Cookie- og Privatlivspolitik

Flightplan

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
14.10.2005
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Flightplan
|

Kyle Pratt og hendes 6-årige datter Julia er på vej med fly fra Berlin til New York.

Men under flyveturen forsvinder Julia. Kyle er i forvejen ikke kommet sig følelsesmæssigt efter hendes mands pludselige død, så hun forsøger desperat at overbevise både kabinepersonalet, de andre passagerer og ikke mindst sig selv om, at hun ikke er ved at gå fra forstanden.

Selvom at alt tyder på, at hendes datter aldrig har været ombord på flyet, har hverken kaptajnen Rich eller Gene Carson fra lufthavnspolitiet lyst til at mistro en sørgende enke. Men Kyle finder sig snart meget alene i forsøget på at løse mysteriet og redde sin datter, inden det er for sent.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
3.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob P.

Flightplan får 4 stjerner af Anmelderen ****

Der findes mange forskellige thrillere, og få af dem er lige så gode og skiller sig ud, på samme måde som Flightplan. Man sidder virkelig til sidst og gætter med på, om Kyle Pratt virkelig er tosset og lider af vrangforestillinger, eller om der virkelig er en konspiration mod hende. Flightplan er virkelig intens, skræmmende og rummer ægte spænding i verdensklasse. Man sidder bogstavelig talt ude på kanten af sædet, mens man spørger sig selv om alt det med datteren bare var noget hun forestillede sig, eller om hendes datter virkelig gik med hende om bord på flyveren, eller hvad. Jodie Foster går det rigtig godt i denne intense og skræmmende thriller, hun leverer et rigtig godt og overbevisende stykke skuespil, som gør at man helt automatisk lever sig ind i filmen. Jeg huskede et godt stykke inde i filmen, at jeg rent faktisk havde set denne her film før, det er bare længe siden jeg så den sidst.

Kyle Pratts (Jodie Foster) mand er død, han faldt ned fra et tag og skal nu begraves i New York. Kyle har arrangeret flytransport, taxa til lufthavnen til hende selv og hendes 6-årig datter Julia Pratt. Julia er fuld af sorg over at have mistet sin far, hun er bange for alle mulige ting, og skal gemmes væk under sin mors jakke på vej ud i taxaen. Om bord på den store flyver, som er i to etager, lægger mor og datter sig begge to til at sove. Da Kyle vågner op, er hendes datter væk, og samtlige beviser på at hun overhovedet var med om bord på flyveren, er fuldstændig forsvundet med hende. Efter en hurtig gennemgang af flyveren, og en orientering til flypersonalet, får hun hjælp fra en flybetjent til at finde hendes datter. Da hendes datter ikke dukker og der heller ikke er nogen som kan huske at have set hende, sættes en storstilet eftersøgning i gang. Langsomt kommer tvivlen krybende om Julia Pratt overhovedet var med på flyveren? Eller om Kyle har forestillet sig det hele?

Der er panik i luften, når Kyles datter Julia Pratt forsvinder i Flightplan, og man sidder spændt og gætter med på hvor i alverden hun er blevet af. Det er en pragtfuld præstation som Jodie Foster her leverer i Flightplan, hun spiller rigtig godt, og man får straks sympati med hendes karakter da datteren forsvinder. Men pludselig bliver man i tvivl om man virkelig har set det man så, eller om det bare var noget Kyle forestillede sig. Filmen er generelt rigtig godt skruet sammen, scenerne er klippet godt sammen, og danner et godt tempo samt en god rytme i filmen. Man keder sig ikke på noget tidspunkt, selv om filmen foregår halvfems procent af tiden på et fly, så er filmen stadig lige spændende hele vejen fra start til slut. Der er bare nogle film, som går rent igennem og rent ind hos tilskueren, og Flightplan er bestemt en af dem. Historien er god, handlingen er spændende, og denne film er et pragteksemplar for sin genre. Det er de små ting, de små scener, de små øjeblikke, som tilsammen gør Flightplan til noget helt specielt og noget ganske særligt.

AufVideoSehen

Jævnt underholdende film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Jeff

I just couldn’t care less about what happened to her and her daughter. Stupid movie.

Wayne

Jodie Foster er perfekt i rollen, som den lille forskræmte pige - der er oppe imod overmagten - og som alligevel mander sig op og vinder til sidst.

S. Rico

Jodie Foster er vældig overbevisende (som altid), og den gode gamle genre "kaos-i-luften" film får her en saltvands-indsprøjtning i form af en anden vinkel på løjerne.

Kian

fed thriller holder hele vejen igennem.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.