Cookie- og Privatlivspolitik

Flugten Fra Alcatraz

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Escape from Alcatraz
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Eastwood portrætterer i ´Flugten fra Alcatraz´ rutineforbryderen Frank Morris, der i 1962 stod bag en omhyggeligt planlagt flugt fra Alcatraz, der bragte det legendariske fængsel i San Francisco-bugten i knæ. En spændingsfilm, der samtidig skildrer det barske fængselsliv med voldelige medfanger og onde fangevogtere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
4.6
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

The Escape from Alcatraz minder mig om to film som jeg gav 6 stjerner: The Great Escape og The Shawshank Redemption.

Den er meget brat. Clinten (som leverer endnu fremragende skuespil) er meget "fanget" først, men så kommer idéen. Kunne godt have tænkt mig noget mere tid over det, og at man havde gået mere i detaljer.

Slutningen er ikke så åben som jeg troede den havde været. Don Siegel gør det meget tydeligt for os, at de i filmen overlede.

Frank

Fremragende Drama

Michael

Da jeg nåede ned til sagens kerne, indså jeg at "Escape from Alcatraz" kun stillede ét spørgsmål - var det eller var det ikke muligt at undslippe et af historiens mest sikre fængsler, da det stadigvæk var aktivt? Filmen indleder med en glimrende strategi, der skal give tilskueren en følelse af indespærring. Anslaget viser Frank Morris - Clint Eastwoods karakter - blive ført længere og længere ind i Alcatraz, og man kan se, at vejen tilbage er lang. Underlægningsmusikken er ikke specielt bragende, så man sanser, at der mangler ægte engagement blandt fangerne, at livslysten er tabt. De individer, som Morris nu engang støder ind i, bliver ikke hans venner, fordi de oprigtigt talt virker til at interessere ham, men fordi det er det selskab, som han kan få. Mens man vidner til alt det her, får filmen én til at tænke det ønskede - hvordan kommer jeg ud, hvordan kommer jeg ud, hvordan kommer jeg ud...

Uanset hvor godt gået det er af instruktøren Don Siegel til at begynde med, så har han efter min mening desværre misset noget, der som regel anses som væsentligt i kupfilm - karismatiske karakterer. Bare se på samtlige fjorten Olsen Banden-film, samtlige tre Oceans-film eller en mere seriøs klassiker som "The Asphalt Jungle". Suspense virker altså ikke, når de involverede kan ofres, uden at jeg løfter et øjenbryn. Af de fire personer, der prøver at flygte fra Alcatraz, der bekymrede jeg mig for en enkelt - og med det mener jeg, at jeg bekymrede mig halvt for Frank Morris og halvt for Charley Butts (spillet af Larry Hankin). Det udgør en ret sørgelig undskyldning for at få min sympati. Clint Eastwood har et af de der ansigt, der fortæller os, at han har haft en hård baggrund, at han har visdom. En manuskriptforfatter behøver som regel ikke at skrive nogen egentlig karakter til ham, for de fleste føler alligevel sjældent behov for eller har lyst til at udforske hans oprindelse. Hvis du siger, at han har holdt ferie i helvede, så tror jeg på dig. I sidste ende har han ikke nok personlighed til at bære filmen selv. Der bliver brugt alt for meget energi på planen og for lidt på planlæggerne.

AufVideoSehen

Don Siegel og Clint Eastwood har bla også lavet western og Dirty Harry sammen. Men i Flugten fra Alcatraz er det mere realistisk på en intens dramstisk måde. Fængselsfilm er en slags genre for sig selv og dette er en af de bedre. Og bare fordi man er kriminel kan man godt være kreativ, så man glemmer fuldstændig at de måske ikke er guds bedste børn af at følge deres jagt på frihed.

Lars Michael

fantastisk film..elsker sådan nogle film..godt lavet, ja og så er Clint Eastwood som altid en god skuespiller

S. Rico

Clinten og fængselfilm. En stensikker kombination. Og det virker fortrinligt.

Wayne

fangeflugt der lykkedes fra Alcatraz. I virkeligheden ved man ikke om det lykkedes, man hørte aldrig hvad der skete bagefter - måske druknede de?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.