygt og forfølgelse. Den indeholder adskillige voldsomme begivenheder: Mennesker ses bange og i indbyrdes skænderier. En hund springer gørende frem med en chokagtig effekt. I to mareridts-scener fremmanes angsten for fængsling og for brutal arrestation. En person får brandsår på hænderne. En ung mand pådrager sig en blodig flænge i hovedet ved et uheld. Flere gange ses centrale personer styrte ned fra stor højde. Grænsevagter åbner ild mod en grænseoverløber, som efterfølgende ligger blodig på jorden. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, og da spændingen i den sidste ende forløses positivt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
07.11.2019
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ballon
|
Billetter

Det historiske drama 'Flugten fra Østtyskland' er baseret på den sande historie om de to østtyske familier Strelzyk og Wetzel, som i september 1979 trak overskrifter verden over.

Familierne arbejder i al hemmelighed lang tid på at konstruere deres egen luftballon, som skal gøre det muligt for dem at flygte fra det østtyske diktatur til friheden i vest.

Planen er både vovet og farlig, hvor både forberedelserne og selve flugten, bringer de impliceredes liv i fare i en stat, hvor sikkerhedstjenesten Stasi har informanter placeret alle steder.

Da netop Stasi kommer på sporet af gruppen og deres plan, bliver familiernes flugt derfor en kamp mod uret, hvor hvert sekund tæller.

Filmen har været en gigantisk succes i hjemlandet Tyskland, hvor den indtil nu er blevet set af mere end en million biografgængere.

Den velkendte historie har tidligere dannet grundlag for adskillige dokumentarfilm samt den amerikanske spillefilm 'Vi skal over i nat' (Night Crossing) fra 1982 med John Hurt og Jane Alexander.

Mere omtale af 'Flugten fra Østtyskland' følger...

Skal du se Flugten fra Østtyskland?
(19 stemmer)

Instruktør

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.