Cookie- og Privatlivspolitik

Fjerkongens rige

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm, men melankolsk grundstemning. Den præges af temaer som tab og savn, samt momentvis fare. I en scene tvinges hovedfiguren fx til at tage afsked med sin mor. I en anden scene kommer et uhyrelignende væsen op fra havet og ødelægger huse og skaber panik, hvorefter hovedfigurerne må flygte i frygt. Da filmen foregår i et animeret eventyrunivers, og da ingen hovedfigurer kommer til skade, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
10.04.2014
| |
1 time 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fjerkongens rige
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Særvisning, Særvisning Dansk Tale, Særvisning Dansk Tale
|

Filmen 'Fjerkongens rige' handler om Johan og hans far, der bor på et skib, hvor der ikke sker det helt store. Skibet har fiskenet og et drivhus, hvor de dyrker gulerødder. Johan er god til at dykke og til mekanik, og han hjælper sin far med at reparere skibet, når noget går i stykker.

Så længe Johan kan huske, har de boet på havet. Eller i hvert fald siden han var tre år gammel, og hans mor forsvandt. Hvorfor ved han ikke, men det hænger sammen med den frygtede Fjerkonge. En dag modtager Johan et nødsignal, og pludseligt er han på vej til Fjerkongens rige…

’Fjerkongens rige’ er en dansk familiefilm af Esben Toft Jacobsen, der for tre år siden var aktuel med Den kæmpestore bjørn. Også denne gang er stemningen inspireret af Miyazaki-film som eksempelvis ’Chihiro og heksene’, men ellers er filmen sin egen og én af de mest originale animationsfilm i flere år.

De særdeles velfungerende stemmer leveres af Pelle Falk Krusbæk, Lars Brygmann, Tuva NovotnySøs Egelind og ikke mindst Flemming Quist Møller som selveste Fjerkongen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (39 votes)
3.9
3.4

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] der skal skæres ind til benet og i stedet udvikles videre i én af de mange retninger, så vi ikke får flere af den her slags uformelige anarkistiske ballondyr af en film." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "[Det er] et problem, at det konkrete og det symbolske er i slagsmål filmen igennem, så den aldrig for alvor bliver gribende." (Hans Bjerregaard)

 • Filmland P1

  "[...] befriende at se en animationsfilm, der tør tro så meget på at dens publikum også har en fantasi." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Nogle gange virker tempoet underligt punkteret, og 3D-teknikkens værdi er til at overse, men det er en film, der vil noget - en smuk sjæl i et skramlet ydre." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] en stor opmuntring for dansk børnefilm." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Fjerkongens Rige' anbefales varmt. Det er en ret stille film, så man skal høre efter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Iris

Meget sød og smuk børnefilm

Klaus

En både smuk, magisk (og ikke totalt action packed) film med mange historier i historien. Mine drenge på 5 og 7 var både begejstrede for- og ikke mindst spørgelystne undervejs/efter filmen. Fedt er det også at opleve en film hvor man tør og formår at behandle liv, mening og død som et gennemgående tema uden at det bliver for tungt, sørgeligt, plat eller forkrampet. Kan med andre ord varmt anbefales :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.